Πίνουμε καφεδάκι πλάι στο κύμα;

Μερικές μέρες, θες να σηκωθείς και να πας να πιεις τον καφέ σου δίπλα στην θάλασσα. Κι εμείς θα σου πούμε πού να πας.
Πίνουμε καφεδάκι πλάι στο κύμα;
Ένα από τα θετικά του να μένεις σε πόλη που έχει θάλασσα είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορείς να πάρεις την τσάντα σου, δυο φίλους – και προαιρετικά ένα αυτοκίνητο – και να την επισκεφτείς. Επειδή το να επισκέπτεσαι την θάλασσα είναι ανάγκη. Όπως και ο καφές είναι ανάγκη. Και μερικές μέρες αυτά τα δυο θες να τα συνδυάσεις, επειδή μπορείς.

Άφησέ μας να σου προτείνουμε τα αγαπημένα μας καφέ δίπλα στην θάλασσα, λοιπόν.

Mare Marina
Μαρίνα Φλοίσβου, κτίριο 6, Π. Φάληρο, τηλ: 2109822220
Με μια μπάρα που θυμίζει πιλοτήριο σκάφους, ο χώρος του Mare Marina είναι άκρως… ναυτικός. Και μας δίνει έναν ακόμα λόγο να επισκεφτούμε την Μαρίνα Φλοίσβου, που είχαμε καιρό να την σκεφτούμε (δεν φταίμε εμείς, ο καιρός). Ανοίγει από νωρίς και μας περιμένει για καφεδάκι, αλλά θα πούμε ότι αν ψήνεσαι για κάτι πιο απογευματινό, κάτι που θα καταλήξει σε αλκοόλ, τα κοκτεϊλάκια του είναι σούπερ.

SKYbar
Ακτή Μουτσοπούλου, Πειραιάς, τηλ: 21 0451 5074
Απίστευτη θέα από την Μαρίνα Ζέας. Το SKYbar είναι σούπερ αγαπητό – που σημαίνει ότι στις ώρες αιχμής, ίσως και να χρειαστεί να περιμένεις λιγάκι – και σούπερ παρεΐστικο. Παίζει ανεβαστικές μουσικές, μαζεύει ωραίο κόσμο και είναι η ευκαιρία να το ζήσουμε λίγο διακοπές—κι ας ξέρουμε πολύ καλά ότι οι διακοπές μας αργούν. Πολύ.

Καταφύγιο
Ακτή Κουμουνδούρου 4, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 4131612
Το αγαπάμε χειμώνα-καλοκαίρι – θα έλεγε κανείς ότι είναι… το καταφύγ—όχι, συγγνώμη, δεν θα το ξανακάνουμε αυτό – επειδή είναι πραγματικά παντός καιρού. Το καλοκαίρι, όμως, η ταράτσα του και η θέα από εκεί είναι ό,τι καλύτερο. Το γαλάζιο που απλώνεται μπροστά σου είναι αρκετό για να σου φτιάξει την ημέρα και να σε χαλαρώσει.

Lavo Cafe & Bar
42 χλμ. Λεωφ. Αθηνών Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ: 2291 054402
Εδώ έχουμε έναν πραγματικό all-day προορισμό. Λογικό το λες, πέφτει λίγο μακριά, ευκαιρία για ημερήσια. Το πρωί μας περιμένει για καφεδάκια και τέλεια σνακ (ομελέτες και σαντουιτσάκια και ό,τι χρειάζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος όταν ξυπνάει), όπως και smoothies. Το μεσημέρι σερβίρει μπεργκεράκια ή πιάτα μεσογειακής έμπνευσης, και αν μείνουμε μέχρι το βράδυ, ίσως πετύχουμε και κανένα παρτάκι. Γιατί όχι;

Εν Πλω
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 9671770
Ακόμα ένα all-day στέκι για εκείνους τους ατέλειωτους καλοκαιρινούς καφέδες μας, με τα τραπεζάκια του να βρίσκονται δίπλα σχεδόν στο κύμα. Πράγμα που λογικά θα κάνει τους καφέδες να κρατήσουν ακόμα περισσότερο, αν είσαι λίγο σαν εμάς—αν, δηλαδή, το κύμα σου προκαλεί μια ελαφρά διάσπαση προσοχής. Ξεκάθαρα μια από τις αγαπημένες μας επιλογές για Παραλιακή.

Balux House Project
Λ. Ποσειδώνος Β58, Γλυφάδα, τηλ: 2108940566
Και μερικές φορές, θες να πας στο Balux, που δεν χρειάζεται συστάσεις. Το μέρος που έχει αγαπηθεί από τους νότιους και όχι μόνο – κι ας είναι λίγο πιο τσιμπημένες οι τιμές του – και έχει δωμάτια που… ικανοποιούν κάθε γούστο. Εμείς, όμως, θα αποφύγουμε τα δωμάτια, θα βγούμε έξω να συνθέσουμε λίγη βιταμίνη D. Έχουμε έναν παγωμένο καφέ στο χέρι μας, έχουμε την θάλασσα μπροστά μας και όλα είναι καλά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v