Πίνουμε τέλειο καφέ στο Κουκάκι

Κατεβαίνουμε Κουκάκι για το καφεδάκι μας, και καθόμαστε σε ένα από αυτά τα αξιολάτρευτα μαγαζιά. Εσείς ποιο προτιμάτε;
 

Πίνουμε τέλειο καφέ στο Κουκάκι

Στο Κουκάκι, γενικά, είναι δύσκολο να διαλέξεις πού να κάτσεις. Είναι, άλλωστε, από τις λίγες γειτονιές που έχουν συγκεντρώσει τόσα πολλά, τόσο ενδιαφέροντα και ξεχωριστά μαγαζιά. Έχει κάτι για όλους, και πιθανότατα αυτό το κάτι θα είναι και πολύ προσεγμένο, πολύ όμορφο.

Εμείς, όμως, τα καταφέραμε. Διαλέξαμε τα αγαπημένα μας στέκια για καφέ στο Κουκάκι, και για την επόμενη φορά που θα σε βγάλει εκεί ο δρόμος σου, σου τα προτείνουμε.

Ο Μπαμπάς

Φαλήρου 53, τηλ: 215 5505565
Βρίσκεται πρακτικά στην έξοδο του μετρό, άρα δεν γίνεται να μην το βάλουμε πρώτο. Ο Μπαμπάς είναι από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά της περιοχής, και όχι μόνο τις βραδινές ώρες, που σερβίρει σούπερ κοκτεϊλάκια (από 7€). Όχι, εδώ αράζουμε από το πρωί για πολύ καλό καφεδάκι, στον μεγάλο και άνετο χώρο του, και ακούμε τις ωραίες εναλλακτικές και ροκ μελωδίες που μας έχει συνηθίσει. Α, ναι, και αν πεινάσουμε, υπάρχουν νόστιμες επιλογές για τσιμπολόγημα, με πιάτα ημέρας που αλλάζουν, αλλά και ωραία σαντουιτσάκια.

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450
Χρειάζεται κάποιος να σου πει να πας στο Μπελ Ρέυ; Υπάρχει ψυχή σ’ αυτή την πόλη που να μην το ξέρει, και να μην έχει κάτσει έστω και μία φορά στον τέλειο, βιομηχανικό του χώρο; Ποτέ δεν ξέρεις, και γι’ αυτό το θυμίζουμε ξανά—άσε που η επανάληψη είναι και η μητέρα της μάθησης. Μπελ Ρέυ, λοιπόν, από τα πιο χοτ μαγαζιά της περιοχής, που ποτέ δεν θα το βρεις άδειο. Μαζί με τον καφέ μας, φυσικά, δεν θα πούμε όχι και σε όλα τα νόστιμα που μας προσφέρει: από σαλάτες μέχρι μπουρίτος και γλυκά.

Lotte

Τσάμη Καρατάσου 2, τηλ: 2114078639
Είναι λίγο κρυμμένο, είναι λίγο εκτός τόπου – Κουκάκι ή Μακρυγιάννη; – οπότε εδώ μπορεί να χρειάζεσαι ειδικές συστάσεις για να πας. Αλλά αξίζει να πας επειδή θα αντικρίσεις ένα γλυκύτατο μπιστρό, με πανέμορφη διακόσμηση – κάτι από καφενείο, κάτι από παλιά Αθήνα, κάτι από σπίτι της γιαγιάς σου – και με εκπληκτικές σπιτικές λεμονάδες. Τώρα, για τις χειροποίητες κις λορέν και τάρτες καλύτερα να μην μιλήσουμε, επειδή έχουμε ήδη αποδείξει σε αυτό το κείμενο πως έχουμε πάντα το φαγητό στο μυαλό μας.

Γιουμπάμπα

Γ. Ολυμπίου 2, τηλ: 21 5525 8800
Θέλεις χαλάρωση; Θέλεις να νιώσεις εκείνον τον αέρα άλλης εποχής; Θέλεις να αισθανθείς σαν στο σπίτι σου; Ε, τότε, αυτό το μπιστρό είναι για εσένα. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με άπειρους πίνακες – ξεχωρίζει ο πίνακας της Γιουμπάμπα, του εμβληματικού χαρακτήρα από το Spirited Away – και εδώ πίνουμε καφέ αλλά επίσης τρώμε (πάρα) πολύ καλά. Σπιτικό φαγητό, συνταγές ελαφρώς πειραγμένες σε χαμηλές τιμές (ξεκινούν από 4€), με πρώτες ύλες ντόπιες. Πηγαίνουμε, λοιπόν, από το πρωί με το βιβλίο μας για καφέ, και περιμένουμε το μεσημέρι να ανοίξει η κουζίνα.

Ρίζα Ρίζα

Δράκου 19, τηλ: 2109227267
Ένα γλυκύτατο all-day café bar, που ξεκινάει από το πρωί για καφέ, και συνεχίζει μέχρι το βράδυ, σερβίροντας κοκτέιλ… ελληνικής έμπνευσης. Αλλά ας μείνουμε στον καφέ. Η Ρίζα είναι τέλειο μαγαζάκι για εσένα που σου αρέσουν οι χώροι που πηγαίνεις να ισορροπούν υπέροχα ανάμεσα στην αυθεντική σπιτική αίσθηση, και στην τελειότητα ενός Instagram post. Προσοχή στην λεπτομέρεια και πολύ μεράκι θέλει, ειλικρινά. Και επειδή προφανώς θα πούμε και για το φαγητό, απλά δοκίμασε τα pancakes. Εμπιστεύσου μας και δοκίμασε αυτά τα pancakes.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v