Τα μπαρ που σερβίρουν και τέλειο φαγητό

Θες να συνδυάσεις ποτό και φαγητό; Τότε έχουμε πέντε διευθύνσεις για να διαλέξεις, και όλες είναι μία και μία.
Η έξοδος για ποτό είναι ωραία. Ακόμα καλύτερη, όμως, μπορεί να γίνει, όταν συνδυαστεί με έξοδο για φαγητό. Και τριτώνει το καλό αν βρεις ένα μέρος που να προσφέρει και τα δύο αναγκαία αυτά πράγματα. Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε κι εμείς τα αγαπημένα μας μπαρ στην Αθήνα που σερβίρουν και πεντανόστιμο φαγητό, και σου τα προτείνουμε.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362
Δεν έχει πάρα πολύ καιρό που άνοιξε, αλλά αγαπήθηκε αμέσως από τον κόσμο. Και πώς να μην αγαπηθεί, αφού στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό, έχει διακόσμηση τελείως δική του και ιδιόρρυθμη, και μαζί με τα φοβερά του κοκτέιλ, όπως το Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας, (από 8€) μας σερβίρει και πολύ νόστιμο φαγητό, από τάκος μέχρι πίτσα, μέχρι πεντανόστιμα wraps, θα φύγουμε και με καλό κεφάλι, και με γεμάτο στομάχι.

Noel
Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο, τηλ.: 211 2159534
Εδώ όχι μόνο τρως και πίνεις, αλλά ζεις και Χριστούγεννα όλο τον χρόνο. Και αν είσαι από τους τύπους που λατρεύουν τα Χριστούγεννα (ή αν περνάς μέρα που να χρειάζεσαι λίγο Χριστούγεννα), τότε ξέρεις πού να πας. Εκπληκτικά κοκτέιλ και τεράστιος κατάλογος για να επιλέξεις (ξεκινούν από 8€ και δεν ξεφεύγουν πολύ), αλλά και νόστιμα πιάτα – από σαλάτες μεγάλες και χορταστικές, μέχρι φιλέτο σολομού και νιόκι με μοσχαράκι κοκινιστό. Γιορτινό τραπέζι (που δεν χρειάζεται όμως να μαγειρέψουμε εμείς), καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου; Θα πούμε ναι.

Spiti bar
Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0683 3677
Σε μια στοά δυο βήματα πριν την πλατεία Χαλανδρίου, πάμε στο σπίτι μας. Ε; Πόσο εύκολο λογοπαίγνιο ήταν αυτό; Τα εύκολα λογοπαίγνια θα είναι τα μόνα που θα μπορείς κι εσύ να πεις αν δοκιμάσεις τα σούπερ κοκτέιλ του (από 8€), όπως το Spicy 50 με βότκα αρωματισμένη με βανίλια και καυτερή πιπεριά, χυμό λάιμ, σιρόπι μελιού και λικέρ elderflower. Όσον αφορά το φαγητό, τρελαθήκαμε επίσης, επειδή έχουμε από λαχταριστά σάντουιτς μέχρι σούπες βελουτέ, μέχρι πολύ εμπνευσμένες σαλάτες (η noodle salad, ας πούμε, μετράει).

The Clumsies
Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ: 21 0323 2682
Αν έχει μείνει άνθρωπος στην πόλη που να μην ξέρει πλέον το Clumsies, τότε δεν χρειάζεται να διαβάσει παρακάτω. Το Clumsies πρέπει να το ζήσεις – είναι άλλωστε πολυβραβευμένο. Και είναι τέλειο γιατί το mood του αλλάζει ανάλογα με την ώρα που θα πας. Ας πούμε, θα βρεις και αυγά και σαλάτες για κάτι πιο χαλαρό, για ένα brunch ας πούμε. Μια ζεστή σαλάτα με noodles μπορεί να σου δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι το απόγευμα. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Flamingo
Ευφράνορος 22 και Κρησίλα, Παγκράτι, τηλ: 21 1410 4639
Ξεκινάει να μας σερβίρει νοστιμιές από το πρωί, με το λαχταριστό του brunch. Από το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ, όμως, σερβίρει πιάτα που θα ικανοποιήσουν τους πάντες. Από burgers μέχρι γιγάντιες σαλάτες, από σολομό με cream cheese και μπρουσκετάκια για να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Και όλα αυτά μπορείς να τα συνδυάσεις με κοκτέιλ (από 7€) πολύχρωμα και δροσερά, επειδή καλό είναι να θυμόμαστε ότι σε λίγους μήνες έρχεται καλοκαίρι.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v