Τα αγαπημένα μας μπαρ δίπλα στην κόκκινη γραμμή του Μετρό

Δίπλα στους πιο χοτ σταθμούς της κόκκινης γραμμής, επιλέγουμε τα αγαπημένα μας μπαράκια. Ποια είναι αυτά;
Στάση Περιστέρι και Arch Beer House
Εθνικής Αντιστάσεως 91-93, τηλ: 2105752992
Μπυραρία που λατρεύουν οι της περιοχής, και με πολύ καλό λόγο. Έχει φοβερό χώρο, παίζει μουσικάρες από όλο το φάσμα της ροκ, και μας ξεδιψάει με μπύρες σε σούπερ τιμές (από 4€ η βαρελίσια) σταθερά εδώ και 25 χρόνια. Οι ετικέτες μπύρας σε βαρέλι είναι αρκετές, και αλλάζουν συχνά, και τσιμπολογάμε χορταστικές ποικιλίες ως συνοδεία.

Στάση Σεπόλια και Χ.Ο.Μ.
Κρέοντος 119, τηλ: 2105131331
Ανοίγει από το πρωί για να μας σερβίρει καφεδάκι στον ζεστό του χώρο, που συνδυάζει βιομηχανική αλλά και πιο… ορεινή αισθητική, με ξύλο παντού. Χ.Ο.Μ. όνομα και πράγμα, λοιπόν, καθώς δεν είναι δύσκολο να το νιώσεις σαν το σπίτι σου—όπως κάνουν δηλαδή και όσοι μένουν κοντά και το τιμούν τακτικά. Εδώ εκτός από τα ποτά μας, ερχόμαστε και για χορταστικό φαγητό, όπως ζουμερά μπέργκερ και σπιτικές πατάτες τηγανιτές, αλλά και ιδιαίτερες πίτσες.

Στάση Αττική και Barrocko Rock Café
Σεπολίων 48, τηλ: 6987500210
Είναι μικρούλι, έχει κρεμασμένα μουσικά όργανα στον τοίχο, είναι ροκ και σε αντίθεση με τα περισσότερα ροκάδικα, μπορούμε να το τιμήσουμε με την παρουσία μας και από το πρωί, για ωραιότατο καφέ. Συνεπώς, αν ο δρόμος σας βγάζει προς τα εκεί, ξέρετε πως υπάρχει μία καθαρά ροκ γωνιά και για εσάς.

Στάση Μεταξουργείο και Έλα να σου πω
Oδυσσέως 8, τηλ: 2130272785
Δίπλα σχεδόν στο μετρό, το Έλα να σου πω μπορεί να μην σου γεμίσει το μάτι. Είναι μικρούλι, είναι κάπως παράξενο – θα λέγαμε εναλλακτικό, αλλά δεν μας φαίνεται αρκετό – και με λίγα λόγια μπορείς να το παραβλέψεις. Δεν πρέπει, όμως. Το Έλα να δεις έχει σούπερ επιλογές από ελληνικές μπύρες, όπως και από ποτά, και παίζει κάθε μέρα σχεδόν διαφορετικός DJ, με άλλες μουσικές. Ξανά, με λίγα λόγια, πρέπει να πας και να σου πει.

Στάση Ομόνοια και Spinster 
Ικτίνου 3, τηλ: 2105222232
Μια ανάσα από την Ομόνοια, και μισή ανάσα από το πιο γνωστό Ρομάντσο, υπάρχει μια γεροντοκόρη που μας τραβά την προσοχή τόσο πολύ, που ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί κανένας δεν την έχει πάρει. Εντάξει, αυτό ήταν ένα κάκιστο αστείο και δεν πρόκειται να ζητήσουμε συγγνώμη που το κάναμε. Ντυμένο ρετρό, με μουσικές εναλλακτικές αλλά πάντα δυνατές και με εκπληκτικά κοκτέιλ, το Spinster (γεροντοκόρη στα αγγλικά) είναι από τις πιο αγαπημένες μας γωνιές στο κέντρο.

Στάση Πανεπιστήμιο και The Clumsies
Πραξιτέλους 30, τηλ.: 210 3232682
Αυτό το μπαρ δεν γίνεται να μην το ξέρεις. Άλλωστε, αυτό και το Baba au Rum είναι επίσημα μέσα στα 50 καλύτερα μπαρ του πλανήτη. Και με το που πατήσεις το πόδι σου μέσα, καταλαβαίνεις γιατί. Ο χώρος είναι πανέμορφος και προσεγμένος, ο κόσμος ωραίος, οι μουσικές mainstream αλλά το καλό mainstream. Συνεχώς νέες ιδέες, guest bartenders με σπέσιαλ κοκτέιλς… Πού αλλού να πας κοντά στο Πανεπιστήμιο;

Στάση Σύνταγμα και…
…και εδώ θα σε βάλουμε να κάνεις κλικ στο κείμενό μας για τα μπαράκια της μπλε γραμμής.
Διάβασε εδώ - Τα αγαπημένα μας μπαρ δίπλα στην μπλε γραμμή

Στάση Ακρόπολη και Παλιό Ραδιόφωνο
Αθανασίου Διάκου 12, τηλ.: 210 9237022
Είναι μικρό και ατμοσφαιρικό, και μας αρέσει και το προτιμάμε, επειδή η περιοχή γενικά μας συνηθίζει σε πιο γκράντε καταστάσεις—ε, εμείς θέλουμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα. Επιλέγουμε, λοιπόν, το μικρό τζαζ μπαρ, που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες ενός νουάρ μυθιστορήματος. Και όταν κάτσουμε εκεί, για να απολαύσουμε κάτι από την μεγάλη κάβα του, ίσως να αισθανθούμε κι εμείς ότι είμαστε σε νουάρ μυθιστόρημα.

Στάση Συγγρού/Φιξ και Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, τηλ. 215 5505565
Κυριολεκτικά πίσω από την έξοδο του μετρό, βρίσκεται ο Μπαμπάς, ένα σούπερ χιπ μαγαζί που συνδυάζει αισθητική καφενείου και μοντέρνου design. Τις καλές μέρες, απλώνει και τραπεζάκια έξω, αλλά τις κρύες μέρες – όπως αυτές που διανύουμε – ο εσωτερικός του χώρος είναι ζεστός και φιλικός, μας παίζει rock’n’roll και εναλλακτική ροκ, μας φτιάχνει σούπερ κοκτέιλς, ενώ δεν λείπουν από το μενού και ενδιαφέρουσες προτάσεις για τσιμπολόγημα.

Στάση Δάφνη και Spoiled
Μεγάλου Αλεξάνδρου 18, τηλ.: 210 9757386
Ίσως να σερβίρει τα καλύτερα κοκτέιλ εκτός κέντρου, κι αυτός είναι αρκετός λόγος για να πας. Αν θέλεις όμως κι άλλους λόγους, πρέπει να ξέρεις ότι το Spoiled είναι μικρούλι και κεφάτο, και απλώνει τραπεζάκια στην στοά που το φιλοξενεί, φέρνοντας όλο τον χρόνο το καλοκαίρι. Δεν λείπουν και τα θεματικά events, με καινούριες γεύσεις, και στο φαγητό αλλά και στο αλκοόλ.

Στάση Άγιος Δημήτριος και Mind the Pub
Λεωφόρος Α. Παπανδρέου 13, 2109703811
Μια αυθεντική παμπ στην Ηλιούπολη; Βεβαίως. Θα πιούμε, θα φάμε πεντανόστιμα και φτιαγμένα με μεράκι σνακς, όπως μπεργκεράκια και τορτίγιες, και θα ακούσουμε μουσικές από περασμένες δεκαετίες. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος και φιλικός, και η δουλειά που έχει πέσει από τους ιδιοκτήτες γίνεται φανερή. Και, μπορεί να είναι παμπ, αλλά θα σας πούμε να δοκιμάσετε και τα κοκτέιλ της—είναι απίθανα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v