Οι πρώτες ταράτσες άνοιξαν και σε περιμένουν

Η άνοιξη μάλλον τελικά ήρθε, πάμε για καφεδάκι/ ποτό/ φαγητό σε μια αθηναϊκή ταράτσα γρήγορα, πριν ξαναφύγει.
Οι πρώτες ταράτσες άνοιξαν και σε περιμένουν
Γιατί πού θα προϋπαντήσεις τα μαγιάτικα ηλιοβασιλέματα της Αθήνας, αν όχι σε μια ταράτσα με θέα Ακρόπολη; Οι πρώτες ταράτσες είναι, επιτέλους, εδώ κι εμείς το γιορτάζουμε με ένα φρεσκάρισμα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Για καφεδάκι (στην αρχή) και ποτό (αργότερα)
 
- Από την ταράτσα του Anglais στο Μοναστηράκι (Κηρυκείου 6) κοιτάς στα μάτια την Ακρόπολη, καθισμένος σε φερ φορζέ καρεκλίτσες με λουλουδάτα μαξιλάρια και ατμόσφαιρα «η αγγλική εξοχή συναντά το Παρίσι». Οι μπύρες κοστίζουν 5€, το απλό ποτό 8€.

-  Το Thea Terrace Bar στο Σύνταγμα (Απόλλωνος 21) απολαμβάνει απίστευτη θέα στην Πλάκα και την Ακρόπολη από την ταράτσα του ξενοδοχείου Central Athens. Μας σερβίρει καφεδάκια από τις 11.00 το πρωί και σούπερ κοκτέιλ (στα 9€) το βράδυ.

- Η ταράτσα του Bios στο Γκάζι (Πειραιώς 84) είναι και φέτος στις επάλξεις, πανέτοιμη για νέες περιπέτειες. Σε πιο εναλλακτικό στυλ, με ψαγμένες μουσικές, φαντασμαγορική θέα στην Ακρόπολη και τα φώτα της πόλης και τις θρυλικές σαιζλόνγκ που αγαπάμε χρόνια τώρα. Απλό ποτό στα 7€.

- Χαλαρότητας… συνέχεια, στο κλασικό και αγαπημένο μας Λουκούμι στην Πλατεία Αβησσυνίας, με το φοιτητικό του vibe στην ταράτσα, η οποία κοιτάζει στα μάτια Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο. Αν πεινάσεις, εδώ παίζει και ωραιότατο φαγητό –από club sandwich και σαλάτες, μέχρι μακαρονάδες και μπιφτεκάκια. Μπύρες από 5€, απλό ποτό από 6€.

- Αν θέλεις και ιντερνάσιοναλ γνωριμίες, και διάθεση διακοπών στην Αθήνα, η ταράτσα του Athenstyle Hostel θα γίνει το αγαπημένο σου στέκι για το καλοκαίρι (και όχι μόνο, η μισή ταράτσα έχει τζαμαρίες και θέρμανση τον χειμώνα). Έχει και σούπερ θέα Ακρόπολη-Πλάκα-Αστεροσκοπείο-Ναό Ηφαίστου, και ωραιότατες τιμές, 4€ η μεγάλη μπύρα.

Και για φαγητό…

- Ακρόπολη μπορεί να μη βλέπει, αλλά η ταράτσα του Διοματάρη στα Πετράλωνα (Δημοφώντος 80) είναι μια από τις ωραιότερες αστικές ταράτσες που έχουμε δει. Συν ότι μας σερβίρει καταπληκτική κρητική κουζίνα (από χανιώτικο μπουρέκι και φανταστικές πατάτες με στάκα μέχρι γαμοπίλαφο, χοχλιούς και κολοκυθανθούς) σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 20€ το άτομο με (πολύ) κρασί.

- Στο Mystic του Παγκρατίου (Φερεκύδου 2) η ταράτσα ανοίγει κάθε μέρα από τη 1.00 το μεσημέρι, για να μας σερβίρει πεντανόστιμες επιλογές σε ζυμαρικά και την ξακουστή και κοσμαγάπητη πίτσα με αλεύρι οργανικής κάνναβης. Λογαριασμός για φουλ έξτρα γεύμα με κρασί, στα 15€ το άτομο.

- Πριν από λίγες μέρες επέστρεψε και η ταράτσα του πολυαγαπημένου μας Bread and Roses στην Πανεπιστημίου (στο νούμερο 64) που μας σερβίρει και φέτος πεντανόστιμα, σπιτικά μαγειρευτά σε ένα μενού που αλλάζει κάθε μέρα –και ανεβαίνει στο Facebook και στο site τους. Ανοίγει καθημερινά 12.00-20.00, εκτός Κυριακής που είναι κλειστό. Τα κυρίως πιάτα δεν ξεπερνούν τα 6,80€ −με 4€ παίρνεις μισή μερίδα, και δοκιμάζεις περισσότερα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v