Τι να κάνω Πάσχα στην Αθήνα;

Κι αν το Πάσχα όλοι έχουν κλείσει τετραήμερα στις εξοχές κι εσύ έχεις κολλήσει στην Αθήνα, δεν πειράζει. Έχουμε τέλειες ιδέες για να περάσεις μια χαρά.
Το Πάσχα γενικά είναι από τις φάσεις που των φρονίμων τα παιδιά, κλείνουν δωμάτια στις εξοχές όταν είναι ακόμα φτηνά. Αν δεν πρόλαβες, την έκατσες. Μένεις στην πόλη και δεν έχεις τίποτα να κάνεις. Ή, τουλάχιστον, έτσι σου λένε.

Εμείς έχουμε άλλα να σου πούμε, επειδή το Πάσχα στην πόλη μπορεί να είναι πολύ, πολύ διασκεδαστικό. Αν μη τι άλλο, οι επιλογές είναι πολλές. Σταμάτα να κατσουφιάζεις, λοιπόν, και διάβασε.

Βγες για πικ-νικ

Η Αθήνα είναι γεμάτη με τέλειες περιοχές για να κάνεις πικ-νικ. Πάρκα και πρασινάδες και – αν έχεις αυτοκίνητο – εξοχές μια ανάσα από το κέντρο. Για ρίξε μια ματιά εδώ αν σου αρέσει η ιδέα, σε έχουμε καλύψει πλήρως.   

Βγες για βόλτες

Καλά τα πικ-νικ, αλλά μπορεί να μην έχεις όρεξη να φτιάξεις φαγητά. Μπορεί να θες απλά να κάνεις μια βόλτα στα αγαπημένα σου σημεία στην πόλη. Πόσο μάλλον, με τόσο πολύ κόσμο να λείπει, θα είναι πιο ήσυχα και γραφικά και όμορφα από ποτέ. Και οι βόλτες, πριν καν το καταλάβεις, γίνονται αράγματα με περιπτερόμπυρες, επειδή ποτέ δεν θα είμαστε αρκετά μεγάλοι, φτασμένοι ή σοβαροί για μια περιπτερόμπυρα.

Ταράτσες με θέα

Όχι πολύς κόσμος στην Αθήνα = οι λατρεμένες μας ταράτσες θα έχουν σίγουρα τραπέζι να κάτσεις. Ακρόπολη στο πιάτο λοιπόν. Πάρε τις αγαπημένες μας.  

Σπίτι, φίλοι, φαΐ

Επειδή αυτό το τρίπτυχο δεν το νικάει τίποτα, και σου έχουμε αρκετές ιδέες για συνταγές. Για παράδειγμα, αυτές. Βασικά, ας το κάνουμε τετράπτυχο: Αλκοόλ!  

Βγες για κρασιά

Μιλώντας για αλκοόλ, τα wine bars της πόλης δεν σταματούν ποτέ. Επίσης, πάντα χρειάζεσαι περισσότερο κρασί, σε κάθε πιθανό πλαίσιο. Ρίξε μια ματιά σε μερικά από τα αγαπημένα μας οινόμπαρα.  

Πήγαινε εκκλησία

Δηλαδή, Πάσχα έχουμε. Αν δεν το ‘χεις καθόλου με τα θρησκευτικά, καλώς. Αλλά σε περίπτωση που θες, έχουμε μαζέψει τους επιτάφιους της Αθήνας που είναι ταυτόχρονα κανονικότατες εμπειρίες. Άσε που θα ακούσεις live και το υπέροχο Ω γλυκύ μου έαρ.  

Κάνε μερικά κουίζ του in2life

Επειδή κάπως πρέπει να περάσεις και τα μεσημέρια. Σ’ έχουμε.  

Λιώσε στις σειρές

Ξανά, μπορεί να μην έχεις την παραμικρή όρεξη να βγεις από το σπίτι, κι επίσης είναι τέσσερις μέρες που δεν δουλεύεις. Άρα, αν θες να καείς στις σειρές, σου έχουμε μερικές που βλέπονται νεράκι.  

Φύγε κι εσύ

Βασικά, διακοπές και τελευταία στιγμή κανονίζεις. Αν πραγματικά η ιδέα να κάτσεις πασχαλιάτικα στην πόλη σου φαίνεται πολύ μίζερη, τότε εδώ σου έχουμε βρει μερικές σχετικά οικονομικές επιλογές για τετραήμερο στο παρά… ένα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v