Πού θα πιούμε καφεδάκι με θέα θάλασσα;

Ψάχνουμε και βρίσκουμε τις πιο όμορφες καφετέριες για να περάσουμε λίγες ώρες με φίλους, αγναντεύοντας γαλάζιο…
Πού θα πιούμε καφεδάκι με θέα θάλασσα;

Λατρεύουμε το κέντρο, το έχουμε αποδείξει άπειρες φορές αυτό. Λατρεύουμε να το περπατάμε, να το χαζεύουμε και να χανόμαστε στο χάος του, και σίγουρα λατρεύουμε να πίνουμε πολλούς καφέδες έξω. Αλλά μερικές φορές, ειδικά όταν ο Αύγουστος ετοιμάζεται να σου χτυπήσει την πόρτα, προτιμάς να πιεις τον καφέ σου κοιτάζοντας τα κύματα που σκάνε.

Κι εμείς ξέρουμε πού θα σε στείλουμε να το κάνεις αυτό.

Ιστιοπλοϊκός

Ακτή Μικρολίμανου, Πειραιάς, τηλ.: 210 4134084
Θέα στην θάλασσα, και από κατάστρωμα. Επειδή ο Ιστιοπλοϊκός είναι όνομα και πράγμα: με το που ανεβαίνεις τα ξύλινα σκαλιά της εισόδου, βρίσκεσαι σε ένα κυριολεκτικό κατάστρωμα πλοίου, ξύλινο και τέλεια οργανωμένο, με χαλαρές ποπ μουσικές που φτιάχνουν το τέλειο κλίμα για καφεδάκι και κουβέντα χαζεύοντας τα νερά του Πειραιά.

Εν Πλω

Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 9671770
Τραπεζάκια σχεδόν δίπλα στο κύμα. Διάθεση για all-day καταστάσεις, άρα ερχόμαστε προετοιμασμένοι για ό,τι γίνει—που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σ’ ένα all-day καφέ δίπλα στη θάλασσα, αλλά σχεδόν πάντα μπορείς να υπολογίσεις κι ένα-δυο κοκτέιλ. Το αγαπημένο μας, όμως, στοιχείο στο Εν Πλω είναι αυτή η αρχοντική του λιτότητα. Είναι σπάνιο ένα μαγαζί να είναι τόσο απλό, μα τόσο εντυπωσιακό, και μπράβο.

Skipper’s

Μαρίνα Αλίμου, τηλ.: 21 0988 0282
Ανεπιτήδευτο όσο δεν πάει, το Skipper’s είναι από τις πιο ωραίες παράλιες και εναλλακτικές επιλογές. Απλώνει καρέκλες σκηνοθέτη μπροστά από την μαρίνα και τα παρκαρισμένα γιοτ, σε μια μεριά της Παραλιακής που είναι πολύ πιο ήσυχη από τα συνηθισμένα. Η ατμόσφαιρά του είναι τέλεια, και γίνεται ακόμα καλύτερη μόλις σκοτεινιάσει και το γυρίσουμε σε παγωμένες μπύρες, με τις ανεβαστικές ροκ μουσικές στα ηχεία να ανεβάζουν όλο και περισσότερο την ένταση.

Mare Marina

Μαρίνα Φλοίσβου, κτίριο 6, Π. Φάληρο, τηλ: 2109822220
Στην μαρίνα Φλοίσβου, από την άλλη, αφήνουμε το ξύλο και τις καρέκλες σκηνοθέτη για κάτι πιο ναυτικό αλλά και ελεγκάντ. Μπλε και λευκό παντού, πολύ ωραίο καφεδάκι και επιλογές για τσιμπολογήματα, και όλα αυτά σε έναν από τους πιο ζωντανούς, χαρούμενος αλλά και family friendly χώρους των Νοτίων. Βέβαια, εμείς θα πούμε και την family unfriendly πληροφορία μας, ότι αν θέλετε να κάτσετε και για κοκτέιλ, τα κοκτέιλ του είναι πολύ ωραία.

Καταφύγιο

Ακτή Κουμουνδούρου 4, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4131612
Στέκι για κάθε εποχή, και μια από τις πιο ωραίες μας επιλογές για καφέ-με-θάλασσα-τον-χειμώνα. Αλλά τώρα δεν έχουμε χειμώνα, και αυτό σημαίνει πως το Καταφύγιο γίνεται δυο φορές καλύτερο, επειδή ανεβαίνουμε στην ταράτσα του και δεν χορταίνουμε το απέραντο γαλάζιο. Κι εδώ θα πούμε ότι αξίζει να μείνεις μέχρι αργά, επειδή, αλήθεια, κοίτα θέα μαζί με ηλιοβασίλεμα.

Charlotte

Ακτή Κουμουνδούρου 38, Μικρολίμανο τηλ.: 210 4173141
Και μένουμε Μικρολίμανο για ακόμα μία επιλογή, κάπως διαφορετική. Εδώ η φάση μας είναι λίγο πιο χαριτωμένη. Έχουμε φερ φορζέ πολυθρόνες, ας πούμε, που πάντα προμηνύουν κάτι αλλιώτικο. Έχουμε το νερό που βρίσκεται κυριολεκτικά σε απόσταση που μπορείς να το αγγίξεις. Έχουμε και φρέσκες φάνκι μουσικές, κάτι να σπάει η μεϊνστριμίλα. Α, και αυτές οι φάνκι μουσικές, μην ανησυχείς πως θα σου πάρουν τα αυτιά, μια χαρά θα μπορείς να πεις τα νέα σου.

Balux House Project

Λ. Ποσειδώνος Β58, Γλυφάδα, τηλ: 2108940566
Ένα στέκι για όλη την ημέρα, και κάθε πιθανή διάθεση, μιας και κάθε του δωμάτιο προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία εξόδου. Βέβαια, εμείς σκεφτόμαστε να αφήσουμε τα δωμάτια προς το παρόν, και να κατευθυνθούμε γραμμή προς τα τραπέζια έξω, να απολαύσουμε τον ήλιο. Για καφέ στην παραλία ήρθαμε, να κλειστούμε μέσα;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v