Τα μπαράκια με τις πιο ψαγμένες μουσικές

Έξι μπαράκια που θα πας και δεν θα ακούσεις άλλο μεϊνστριμίλες και φανκοτζαζοκάτι. Ώρα για αλκοόλ μετά σούπερ ψαγμένης μουσικής.
Η Αθήνα είναι μια πόλη που αγαπά την μουσική, αγαπά και το εναλλακτικό. Βέβαια, πρέπει να ψάξεις λίγο παραπάνω για να πετύχεις ένα μαγαζάκι που να παίζει εναλλακτική μουσική και όχι τις κλασικές φανκ-ο-τζαζ μελωδίες που ακούς παντού. Ειδικά μαγαζί που να είναι και αρκετά δημοφιλές.

Βασικά, το Barrett. Αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό. Πάμε να δούμε αυτό και άλλα πέντε μαγαζιά που η μουσική τους μας κάνει να χαιρόμαστε. 

Hoxton

Βουτάδων 42, Γκάζι, τηλ: 21 0341 3395

Μέσα στην μεϊνστριμιά του Γκαζιού, που από κάθε γωνιά ακούς δυνατά ελληνικά και το τελευταίο χιτάκι για κλαμπ, υπάρχει και το Hoxton, πιστό στην αυθεντική ταυτότητά του. Εδώ μας νοιάζουν δύο πράγματα όσον αφορά την μουσική: Να είναι ξένη και να είναι ροκ, για να δένει ωραία με τον άνετο, industrial χώρο αλλά και με τις ιδιαίτερες εκθέσεις τέχνης που φιλοξενεί συχνότατα στους τοίχους του το μαγαζί. Το απλό ποτό ξεκινά από 7€.

Έλα να σου Πω

Οδυσσέως 8, Μεταξουργείο, τηλ: 2130272785

Στην περίπτωση αυτού εδώ του μαγαζιού, δεν χρειάζεται να ξέρεις ότι παίζει εναλλακτική μουσική για να πας. Το καταλαβαίνεις λίγο-πολύ με το που το δεις. Είναι μικροσκοπικό, είναι χωμένο (πίσω απ’ την πλατεία του Μεταξουργείου, ιδανική απόσταση από το μετρό), και είναι γεμάτο με παράξενο κόσμο—αλλά όμορφα παράξενο κόσμο, όπως όμορφα παράξενες είναι και οι εναλλαγές στην μουσική του, από ξένα άγνωστα κομμάτια μέχρι βαριά ελληνικά, με σχεδόν καθημερινά events με ενδιαφέροντες DJs. Η κάβα του είναι εξίσου ψαγμένη, ειδικά από άποψη ελληνικής μπύρας. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Rabbithole

Λέκκα 10, Σύνταγμα

Έγινε σύντομα από τα αγαπημένα μας μπαρ στο κέντρο της πόλης, και είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί, αν τα βάλουμε κάτω. Είναι μόλις τρία λεπτά απ’ το μετρό του Συντάγματος. Έχει έναν χώρο κλειστό μεν, που θυμίζει αίθριο δε. Σερβίρει φοβερά κοκτέιλ (από 8€). Ε, παίζει και εκπληκτικές ξένες μουσικές, πάντα με feelgood διάθεση, με διάφορους DJs να αναλαμβάνουν τα decks ανάλογα με την ημέρα. Θα του δώσουμε και έναν έξτρα πόντο αγάπης για τον τέλειο, μινιμαλιστικό κούνελο που έχει στο σήμα του.

Barrett

Πρωτογενούς 11, Ψυρρή, τηλ.: 210 3218373

Είπαμε ότι θα μιλήσουμε και για το Barrett. Επειδή είναι λίγο κατόρθωμα να έχεις γίνει από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά του κέντρου, αλλά να επιμένεις να παίζεις αυτές τις ωραίες, ξένες μουσικές που θα ακούσεις εκεί, σε εναλλακτικά ροκ κυρίως μονοπάτια. Και, επίσης, να μην ξεχνιόμαστε ότι το Barrett δεν είναι καλό μόνο τις βραδινές ώρες, που γίνεται το αδιαχώρητο. Εκεί το απόγευμα, μετά την δουλειά, είναι το τέλειο σημείο για ένα γρήγορο, μοναχικό ποτό. Ίσως να καταλήξει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα νύχτα, ίσως να ακούσεις τις τέλειες μουσικές και να επιστρέψεις χαμογελώντας σπίτι σου. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Το απλό ποτό ξεκινά από 6€.

 Jarmusch 

Κιάφας 8, Εξάρχεια, τηλ.: 211 0120494

Να σας πούμε ένα μικρό μυστικό; Το Jarmusch. Αυτό ήταν, αυτό ήταν το μυστικό, επειδή σε έναν σωστό κόσμο, αυτό το μπαράκι θα ήταν πάντα ασφυκτικά γεμάτο. Αλλά δεν ζούμε σε έναν σωστό κόσμο, και προσπαθούμε να τον διορθώσουμε—εντάξει, δεν μας χαλάει και που πάντα βρίσκουμε αμέσως τραπέζι, για να τα λέμε όλα. Το Jarmusch, που λες, είναι ένα μπαρ που μας παίζει κατά βάση ψαγμένη ροκ, όχι κοντά στα mainstream μονοπάτια, με πολύ, πολύ ωραία αισθητική, γωνιακό και φωτισμένο και μας σερβίρει κοκτέιλ με ονόματα ταινιών. Τα οποία κοκτέιλ τα απολαμβάνουμε με μόλις 5€ τις Πέμπτες (και 8€ τις υπόλοιπες μέρες).

Bad Tooth 

Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 213 0907715

Ροκ κάθε είδους θα ακούσεις εδώ. Και όχι μόνο τα γνωστά ροκ. Έχουμε παρελθόν, έχουμε new wave, έχουμε punk και έχουμε post-punk, έχουμε και μέταλ. Βάλε και το τέλειο, κατάμαυρο και νεοϋορκέζικο στιλ του στην εξίσωση, βάζεις και συχνά-πυκνά live για να μαζεύεται κόσμος, και έχεις την συνταγή για ένα μπαρ που δεν μπορεί να μην λατρέψει ένας αληθινός φαν της ροκ. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, ενώ οι μπύρες από 4€.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v