ΤΕΧΝΕΣΘΕΑΤΡΟ - ΧΟΡΟΣ

Τι θα δούμε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του '19;

Ένα από τα καλύτερα ρεπερτόρια που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην Επίδαυρο, μόλις ανακοινώθηκε για το καλοκαίρι του 2019.

Τι θα δούμε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του '19;

Νωρίς νωρίς ανακοινώθηκε και φέτος, όπως και πέρυσι, το πρόγραμμα της Επιδαύρου για το ερχόμενο καλοκαίρι, για να μπορούν και οι τουρίστες μας να κλείσουν τα αεροπορικά τους σαν άνθρωποι –και να ‘χουμε κι εμείς έναν έξτρα λόγο να ανυπομονούμε να ξανακαλοκαιριάσει.

Την αυλαία του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2019 θα ανοίξει πανηγυρικά ένας παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ, ο Ρόμπερτ Γουίλσον, με τον Οιδίποδά του, που βασίζεται στον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή στις 21 και 22/6. Την σκυτάλη παίρνει το Εθνικό Θέατρο στις 28 και 29/6, με την Ορέστεια του Αισχύλου σε μία ενιαία παράσταση: Τον Αγαμέμνονα σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, τις Χοηφόρες η Λίλλυ Μελεμέ και τις Ευμενίδες η Γεωργία Μαυραγάνη.

Στη συνέχεια, 5 και 6 Ιουλίου, το Εθνικό συμπράττει με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με τις Ικέτιδες του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ενώ το επόμενο Παρασκευοσάββατο (12 και 13 Ιουνίου) ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, μια συμπαραγωγή των Αθηναϊκών Θεάτρων με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

Στις 19 και 20 Ιουλίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος κατεβαίνει στην Επίδαυρο με την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Στις 26 και 27/7 έρχεται μια παράσταση που θα συζητηθεί πολύ, η Comedie Française για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, με δύο έργα του Ευριπίδη, την Ηλέκτρα και τον Ορέστη, που σκηνοθετεί ο Βέλγος Ivo van Hove σε μια ενιαία παράσταση.

Συνέχεια με αριστοφανικές Νεφέλες σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στις 2-3 Αυγούστου και την αυλαία του Φεστιβάλ κλείνει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη.

Πολυσυλλεκτικό είναι και το πρόγραμμα του Μικρού Θεάτρου, που περιλαμβάνει προβολές θερινού κινηματογράφου, παραστάσεις της Εναλλακτικής Σκηνής της Λυρικής, παραστάσεις χορού και, βέβαια, θέατρο: Τη Φαίδρα του Ρακίνα σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου και τις Δαναΐδες του Ανδρέα Κάλβου σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη.

Κάντε κλικ στο Σχετικό Αρχείο, παρακάτω, για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα και των δύο θεάτρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY