Για φαγητό μετά το θέατρο ή το σινεμά

Μετά από μια ωραία παράσταση ή ταινία, αυτό που χρειαζόμαστε είναι να πιάσουμε τραπέζι σ’ ένα από αυτά τα ωραία μαγαζιά.

Καμία έξοδος για θέατρο ή σινεμά δεν ολοκληρώνεται με το τέλος της θέασης. Μετά, άλλωστε, έχουμε πράγματα να συζητήσουμε. Τι είδαμε, τι μάθαμε – και πολλές φορές τι δεν μας άρεσε. Και όλα αυτά είναι καλύτερα να τα κάνεις συνοδεία νόστιμων μεζέδων και ωραίου κρασιού. Πού θα πάμε, συνεπώς, να τα πιούμε και να τα φάμε μετά από την παράσταση ή την ταινία;

Στο κέντρο...
...έχουμε δύο πολύ ωραίες επιλογές. Η πρώτη είναι η Κληματαριά (Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629) που βρίσκεται μισό τσιγάρο δρόμο από Μοναστηράκι ή Ψυρρή, και μας περιμένει στην σκεπαστή αυλή της μέχρι τις δύο το πρωί, για να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή—καθόλου σπάνιο δεν είναι να πετύχουμε και ζωντανή μουσική. Επιλέγουμε μαγειρευτά ή κρεατικά σχάρας, που τους έχουμε μια αδυναμία εδώ, και με κρασί υπολογίζουμε περί τα 15€ το άτομο. Εναλλακτικά, η δεύτερη επιλογή μας είναι ο Μελίλωτος (Καλαμιώτου 19, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0322 2458). Μένει ανοιχτός μέχρι τη μία το πρωί, και από την κουζίνα του βγαίνουν λιχουδιές όπως γιουβέτσι με μοσχάρι και λεμονόχορτο, φοβερές σούπες αλλά και πολύ ωραία σπιτικά burgers. Μαζί με τέλειο κρασάκι, ο λογαριασμός βγαίνει γύρω στα 20€ το άτομο.

Στα Εξάρχεια...
...περπατάμε για λίγο στην ήσυχη Μαυρομιχάλη, μέχρι που φτάνουμε εκεί που συνδέεται με την πιο φασαριόζα και ξενύχτισσα Βαλτετσίου, για να καθίσουμε στο Warehouse (Βαλτετσίου 21, τηλ: 21 5540 8002), ένα σούπερ στυλάτο wine bar που μένει ανοιχτό για να μας σερβίρει μέχρι τις δυόμισι το πρωί. Εκτός από την εκπληκτική ποικιλία σε κρασί (με αρκετές ετικέτες να σερβίρονται και σε ποτήρι), εδώ δοκιμάζουμε και πολύ ενδιαφέροντα πιάτα, όπως κριθαρώτο με γαρίδες και φινόκιο, ή ζουμερό burger κοτόπουλο με καπνιστή γραβιέρα, και υπολογίζουμε γύρω στα 15-20€ το άτομο, ανάλογα του αν θα φάμε πλήρες γεύμα, ή αν απλά θα τσιμπήσουμε. Εναλλακτικά, πηγαίνουμε προς Μπενάκη και παραγγέλνουμε κρητικές νοστιμιές στον Ρακουμέλ (Εμμανουήλ Μπενάκη 71, τηλ: 21 0380 0506), όπως γαμοπίλαφο, γεμιστούς κολοκυθανθούς και απάκι. Μαζί με τις ρακές μας, υπολογίζουμε γύρω στα 12-15€ το άτομο.

Στο Γκάζι...
Μια ιδέα είναι να περπατήσουμε προς την Κανέλλα (Κων/πόλεως 70, τηλ: 21 0347 6320), που δεν σταματάει να σερβίρει μέχρι το ρολόι να δείξει δύο, και τα φαγητά της είναι πάντα λαχταριστά και μαμαδίσια. Εδώ, λοιπόν, πιάνουμε την απαραίτητη θεατρική ή σινεφίλ κουβέντα μας όσο μας σπάνε την μύτη σουτζουκάκια σμυρναίικα, αρνάκι και κοτόπουλο στη γάστρα. Επιλέγουμε με τι από όλα αυτά θέλουμε να ευφράνουμε το στομάχι μας, και μαζί με μπύρα ή κρασί πληρώνουμε γύρω στα 15€ το άτομο. Εναλλακτικά, μας περιμένει το Gazi College (Περσεφόνης 53, τηλ: 21 0342 2112), ένα all-day στέκι που μένει ανοιχτό μέχρι πολύ αργά, σερβίροντας νόστιμες κρέπες, σαλάτες αλλά και ζουμερά burgers. Δεν ξεχνάμε να παραγγείλουμε και κάποιο από τα σούπερ κοκτέιλ του καταλόγου, στα 7-8€.

Στο Μεταξουργείο...
Σε μια από τις γειτονιές που εκτιμούν όσο τίποτα την τέχνη, όπως και το να μένεις έξω μέχρι ό,τι ώρα θες, οι επιλογές είναι πολλές. Εμείς όμως έχουμε ξεχωρίσει την Τσουλήθρα (Σαλαμίνος 64, τηλ: 21 1403 5686), μια από τις πιο χαριτωμένες “κρυφές” αυλές στα πέριξ, που αφήνεις την... μύτη σου να σε οδηγήσει. Εδώ ο αέρας μυρίζει νόστιμα κρεατικά, μπριζολάκια, πανσέτες και λουκάνικα. Πιάνουμε τραπεζάκι, λοιπόν, και μαζί με το κρασί μας υπολογίζουμε γύρω στα 12€ το άτομο. Εναλλακτικά, πηγαίνουμε στις υπέροχες Σεϋχέλλες (Κεραμεικού 49, τηλ: 21 1183 4789) που μας περιμένουν μέχρι τη μία τη νύχτα, για συγκλονιστικούς μεζέδες, όπως μπριζολάκια γλυκοκαυτερά, και μπιζελόφαβα με κρεμμύδια στιφάδο. Μαζί με χύμα κρασάκι, υπολογίζουμε γύρω στα 15-17€ το άτομο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v