Τέλεια καφέ για να πας με το βιβλίο σου

Όταν θες να αράξεις, εσύ και το βιβλίο σου, να απολαύσεις τον καφέ σου και να βρεις την ησυχία σου, ξέρουμε πού πρέπει να πας.

Λίγα πράγματα είναι πιο χαλαρωτικά από το να ανοίγεις ένα βιβλίο και να χάνεσαι στον κόσμο του. Να αφήνεις τις ευθύνες σου, την καθημερινότητα με όλα της τα άγχη πίσω. Αλλά μερικές φορές δεν θες να το κάνεις στο σπίτι σου αυτό. Θες και το βιβλίο σου ολόκληρο, και από θέα χορτάτος. Και ευτυχώς, η Αθήνα έχει πολλές μικρές, χουχουλιαστές γωνιές για να διαβάσεις πίνοντας το καφεδάκι σου.

LittleTree

Καβαλλότι 2, Μακρυγιάννη

To Little Tree Books and Coffee είναι ένα πολύ όμορφο μαγαζάκι, κολλεκτίβα για την ακρίβεια, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο, αγαπούν τον καλό καφέ και πιστεύουν ότι αυτά τα δύο πρέπει να συνδυάζονται συχνότερα. Και μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους. Οι ρετρό λεπτομέρειες, τα πολύχρωμα μαξιλαράκια και τα ξύλινα ράφια είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Βooze

Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα

Το Booze μπορεί να σφύζει από ζωή και δυνατή μουσική τα βράδια, αλλά το πρωί έχει άλλον χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, είναι από τα πιο ήσυχα και περιποιημένα μέρη στο κέντρο για να κάτσεις με ένα βιβλίο, με ένα λάπτοπ ή με το κόρπους από εκείνο το μάθημα που έχεις κοπεί με 4 ξανά και ξανά. Δίπλα σου θα δεις κόσμο να κάνει ακριβώς το ίδιο, ή να παίζει σκάκι—που είναι πολύ καλή ιδέα για το διάλειμμα, αν θες να κρατήσεις το μυαλό σου σε εγρήγορση.

Poems and Crimes 

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι

Είναι το πιο ήσυχο και λογοτεχνικό στέκι στο κέντρο της Αθήνας. Βρίσκεται στον κάτω όροφο των εκδόσεων Γαβριηλίδη, άρα ο χώρος μυρίζει μόνιμα… φρεσκοτυπωμένο βιβλίο. Μέχρι το βραδάκι, που μεταμορφώνεται σε ένα μέρος με σούπερ κρασιά και live μουσικές, μπορούμε να αράξουμε με το βιβλίο μας, με το τσάι μας και να σκεφτούμε για μια στιγμή πόσο ωραία είναι που υπάρχουν τέτοιες μικρές οάσεις στο κέντρο.

Ρότα

Σόλωνος 124, Εξάρχεια

Στο όμορφο και προσεγμένο καφέ του πολυχώρου των εκδόσεων Άγκυρα, στην καρδιά των Εξαρχείων, αλλά μακριά κι απ’ την βαβούρα, αράζουμε με το βιβλίο μας, πίνουμε το καφεδάκι μας στην πανέμορφη αυλή του και, αν περάσει η ώρα, καθόμαστε λίγο ακόμα για να τσιμπήσουμε κάτι. Και λίγο ακόμα, επειδή ο χώρος είναι πολύ, πολύ όμορφος και χαλαρωτικός—και το βράδυ μπορεί να έχει και live.

Booktalks

Αρτέμιδος 47, Παλαιό Φάληρο

Κατηφορίζουμε νότια, και πηγαίνουμε σε ένα γλυκύτατο βιβλιοπωλείο και καφέ, με υπέροχη ατμόσφαιρα, ρετρό πινελιές και έναν χώρο που είναι (μα πώς το κατάφεραν;) ζεστός και σπιτικός, και συνάμα ατμοσφαιρικός και μυστήριος. Υπάρχουν και μεταχειρισμένα βιβλία προς πώληση, για τους λάτρεις του vintage—α, και η αγορά βιβλίου σημαίνει και έκπτωση στον καφέ. Λες και χρειαζόμασταν επιπλέον λόγος για να αγοράσουμε (κι άλλα) βιβλία.

Yellow

Λουκά Μπέλλου 14, Πανόρμου

Το Yellow μας αρέσει για πολλούς λόγους. Επειδή τα τραπέζια του είναι ενισχυμένα με ατομικά λαμπατέρ, πρίζες, όμορφα παστέλ χρώματα που χαλαρώνουν μυαλό και μάτι, και μεγάλους πάγκους. Μας αρέσει επειδή είναι στην Πανόρμου, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το υπόλοιπο χάος της Πανόρμου. Μας αρέσει επειδή σερβίρει τέλειο και φτηνό καφεδάκι. Μας αρέσει η απαλή τζαζ που ακούγεται, ίσα για να έχουμε ένα ευχάριστο χαλί όσο διαβάζουμε. Τι άλλο να ζητήσουμε;

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v