Τι να κάνεις στην Αθήνα τον 15αύγουστο

Όσα μπορείς να δεις, να κάνεις και να ζήσεις στην πόλη που αδειάζει ανήμερα 15 Αυγούστου.
 

Τι να κάνεις στην Αθήνα τον 15αύγουστο

Οι δρόμοι άδειασαν, η πόλη άδειασε, εσύ μένεις εδώ. Τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα τον 15Αύγουστο;

 

«Σκουπίδια» στο Γκάζι

Η Ελένη Γερασιμίδου, ο Αντώνης Ξένος, ο Άκης Σιδέρης και η Αγγελική Ξένου πρωταγωνιστούν στα «Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη, τα οποία παίζονται στην ανακαινισμένη αυλή του Θεάτρου Από Κοινού (Ευπατριδών 4, Γκάζι) στις 21.15. Πρόκειται για ένα έργο που γνώρισε τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του ΄80, μια πικρή σάτιρα για μια πραγματικότητα επίκαιρη ακόμα. Είσοδος με μπύρα ή αναψυκτικό: 12€ και 10€ (φοιτ.,ανεργ.,ΑμΕΑ).

Και Negroni στο Alexander’s Bar

 



Στο υπερστιλάτο και πολυτελές μπαρ του Grande Bretagne κάθε Τετάρτη (και τον 15Αύγουστο) οι bartenders παίζουν με παραλλαγές του δημοφιλούς κοκτέιλ και ετοιμάζουν τα "7 Αμαρτήματα του Negroni". Παράλληλα στο μπαρ σερβίρεται degustation μενού που περιλαμβάνει γεύσεις Jamon Blanco με αποξηραμένα σύκα και crostini με ψητό χαλούμι και καπνιστή κόκκινη πιπεριά με κόστος 18€/ άτομο συμπεριλαμβανομένου ενός Negroni της επιλογής σας. Δείτε το μενού εδώ.

Θερινό σινεμαδάκι και Σίντεϊ Πόλακ

 



Το συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ του Σίντνεϊ Πόλακ «Οι Τρεις Μέρες του Κόνδορα» βγαίνει σε επανέκδοση με ψηφιακές κόπιες και προβάλλεται σε πληθώρα θερινών της πόλης – ΒΟΞ στα Εξάρχεια, Αμίκο στο Χαλάνδρι, Όαση στο Παγκράτι, Σινέ Θησείο κ.α. Στην υπόθεση της ταινίας του Σίντνεϊκ Πόλακ, ένας πράκτορας της CIA (Ρόμπερτ Ρένφορντ) επιστρέφει από lunch στο γραφείο και βρίσκει όλους τους στενούς συνεργάτες του δολοφονημένους. Ο ίδιος πανικόβλητος συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης προβαίνει σε μια σειρά κινήσεων (τόσο σπασμωδικών όσο και μελετημένων) στην προσπάθεια του να αποκαλύψει την συνομωσία, πριν τον εντοπίσουν οι διώκτες του. Παράλληλα, τα μπλέκει και με μια γοητευτική παρουσία (Φέι Ντάναγουεϊ).

Ο «Τσίου» σε ταράτσα και τα "Φτηνά Τσιγάρα" στο Χυτήριο

 



Αν τώρα θέλετε κάτι πιο χύμα και εναλλακτικό, η καλτ κωμωδία «Τσίου» προβάλλεται με δωρεάν είσοδο στην ταράτσα του Nosotros (Θεμιστοκλέους 22, Εξάρχεια), στις 22.00: Δρόμοι άδειοι. Παρέες πουθενά. Πλατείες μόνο με -σιχαμένα- περιστέρια και ο Τσίου σαν άλλος "Εwan McGregor" στο Trainspotting να ψάχνει τη δόση του στο κέντρο της Αθήνας τον Δεκαπενταύγουστο.

