Πού θα φάμε και θα πιούμε μετά το Ηρώδειο;

Έξι τέλειες στάσεις για αλκοόλ και τσιμπολόγημα μετά από μια παράσταση στο Ηρώδειο, γιατί πάντα η βραδιά μπορεί να γίνει καλύτερη.
Πού θα φάμε και θα πιούμε μετά το Ηρώδειο;

Η εμπειρία του να βλέπεις μια παράσταση στο ρωμαϊκό θέατρο του Ηρωδείου είναι μοναδική. Δεν είναι σαν κάτι άλλο που μπορεί να σου προσφέρει αυτή η πόλη. Μετά από την παράσταση, όμως… τι; Φυσικά θα ψάξουμε στην γύρω περιοχή για τέλειες γωνιές για ποτό και φαγητό, επειδή η βραδιά μας πάντα μπορεί να γίνει καλύτερη. Άσε που θα έχεις και πολλά να συζητήσεις…

Στροφή

Ροβέρτου Γκάλι 25, τηλ.: 210 9214130
Μετά το Ηρώδειο, τι θα έλεγες για μια ταράτσα; Είναι ωραίο να είσαι κάτω απ’ τα αστέρια, γιατί να μην συνεχίσεις την βραδιά σου έτσι; Η Στροφή είναι ένα πολύ όμορφο εστιατόριο που, εκτός από την Ακρόπολη, μάς φέρνει στο πιάτο συνταγές παραδοσιακές και λαχταριστές, όπως και καλοψημένα κρέατα στην σχάρα. Για ένα πλήρες γεύμα, μαζί με το απαραίτητο κρασάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 25-30€ το άτομο.

Atrium Greek Bistrot

Ροβέρτου Γκάλι 4, τηλ: 21 0923 6832
Το βρίσκουμε στο ισόγειο του Ξενοδοχείου Ηρώδειο, σχεδόν κάτω απ’ την Ακρόπολη. Σ’ ένα καταπράσινο αίθριο χανόμαστε κι εδώ να κοιτάμε τα αστέρια, και απολαμβάνουμε ελληνικές γεύσεις πιο… ανεβασμένες και λιγάκι πειραγμένες, με πολύ όμορφη παρουσίαση. Δεν χάνουμε με τίποτα τους λουκουμάδες με τυρί. Με το κρασί μας, υπολογίζουμε 25-30€ το άτομο.

Σφήκα

Στρατηγού Κοντούλη 15, τηλ: 21 0922 1341
Και πάμε για πιο μεζεδοκατάσταση. Η Σφήκα είναι γλυκύτατη, με έναν χώρο που θυμίζει λιγάκι παραδοσιακό καφενείο, και αποτελεί λατρεία των… ντόπιων. Φυσικά, τους καλοκαιρινούς μήνες μεταφερόμαστε στα τραπεζάκια που απλώνει έξω και απολαμβάνουμε νόστιμα πιάτα, όπως κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα, αλλά και πιο χορτοφαγικές επιλογές, όπως η φάβα της που είναι υπέροχη. Με το (πολύ ωραίο) κρασί ή την ρακή μας, υπολογίζουμε να πληρώσουμε 12-15€ το άτομο.

Bock Beer Restaurant

Σπύρου Δοντά 9, τηλ.: 210 9200369
Και μπυραρία, και εστιατόριο. Επειδή μερικές φορές τα θέλεις και τα δύο, και εδώ θα τα λάβεις. Οι ετικέτες μπύρας είναι πολλές και ενδιαφέρουσες (ελληνικές και μη), ενώ η κουζίνα εμπνέεται από κεντρική και βόρεια Ευρώπη για να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό μενού, που περιλαμβάνει σνίτσελ χοιρινό με κρούστα παρμεζάνας, πανσέτες να γλείφεις τα δάχτυλά σου αλλά και μερακλίδικα μπέργκερ. Υπολογίζουμε γύρω στα 20-25€ το άτομο, και γυρίζουμε σπίτι χορτάτοι και χαμογελαστοί.

Wine Point

Αθανασίου Διάκου και Πορινού 2, τηλ: 210 9227050
Ένα σωστό wine bar τι χρειάζεται; Μια μεγάλη επιλογή από ετικέτες (ιδανικά, πολλές από αυτές να έρχονται και σε ποτήρι), απλό και κλασικό design, και προσεγμένα πιάτα για το απαραίτητο τσιμπολόγημα. Και το Wine Point κάνει ακριβώς αυτό. Λατρεύει τα ελληνικά κρασιά (περισσότερες από 200 ετικέτες), σερβίρει δεκάδες από αυτά σε ποτήρι (γύρω στα 5€) και συνδυάζει τα αρώματα του κρασιού με μεγάλες και νόστιμες ποικιλίες ελληνικών τυριών και αλλαντικών.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, τηλ: 213 0417937
Εναλλακτικά, το Γιασεμί. Τα σκαλάκια του Γιασεμιού, που είναι από τα πιο ρομαντικά σκηνικά της Αθήνας. Εδώ μπορούμε να καθίσουμε και να τα πίνουμε μέχρι αργά το βράδυ, πιάνοντας φιλοσοφικές συζητήσεις κάτω από την Ακρόπολη, χαζεύοντας τον κόσμο που πάει κι έρχεται (και λογικά μας βλαστημά γιατί του κλέψαμε την τελευταία καβάτζα στα σκαλιά*). Το ποτό ξεκινά από τα 7€.
(*Δεν ντρεπόμαστε που του κλέψαμε την τελευταία καβάτζα στα σκαλιά, δέκα στόριζ θα βγάλουμε στο Ίνστα, για να το χαρούμε κιόλας.)


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v