Τα πιο ό,τι να ‘ναι μπαράκια στην Αθήνα

Υπάρχουν μερικά μπαράκια που, πώς να το κάνουμε, σαν αυτά δεν έχει. Και γι’ αυτό τα λατρεύουμε.
Τα πιο ό,τι να ‘ναι μπαράκια στην Αθήνα
Βγαίνεις έξω. Λες να πας για ένα ποτό. Και από εκεί και μετά, λίγο-πολύ ξέρεις τι πρόκειται να ακολουθήσει. Θα ακούσεις μουσικές που ήδη ξέρεις, θα δεις φάτσες και εμφανίσεις οικείες… Υπάρχουν όμως και κάποια μαγαζιά που δεν λειτουργούν έτσι. Επειδή μαζεύουν από κόσμο κυριολεκτικά τους πάντες, έχουν φτιάξει μια ατμόσφαιρα δική τους, 100% αυθεντική, και όσο για τις μουσικές; Θα ακούσεις από Χατζιδάκι μέχρι Μακαρένα.

Και, για να μην σας τα πολυλογούμε, εμάς αυτά τα μπαράκια που έχουν τόσο δικό τους, παράξενο χαρακτήρα, τα αγαπάμε λίγο περισσότερο. Κι αυτά είναι όσα ξεχωρίσαμε.

Αρχάγγελος

Κίμωνος 1, Κεραμεικός

Καλά κρυμμένος πίσω από ένα παρκάκι, ο Αρχάγγελος σερβίρει καθαρά ποτά (στα 6€), με ατμόσφαιρα πέρα για πέρα φιλική και ανθρώπινη, και μουσικές που καλύπτουν ένα φάσμα τόσο ευρύ, που μπορεί να ξεκινήσεις από Μοσχολιού και να καταλήξεις να ακούς soundtrack από ταινίες. Λίγο-πολύ αυτό που κάνεις κι εσύ εκείνες τις καμένες νύχτες στο σπίτι, μόνο που στον Αρχάγγελο το κάνεις με τον υπέροχο κόσμο που επισκέπτεται φανατικά το μαγαζί γύρω σου. Και, πού ξέρεις, μπορεί να αρχίσεις και πολύ ενδιαφέρουσες κουβέντες.

Άγιος

Διδότου 33 και Ιπποκράτους, Κολωνάκι

Στον Άγιο θα πάμε για να ακούσουμε ελληνικά. Αυστηρά ελληνικά, αλλά μην σκεφτείς ούτε για μια στιγμή ότι θα σε στείλουμε στο κλασικό ελληνάδικο. Στον Άγιο θα ακούσεις κλασικά, αγαπημένα κομμάτια, από λαϊκό μέχρι βιντάζ. Εντάξει, αυτό δεν σημαίνει ότι αργάαα το βράδυ δεν θα δώσουμε και πόνο—επειδή θα τον δώσουμε. Αλλά αν νιώθεις σαν μια ψυχή με πολλά ντέρτια, αλλά δεν θες να πέσεις και στα πατώματα και να ζήσεις το απόλυτο κλισέ, ο Άγιος σε περιμένει. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Μπάτμαν

Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος

Ο Μπάτμαν δεν χρειάζεται συστάσεις, νομίζουμε. Είναι από τα πιο γνωστά, αγαπημένα και true αφτεράδικα που έχει αυτή η πόλη. Φωτογραφίες στους τοίχους από ρεμπέτηδες. Καζαντζίδης να παίζει δυνατά. Κόσμος στριμωγμένος (αλλά περνώντας τέλεια) να δίνει πόνο. Ποτά (στα 7€) να τελειώνουν και να γεμίζουν ξανά αμέσως. Ο Μπάτμαν πιστεύουμε ότι είναι μια μικρή πύλη σε κάποια εναλλακτική πραγματικότητα, στην οποία κομμάτια γίνονται όλα μας τα προβλήματα, και όχι εμείς. Και χαιρόμαστε που υπάρχουν ακόμα τέτοιες πύλες.

Άσυλο

Αχιλλέως 38, Αθήνα

Μπορούμε να δοκιμάσουμε να περιγράψουμε το Άσυλο. Ή, πιο απλά και με λιγότερο κόπο, μπορούμε να αφήσουμε το όνομά του να μας δώσει κάθε στοιχείο που χρειαζόμαστε. Ένα αληθινό άσυλο μέσα στην πόλη, για κάθε είδους ψυχή που το χρειάζεται—όσο πιο αργά, τόσο το καλύτερο. Μαζεύει κόσμο εντελώς ετερόκλητο, από φοιτητές μέχρι λάτρεις του κλαρίνου, μέχρι μεταλάδες. Πώς; Πολύ απλά, ικανοποιώντας πρακτικά κάθε μας μουσική επιθυμία, παίζοντας από ηλεκτρονική μέχρι ρέγκε. Α, είναι και τα ποτά που ξεκινούν από τα 3€.

Έλα να σου Πω

Οδυσσέως 8, Μεταξουργείο

Πολύ κοντά στο μετρό, αλλά ίσως να μην το προσέξεις. Είναι και χωμένο σε στενό, δεν γεμίζει και πολύ το μάτι στην αρχή. Μόλις όμως μπεις μέσα, θα καταλάβεις γιατί αξίζει να πας, να ξαναπάς και να το κάνεις και στέκι σου. Ο χώρος είναι μικρός, ζήτημα να χωράνε πέντε άτομα στο μπαρ, αλλά ο κόσμος είναι υπέροχος. Η μουσική θα είναι παράξενη, αλλά κι αυτή θα σου αρέσει. Την μια στιγμή θα παίζει κάτι εναλλακτικό, την επόμενη θα βαράει νταλκάδες. Όσο για το αλκοόλ, θα βρεις μία από τις πιο ψαγμένες κάβες, με δεκάδες ελληνικές μπύρες, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε ποτά, απλά ή premium. Το απλό ποτό ξεκινάει στα 7€, τα premium στα 10€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v