Ακόμα μια ταινία γυρισμένη τον 15Αύγουστο στην Αθήνα, τα υπέροχα «Φτηνά Τσιγάρα» του Ρένου Χαραλαμπίδη προβάλλεται με δωρεάν είσοδο στις 22.00, στο Χυτήριο στο Γκάζι (Ιερά Οδός 44). Ο μονόλογος του πρωταγωνιστή ορίζει και την κεντρική ιδέα της ταινίας:

Όταν έχω αυτόν τον ξαφνικό πόθο να πετάξω, και δεν έχω πού να πετάξω, κρύβομαι στη συλλογή μου. Γεμάτη καφέδες, μποξέρ, χορευτές, τυχαία αγγίγματα, βρισιές, τρυφερούς παρανόμους, στοές, συναντήσεις, κραυγές, σιωπές, χωρισμούς, λόγια, λόγια, λόγια… Έτσι κι αλλιώς τα πράγματα θα κυλήσουν όπως θέλουνε αυτά. Η ζωή ξέρει κι εγώ την εμπιστεύομαι. Είμαι από αυτούς που πάντα κάπνιζαν φτηνά τσιγάρα.

Μπαρότσαρκα στην άδεια (;) πόλη

 



Μη φοβού, δε θα είστε μόνοι σας, πολλές ακόμα ψυχές θα βγουν για ένα δεκαπενταυγουστιάτικο ποτάκι στα στενά της πόλης ή στην παραλία. Σταθερή αξία η πάντα busy Πρωτογένους, εκεί όπου το Τρανζίστορ και το Barret στήνουν τα μουσικά τους πάρτι με εναλλακτικές χορευτικές επιλογές και γεμίζουν τον πεζόδρομο ήχους και vibes. Αν τώρα θέλετε κάτι πιο καλοκαιρινό, πιο παραλιακό, πιο εξωτικό, το Bolivar γιορτάζει τον 15αύγουστο με ένα all time classics party με τα πιο αγαπημένα χορευτικά κομμάτια disco, pop, και rock από τις χρυσές δεκαετίες 60's, 70's, 80's, 90's και 00's. Είσοδος 5€ με μπύρα.

Ο τελευταίος αναγνώστης στο Μέγαρο

Ο Κήπος του Μεγάρου μετατρέπεται σε ένα video art αναγνωστήριο (και) στις 15 Αυγούστου και μας καλεί να ακούσουμε και να δούμε εναλλακτικές αναγνώσεις μέσα από την έκθεση video art «Ο τελευταίος αναγνώστης». Στην έκθεση συμμετέχουν 10 σημαντικοί διεθνείς και έλληνες καλλιτέχνες που στο έργο τους "διασταυρώνονται, από διαφορετικούς εννοιολογικούς δρόμους, με τα κείμενα και την κειμενικότητα, τη θεωρία της λογοτεχνίας, τη γλώσσα και ένα διευρυμένο στοχασμό πάνω στην προφορική εκφορά του λόγου ως ακουστικό/ηχητικό στοιχείο του εικαστικού έργου". Η έκθεση λειτουργεί από τις 19.00 μέχρι τις 12.00 το βράδυ και έχει ελεύθερη είσοδο.

 

Σουβενίρ της πόλης

 

 

Τι είναι ένα σουβενίρ και πώς συνδέεται με την τέχνη; Εξήντα Έλληνες και ξένοι δημιουργοί προτείνουν πρωτότυπα αναμνηστικά της Αθήνας που διαφέρουν από τις συνηθισμένες επιλογές του κλασικού σουβενίρ, στην έκθεση «Souvenirs d'Athènes» έξω από τον χώρο της Alibi Gallery στου Ψυρρή. Ανεξάρτητα από το μέγεθος και τη μορφή του κάθε έργου, αυτή η έκθεση θα σας δώσει γόνιμο έδαφος για να δημιουργήσετε τις δικές σας αναμνήσεις από την Αθήνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v