5 ωραία μπαράκια για μετά την δουλειά

Έφυγες από την δουλειά, δεν έχεις να κάνεις τίποτα και δεν θες να πας ακόμα σπίτι; Πάρε τηλέφωνο τον κολλητό και πάτε για ποτό.
Το ποτό μετά τη δουλειά είναι από εκείνες τις συνήθειες που λατρεύουμε. Μας κάνει να αισθανόμαστε πολύ ενήλικες. Και – αν είσαι millennial – το να νιώθεις ενήλικας είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείς να καταφέρεις μέσα στην ημέρα σου – συγγνώμη, προηγούμενες γενιές, που αγοράζατε σπίτια στα 24.

Πάμε να αγοράσουμε, λοιπόν, αλκοόλ για να νιώσουμε ενήλικες μετά από μια κουραστική μέρα που δεν είχαμε ιδέα τι έλεγε το αφεντικό μας.

Στο Barrett
Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373
Πού πάει ο περισσότερος millennial κόσμος, ειδικά αν δουλεύει κέντρο και δεν θέλει να μπαίνει πάλι στο μετρό; Στο Barrett, προφανώς. Πόσο μάλλον, και #γνώμημας πάντα, αλλά το Barrett είναι καλύτερο το απόγευμα, επειδή δεν έχει σκάσει ακόμα η λαοθάλασσα, και μπορείς να πεις και μια κουβέντα παραπάνω χωρίς να φωνάζεις. Όσο για τις μουσικές του Barrett, τα έχουμε πει και ξαναπεί· τις υπεραγαπάμε. Το απλό ποτό ξεκινά από τα 6€.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362
Σούπερ χαλαρό τις απογευματινές ώρες, με σταθερά ωραία μουσική και νόστιμες επιλογές για να τσιμπήσουμε, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, το Beauty αφήνει την στάμπα του στο μυαλό λόγω ντεκόρ. Εκπληκτικού, εφευρετικού, μοντέρνου, άλλα-δέκα-τέτοια-να-‘χε-η-Αθήνα-Χριστούλη-μου ντεκόρ. Θα πας, θα το δεις και θα καταλάβεις. Αν και, ποιον κοροϊδεύουμε, ποιος έμεινε να μην έχει πάει στο Beauty πλέον. Τα πολύ ωραία του κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

James
Λεωνίδου 79, Κεραμεικός, τηλ: 2103464899
Είναι αυλή; Είναι αίθριο; Είναι κάτι ενδιάμεσο, έχει σούπερ καναπέδες και πολυθρόνες, παίζει ωραίες μουσικές και σερβίρει πολύ νόστιμα σαντουιτσάκια. Η διακόσμηση είναι πολύ ρετρό, σούπερ καλοκαιρινή (ψάθες και πρασινάδες και φοινικιές και κρεμαστά ποδήλατα) και μάλλον θα το τιμήσουμε δεόντως το James αυτό το καλοκαίρι.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3634583
Τον Ιπποπόταμο τον γνωρίζουμε, τον αγαπάμε, αλλά μερικές φορές νιώθουμε ότι δεν του δίνουμε την αγάπη που αξίζει. Συνεπώς τώρα θα το αλλάξουμε αυτό: Ο Ιπποπόταμος είναι τέλειο μπαρ. Μέσα είναι γεμάτο σινεφίλ, ρετρό διακοσμητικά που σου φτιάχνουν την διάθεση και σε μεταφέρουν στα 50s, και συνδυάζει αυτή την αισθητική με ωραίες ροκ μουσικές. Βέβαια, τώρα έχουμε καλοκαίρι, και το καλοκαίρι θέλει αυλή, και αν μη τι άλλο αυλές σαν του Ιπποπόταμου δύσκολα βρίσκεις στην περιοχή. Το απλό ποτό ξεκινά από τα 6,5€.

hUge
Λέκκα 10, Κέντρο, Τηλ: 211 014 5804
Ανοίγει εκεί που τελειώνεις λογικά από την δουλειά, και είναι μικρό. Και όταν λέμε μικρό, εννοούμε μικρό. Και μόνο για το γεγονός ότι ένα μαγαζί μπορεί να είναι τόσο μικρό, εμείς το αγαπάμε. Το ότι έχει ωραία κοκτέιλ, ότι είναι φτηνό, ότι βγάζει και μερικά τραπεζάκια έξω, είναι απλά κερασάκια στην (μικρή) τούρτα. Ειλικρινά, είναι δύσκολο να γράψεις κάτι σοβαρό όταν όλα επισκιάζονται από το γεγονός ότι αυτός ο (μικρός) χώρος είναι μπαρ, και μάλιστα ωραίο μπαρ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v