Πού θα πάμε για ρακόμελα;

Βγαίνουμε στην Αθήνα και αναζητούμε αγαπημένες διευθύνσεις για να πιούμε αχνιστά, γλυκά ρακόμελα με την παρέα.
Πού θα πάμε για ρακόμελα;
Το ρακόμελο είναι μία από τις καλύτερες χειμωνιάτικες παραδόσεις με την παρέα. Ψάχνουμε λοιπόν μερικά από τα καλύτερα στέκια στην Αθήνα για να ρέει άφθονο, και στέλνουμε κι εσένα με την δική σου παρέα, για να περάσετε τέλειες στιγμές.

Ψύρρα

Μιαούλη 19, Ψυρρή
Θα μπει πρώτη, επειδή πρέπει να μπει πρώτη. Πριν καν τα ρακόμελα γίνουν κάτι που όλοι ξέρουν κι αγαπούν στο συλλογικό μας υποσυνείδητο, η Ψύρρα τα σέρβιρε στον μικρό, τέλειο χώρο της. Συνδυάζοντας μοντέρνα διακόσμηση με τα παραδοσιακά καραφάκια, και την πάντα κεφάτη μουσική, είναι από τα πιο κλασικά στέκια στο κέντρο. Το μικρό καραφάκι στα 4€, ενώ το μεγάλο στα 8€.

Ρεμεζέ

Αγίας Λαύρας 14, Αιγάλεω
Μαζεύει καθημερινά πολύ κόσμο, νεαρές παρέες που πίνουν και διασκεδάζουν, δοκιμάζουν σούπερ μεζεδάκια όπως χαλούμι στη σχάρα με μαρμελάδα πορτοκάλι και ψητές πατάτες γεμιστές με καπνιστό χοιρινό και καπνιστό τυρί Μετσόβου. Τα μεζεδάκια κυμαίνονται στα 3-5€ το καθένα, ενώ για το καραφάκι ρακόμελο των 200 ml θα δώσουμε 4€. Για πλήρη μεζεδο-αλκοολο-κατάσταση, υπολογίζουμε περί τα 10-12€ το άτομο.

Ρακουμέλ

Εμμανουήλ Μπενάκη 71, πλατεία Εξαρχείων
Από τα πιο αγαπημένα μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια, και με όνομα που προδίδει τι είναι αυτό που θα μας τραβήξει την προσοχή εδώ πέρα: το εξαιρετικό του ρακόμελο, φτιαγμένο με σπιτική ρακή από την Σητεία, με μαντζουράνα και δίκταμο για να φτάσει η γεύση σε άλλα επίπεδα. Συνοδεύουμε με εκπληκτικούς κρητικούς μεζέδες, πιάνουμε τραπεζάκι και πληρώνουμε με το ζόρι 12-15€ το άτομο. Πολλές φορές παίζουν και live ρεμπέτικα.

Τα Κανάρια

Κεραμεικού 88, Μεταξουργείο
Τα Κανάρια είναι τέλειο στέκι για το καλοκαίρι, με τα τραπεζάκια που απλώνουν έξω, αλλά είναι ακόμα πιο τέλειο στέκι για τον χειμώνα, στο λιλιπούτειο εσωτερικό του, που είναι ζεστό και παρεΐστικο, ό,τι πρέπει για χαλαρές κουβέντες με το ρακόμελο να κυλά. Για ρακόμελα μαζί με μεζεδάκια, υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο, ενώ καθόλου απίθανο δεν είναι να πετύχουμε και live μουσική – από ρεμπέτικο μέχρι και τζαζ, ανάλογα την ημέρα και την διάθεση του μαγαζιού.

Sabir

Πλαταιών 18, Μεταξουργείο
Το καλοκαίρι το τιμάμε τακτικά, για την ψημένη του ρακή. Τον χειμώνα, που θέλουμε κάτι ζεστό, το τιμάμε για τα ρακόμελά του. Το Sabir είναι από τα πιο χαριτωμένα και νεανικά μεζεδοστέκια του Μεταξουργείου – κι έχει πολλά για να διαλέξεις – και φτιάχνει πολύ, πολύ νόστιμους μεζέδες (ξεχωρίσαμε τα απίστευτα χειροποίητα ντολμαδάκια). Με το ζόρι υπολογίζουμε γύρω στα 12€ το άτομο λογαριασμό, για ρακόμελα και μεζεδάκια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v