Τα καφέ της Αθήνας που θυμίζουν φθινόπωρο

Η μέρα μικραίνει, ο καιρός χαλάει κι εμείς χουχουλιάζουμε σε πανέμορφα καφέ, με την καλύτερη παρέα.
 

Τα καφέ της Αθήνας που θυμίζουν φθινόπωρο

Το φθινόπωρο πάντα είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Είναι τα φύλλα που πέφτουν, είναι ο καιρός που χαλάει, κάποιες φορές απότομα… Είναι και που μας αρέσει να κουρνιάζουμε σε όμορφες, χουχουλιαστές γωνιές με μια κούπα που αχνίζει. Κανένα πρόβλημα με το καλοκαίρι που μας εγκατέλειψε, το χαρήκαμε όσο δεν πάει, αλλά τώρα ήρθε ο καιρός για μέσα.

Petite Fleur

Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685
Με αέρα Γαλλίας θα πάμε στο γλυκύτατο αυτό μαγαζάκι στο Παγκράτι, θα μπούμε μέσα και θα ζητήσουμε την πιο ζεστή σοκολάτα. Θα κάτσουμε σε ένα από τα υπέροχα καναπεδάκια, θα ανοίξουμε το βιβλίο μας, και – επειδή μπορεί να είμαστε γαλλάκια, αλλά είμαστε μερακλίδικα γαλλάκια – θα παραγγείλουμε και ένα από τα πολύ ωραία γλυκά του. Εξαίσιο για μοναχικούς τύπους, όπως και για τύπους που θέλουν να βγουν ζουζούνικο ραντεβού.

Superfly

Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ: 2114046076
Παραμένουμε στο Παγκράτι, και το κάνουμε αυτό επειδή το Superfly είναι για κάθε εποχή, κάθε διάθεση και κάθε ώρα. Αν σου αρέσει το ρετρό, αν είσαι παιδί των 90s, αν θες απλά να βρεθείς σε έναν χώρο προσεγμένο, όμορφο και χαρούμενο – που είναι ενισχυμένος και με ποδοσφαιράκι – τότε το Superfly είναι ό,τι πρέπει για εσένα και για τον καφέ σου.

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, Μετς, τηλ.: 210 9223414
Ίσως να είναι από τα πιο κατάλληλα για φθινόπωρο μαγαζιά, στην πλέον κατάλληλη για φθινόπωρο γειτονιά: το Μετς. Στο Odeon θα πάμε από νωρίς για το καφεδάκι μας, και ίσως να ευχόμαστε να βρέχει εκείνη την ημέρα, επειδή δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο σκηνικό από το να κοιτάς μελαγχολικά την βροχή από τα τεράστια παράθυρά του. (Και να σκέφτεσαι τι θα φας το μεσημέρι, την κανονική μελαγχολία δεν την θέλουμε, την έχουμε αφήσει πίσω.) Το γεγονός ότι θα μπεις μέσα και θα παίζει απαλή τζαζ είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα, ή το βούτημα στον καφέ.

Underdog

Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 2130365393
Το καλοκαίρι το αγαπούσαμε για εκείνη την τέλεια πίσω αυλή. Το φθινόπωρο θυμόμαστε ότι μέσα παίζει σούπερ βιομηχανική αισθητική, απίστευτη άπλα και κλίμα χαλαρό, όπως θα ‘πρεπε να είναι τα πρωινά μας (αλλά δεν είναι). Εκτός, όμως, από τον χώρο, το Underdog παίζει πολύ δυνατά με σπάνιες ποικιλίες καφέ, τις οποίες μπορούμε να πάρουμε και για το σπίτι, αλλά και με ενδιαφέρουσες προτάσεις brunch τα σαββατοκύριακα. Μπορεί το μαγαζί να λέγεται Underdog, στις καρδιές μας όμως είναι πολύ ψηλά.

Menta Cafe

Αγ. Θεοδώρων 5, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0193
Ακόμα ένα μαγαζί… θύμα της αυλής του. Είναι αλήθεια πως την Μέντα την εκθειάζουμε για την αυλή της, και πόσο όμορφη, ήσυχη και παραδεισένια μπορεί να σου φανεί μέσα σε μια χαώδη μέρα. Για το μέσα, όμως; Ε, ας μιλήσουμε για το μέσα. Το κάποτε εξοχικό του Άγγελου Σικελιανού μας σερβίρει καφεδάκι και τσάι, όπως και υπέροχα γλυκά ημέρας, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει μια άλλη εποχή: πάτωμα-σκακιέρα, μεγάλες και αναπαυτικές καρέκλες, απαλός φωτισμός, και ήρεμη τζαζ να μας χαϊδεύει τα αυτιά. Τι άλλο να ζητήσεις για το φθινόπωρο;

Τρανζίστορ

Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ.: 210 3228658
Αν πας στο Τρανζίστορ όσο έχει ακόμα ήλιο έξω… ναι, οι πιθανότητες λένε ότι και πάλι, για τα δεδομένα της ώρας, θα έχει αρκετό κόσμο. Αλλά σίγουρα, σε αντίθεση με το βράδυ, θα μπορέσεις να καθίσεις, να πάρεις μια ανάσα και να απολαύσεις ζεστό καφεδάκι. Τα πρωινά, το Τρανζίστορ εκτιμάται αλλιώς: για τους καναπέδες και τις πολυθρόνες του, για την ήρεμη ζωντάνια του, για το ντεκόρ του που μπλέκει ετερόκλητα στοιχεία, αλλά τα ταιριάζει μεταξύ τους μια χαρά. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτή την περαντζάδα στην Πρωτογένους δεν θα σταματήσουμε να την γουστάρουμε ποτέ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v