Τέλειες αυλές στον Νότο

Βρίσκουμε ευκαιρία να κατεβούμε νότια και να κάτσουμε σε μερικές απ’ τις αγαπημένες μας αυλές για καφέ, ποτό ή και φαγητό.
Τέλειες αυλές στον Νότο
Η Εποχή των Αυλών είναι ξεκάθαρα το καλοκαίρι. Τα μαγαζιά που τις έχουν τις ξεσκονίζουν, τις καθαρίζουν, απλώνουν τα τραπεζάκια τους και σουλουπώνουν τις πρασινάδες τους. Μας υποδέχονται και μας σερβίρουν καφεδάκι ή διάφορες λιχουδιές, κι εμείς περνάμε τέλεια. Επειδή αυλές, επειδή ανοιχτός χώρος, επειδή… καλοκαίρι.

Και αυτή τη βδομάδα λέμε να κατεβούμε μια βόλτα προς τα νότια, αναζητώντας τις αγαπημένες μας αυλίτσες.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 2109562300

Δεν θα υπερβάλλουμε αν πούμε ότι το Momo (και η τέλεια πίσω αυλή του) είναι το αγαπημένο μας μέρος για brunch στα νότια. Τα pancakes του είναι θρυλικά – αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να γράψουμε εγκώμιο και για τα κρουασάν και για κάθε είδους αρτο-ζυμο-κατάσταση. Βέβαια, δεν μένουμε στα γλυκά μονάχα, αν πεινάμε πολύ, παίζουν και σούπερ μπεργκεράκια. Και, επειδή όλα τα καλά είναι ωραίο να βρίσκονται στο ίδιο, βολικό μέρος, αν μας τα σκάσει έτσι, πάμε και αργά για κοκτέιλ. Επειδή μπορούμε. (Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.)

Kapu

Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

Το Kapu έχει αιώρες, και η παράγραφος θα μπορούσε να κλείσει εδώ.

Αλήθεια; Θες έξτρα πληροφορίες; Δεν σε ψήνουν οι αιώρες από μόνες τους; Καλώς, αλλά μας απογοητεύεις λίγο. Που λες, οι αιώρες είναι κρεμασμένες σε άπειρα δέντρα, χρώματα παντού, στους τοίχους, στις μαξιλάρες. Όχι, δεν είναι οι διακοπές σου του τρίτου έτους στην Σαμοθράκη, είναι ένα τέλειο all-day στέκι στο Ελληνικό, που μας σερβίρει από νωρίς καφεδάκι, και μένει ανοιχτό μέχρι αργά, για σούπερ κοκτέιλ (που ξεκινούν απ’ τα 7€). 

Little Yard

Ναυσικάς 62, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2114099700

Το μαγαζί μέσα έχει μια αισθητική που κάπως (πετυχημένα, απλά ακόμα απορούμε πώς το πέτυχαν) συνδυάζει το βιντάζ με το βιομηχανικό. Η αυλή του, πάλι, είναι καταπράσινη, πολύχρωμη και σούπερ φωτεινή, ό,τι πρέπει για λουλουδιασμένους πρωινούς καφέδες σε έναν κήπο που θα σου θυμίσει το σπίτι… κάποιου φίλου σου με κήπο. (Σημείωση, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε το σπίτι της γιαγιάς όταν βλέπουμε κήπο, επειδή δεν είμαστε πια παιδιά. Ουφ.) Το Little Yard παραμένει ανοιχτό μέχρι αργά, και μεταπηδάει από το μεσημεριανό τσιμπολόγημα στα after-work cocktails με τρομερή άνεση. Όπως πρέπει, δηλαδή.

Su Casa

Πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, τηλ: 21 0898 5554

Su Casa? Mi casa. Προφανώς και θα νιώσεις πολύ mi casa στο στέκι της Γλυφάδας, επειδή έχει μια τέλεια αυλή, φουλ στο πράσινο, έχει μεγάλα τραπέζια για να κάθονται μεγάλες παρέες και το μεσημέρι σερβίρει συνταγές μεσογειακής έμπνευσης. Συνεπώς ξεκάθαρα θα το προτείνουμε για εκείνα τα τέλεια μεσημέρια με φίλους, που ξεκλέβετε λίγο χρόνο για μάσημα και επικοινωνία στα γρήγορα. Το ότι συμβαίνει στα γρήγορα δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνεται άνετα. Και το Su Casa είναι από τα πιο άνετα μαγαζιά που θα βρεις.

Rumors Lounge Café

Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108961200

Στο Rumors θα πάμε επειδή θέλουμε αυλή, θέλουμε ήλιο και θέα στην θάλασσα. Και αν ψάχνεις ευκαιρία να πας από Βουλιαγμένη, εμείς θα σε στείλουμε εκεί. Η αισθητική του μαγαζιού είναι πολύ μοντέρνα – θα λέγαμε και mainstream, αν δεν υπήρχαν εκεί έξω τύποι που αυτό το θεωρούν κακό, λες και είναι αμαρτία να σου αρέσουν τα πράγματα που γουστάρει ο υπόλοιπος κόσμος. Τα είπαμε και ξαλαφρώσαμε. Προφανώς, εκτός από τον καφέ, στο Rumors lounge-άρουμε και μεσημεράκι, με χορταστικά σάντουιτς και μίνι γευματάκια.

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς, τηλ: 2104296660

Χασιέντα. Σιέστα. Άλλες ισπανικές λέξεις. Το Che είναι από τις πιο καλοκαιρινές αυλές, βρίσκεται στον Πειραιά και σερβίρει τέλεια, μα τέλεια κοκτέιλ. Όπως, ας πούμε, το Tropicana, με γλυκό ρούμι Brugal Extra Dry αρωματισμένο με βανίλια, passion fruit, λάιμ και Yellow Red Bull. Η μουσική είναι – τι άλλο; – λάτιν, το κέφι στο φουλ, και αν κι εδώ παίξει πείνα, το μενού έχει τάκος, chimichangas και άλλα τέτοια πεντανόστιμα – και δύσκολα να τα βρεις φτιαγμένα σωστά. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 6€.

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9812080

Επιστρέφουμε στο Παλαιό Φάληρο, επειδή έχουμε κι άλλη αυλή να σε στείλουμε συστημένο. Εδώ παίζουν άψογα κοκτέιλ, παίζουν πολύ ωραία κρασιά (μεγάλη, πολύ ενημερωμένη λίστα με ετικέτες που συναγωνίζεται άνετα ένα wine bar), και πολύ, τόσο πολύ πράσινο. Και το πράσινο ξέρεις πότε αποκτά τις πιο ωραίες αποχρώσεις; Όταν δύει ο ήλιος – αργά και καλοκαιρινά – και βάφει τα πάντα με το χρώμα του. Λίγο-πολύ η κατάλληλη ώρα, δηλαδή, για να βρεθείς με τα φιλαράκια σου για ένα χαλαρό ποτό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v