Πού να πάω στην Αθήνα αν δεν καπνίζω;

Πέντε διευθύνσεις για μη καπνίζοντες στην Αθήνα. Επειδή ειλικρινά πρέπει να σταματήσει η ιστορία με την τσιγαρίλα.
Πού να πάω στην Αθήνα αν δεν καπνίζω;
Το να βγαίνεις έξω και να γυρνάς με ρούχα και μαλλιά που μυρίζουν τσιγαρίλα είναι πασέ. Εντάξει, για κάποιους ανθρώπους είναι η ζωή τους – κι ας μην καταλαβαίνουμε πώς και γιατί – αλλά για τους μη καπνιστές είναι πλέον πασέ. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχουν άκαπνα μέρη για να πας, που η ενοχλητική βρώμα του τσιγάρου δεν θα σε ακολουθεί σε κάθε σου κίνηση. Και έχουμε μερικά από τα αγαπημένα μας άκαπνα να σου προτείνουμε.

 

BockBeerRestaurant

Σπύρου Δοντά 9, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9200369

Μπυραρία και εστιατόριο, με πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές στις ετικέτες της μπύρας. Η κουζίνα του εμπνέεται από κεντρο- και βορειοευρωπαϊκές συνταγές, ενώ ο χώρος είναι λιτός, με μερικές χειροποίητες παρεμβάσεις να σπάνε το βιομηχανικό στυλ. Τις Κυριακές, ακούμε και live ακουστική μουσική. Υπολογίζουμε γύρω στα 15-20€ το άτομο, για φαγητό και μπύρα.

 

Oinoscent

Βουλής 44Α, Σύνταγμα, τηλ. 210 3229374

Είναι wine bar, είναι και κάβα, και η ποικιλία του σε κρασιά (ελληνικά και ξένα) είναι πολύ μεγάλη. Βέβαια, θα βρούμε και εξαιρετικά ποτά εδώ, που μπορούμε να τα συνδυάσουμε με plates διαλεχτών τυριών και αλλαντικών. Ο χώρος του είναι πολύ χαριτωμένος και μικρούλης, ό,τι πρέπει για μια πιο ήσυχη βραδιά, με καλή παρέα. Τα ποτήρια κρασί κυμαίνονται από 4 μέχρι 7€.

 

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ: 21 3023 3244

Το βλέπεις και σου θυμίζει μπιστρό από έξω. Μέσα, βλέπεις πως η αισθητική του είναι πιο… ιδιαίτερη, συνδυάζοντας λίγο από Γαλλία με λίγο από βιομηχανικό design, και σκέφτεσαι ότι εδώ κάτι διαφορετικό γίνεται. Και ισχύει, επειδή το μενού του Zampano είναι κάτι παρόμοιο: λίγο μεσογειακό, μα και λίγο πειραγμένο. Από την μία κόκκορας σε σάλτσα κρασιού, από την άλλη φιλέτο σολομού μαριναρισμένο σε λάδι τζίντζερ. Και δεν θα μιλήσουμε για το εκπληκτικό brunch. Για γεύμα μετά οινοποσίας, υπολογίστε γύρω στα 25€ το άτομο.

 

PetiteFleur

Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685

Κι εδώ όταν μιλάμε για μπιστρό, το εννοούμε. Και το τοποθετούμε στο Παγκράτι, επειδή το Παγκράτι είναι από τις πιο ζωντανές και όμορφες γειτονιές για να καθίσεις και να απολαύσεις μια σοκολάτα ή ένα λαχταριστό γλυκό. Τζαζ μουσικές να ακούγονται απαλά, λιακάδα να μπαίνει από τις μεγάλες τζαμαρίες, και – ειλικρινά – δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο τρόπο για να περάσεις ένα σαββατιάτικο πρωί. Petite Fleur, βέβαια, θα βρούμε και στην Κηφισιά και το Χαλάνδρι.

 

Warehouse Co2

Υπερείδου 1 και Νίκης, Πλάκα

Αντί να επισκεφτούμε το μεγάλο του αδερφάκι στα Εξάρχεια, θα πάμε μέχρι το κέντρο. Επειδή μερικές φορές θες να πας στο κέντρο, να ζήσεις μεγαλύτερη βαβούρα—άκαπνη βαβούρα, μη ξεχνιόμαστε. Το Warehouse CO2 λατρεύει τα αφρώδη κρασιά (εξού και το CO2 στο όνομα) και έχει πολύ μεγάλη ποικιλία, ελληνικών και μη. Πολλά από αυτά σερβίρονται και σε ποτήρι. Προφανώς, το κρασί χρειάζεται και κάτι νόστιμο για να το συνοδεύσει, και διαλέγουμε ανάμεσα σε ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, αλλά και σε εμπνεύσεις όπως καρπάτσιο μοσχαριού με flakes μαύρης τρούφας. Το κρασί και οι μπύρες σε ποτήρι ξεκινούν από τα 5,5€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v