Οι ταράτσες της Αθήνας αντέχουν και το φθινόπωρο

Αν νομίζεις ότι οι ταράτσες της Αθήνας (αυτές με τα τέλεια κοκτέιλ, ναι) είναι στέκια μόνο για το καλοκαίρι, λυπούμαστε αλλά κάνεις λάθος.
Οι ταράτσες της Αθήνας αντέχουν και το φθινόπωρο
Το καλοκαίρι φαίνεται απίστευτο να μην πας κάπου εξωτερικά. Σε μια αυλή, σε μια ταράτσα. Και από ταράτσες ξέρουμε πολύ καλά. Τις λατρεύουμε, λατρεύουμε την θέα που προσφέρουν (είτε βλέπουν Ακρόπολη, είτε όχι), μας αρέσει γενικότερα η φάση τους. Όλα τα καλά μπορούν να συμβούν σε μια ταράτσα.

Αν, όμως, είσαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η ταράτσα αποτελεί στέκι αποκλειστικά καλοκαιρινό, έχουμε να σου προτείνουμε μερικές που θα σου αποδείξουν το αντίθετο.

Anglais  
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 21 5560 1192
Το αγαπήσαμε από την στιγμή που άνοιξε, αυτό το απλό αλλά πανέμορφο μπαράκι στον έκτο όροφο ενός διατηρητέου, μια ανάσα από την πλατεία στο Μοναστηράκι. Και μπορούμε να πούμε για όλους τους πρωινούς καφέδες που έχουμε πιει εδώ, και όλες τις ιστορίες από χθεσινά βράδια που μοιραστήκαμε με την Ακρόπολη να κρυφακούει (και να μας κρίνει, ίσως, η αιώνια μαμά), αλλά θα επικεντρωθούμε στα κοκτέιλ: με κάτι ονειρεμένα ονόματα όπως Captain Cook’s και A Mindsummer Nights Dream, δεν θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 10€.

Point A 
Ροβέρτου Γκάλλι 4, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9236832
Το ξενοδοχείο Herodion έχει ένα πολύ ωραίο roof garden, το Point A. Και το μεγαλύτερο point που έχει να κάνει αυτό το μαγαζί είναι τα φανταστικά signature cocktails του. Είναι ιδιαίτερα, όπως το Greek Smash, που βάζει στο μιξ ούζο, βασιλικό, λεμόνι και σιρόπι λεβάντας—άψογο για όποιον ξέρει να εκτιμά το ούζο και ως συστατικό, όχι μόνο σκέτο. (Να μιλήσουμε κάποια στιγμή για την αποστροφή των Αθηναίων προς το πιο απλό ουζο-κοκτέιλ, το ούζο βύσσινο; Επειδή αυτός ο βόρειος συντάκτης έχει πράγματα να πει.) Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται γύρω στα 9€.

Λουκούμι
Πλατεία Αβησσυνίας 3 και 10, τηλ: 21 0323 4814
Εδώ βρίσκουμε μια μικρή ταράτσα, λίγο πιο χαμηλά από την πολύβουη πιάτσα του Μοναστηρακίου. Είναι, όμως, μια ταράτσα που σερβίρει πολύ ωραία κοκτέιλ, όπως το Energia (με Aperol, λικέρ αμύγδαλο, πορτοκάλο, μοσχολέμονο και δυόσμο) και το Spicy Mango (ρούμι, μάνγκο, ανανάς και μπαχαρικά), και μαζεύει πολύ ωραίο κόσμο που χορεύει, φλερτάρει και ακούει σούπερ μουσικές. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-9€.

Manor House 
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, τηλ. 210-5744060
Ξεφεύγουμε απ’ το κέντρο, αλλά δεν πάμε στις ερημιές. Όχι, πάλι σε μέρος με κόσμο θα πάμε, προς Περιστέρι μεριά. Εκεί υπάρχει μια από τις καλύτερες ταράτσες των δυτικών, το Manor House, που μοστράρει καναπεδάκια, ψηλά τραπέζια και μεγάλους πάγκους, για μεγάλες παρέες. (Πολλές μεγάλες παρέες, το Manor House είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, να πούμε εδώ. Άρα τις μέρες αιχμής, τσέκαρέ το από πριν.) Πού και πού, συμβαίνουν και live-άκια. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-11€.

Bios https
Πειραιώς 84, τηλ.: 210 3425335
Ειδικά από πέρσι που άνοιξε και το στεγασμένο της κομμάτι, το Bios έχει εξελιχθεί σε year-long προορισμό. Παντός καιρού, πώς το λένε. Που, εντάξει, στην ταράτσα του Bios θα ανεβαίναμε και με σκοινιά σαν άλλο Mission Impossible για να πιούμε μια μπύρα και να θαυμάσουμε την Ακρόπολη. Αλλά δεν θα το κάνουμε αυτό, επειδή αυτό θα ήταν παράνομο—ορκιζόμαστε, δεν κάνουμε διαρρήξεις σε αγαπημένα μας μαγαζιά όταν είναι κλειστά. Αλλά, ξαναλέμε, η ταράτσα του Bios είναι πλέον και χειμερινή, άρα καμία υποθετική διάρρηξη δεν πρόκειται να συμβεί. Αυτή η παράγραφος πήρε διαφορετική τροπή απ’ ό,τι περιμέναμε, αλλά δεν πειράζει. Το Bios δεν περιγράφεται και τόσο εύκολα με λέξεις, αλλά με mood. (Και τα κοκτέιλ στα 9-10€, για την απαραίτητη χρήσιμη πληροφορία.)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v