10 μπαρ με τέλεια ατμόσφαιρα

Είτε θες χαλαρή έξοδο, είτε έντονες καταστάσεις, είτε κοπάνημα μέχρι το χάραμα, σου ‘χουμε μια πρόταση.
10 μπαρ με τέλεια ατμόσφαιρα

Hoxton

Βουτάδων 42, Γκάζι, τηλ: 21 0341 3395
Ξεκινάμε το ταξίδι μας χαλαρά, και σταδιακά θα ανεβάζουμε την ένταση. Το Hoxton είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα (και με προσωπικότητα) μαγαζιά στο Γκάζι, και πάντα θα ακούσεις αυθεντικές ροκ μουσικές από τα ηχεία, θα θαυμάσεις εκθέσεις τέχνης στους τοίχους που αλλάζουν συνεχώς, και θα πιεις το ποτό σου είτε σε δερμάτινους καναπέδες, είτε στα ψηλά του stands. Το ποτό ξεκινάει από τα 7€.

Spinster

Ικτίνου 3, Κέντρο, τηλ: 2105222232
Εδώ αράζουμε και μπαίνουμε σε mood γεροντοκόρης—το όνομα του μαγαζιού στα ελληνικά. Γεροντοκόρες όμως που περνάνε τέλεια, που το ζουν ανάμεσα σε άκρως ρετρό διακοσμητικά στοιχεία, με δυνατές χορευτικές μουσικές να παίζουν στα ηχεία. Άρα κουλ γεροντοκόρες. Και δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά όσο μεγαλώνουμε, οι γεροντοκορίστικες νύχτες μας αυξάνονται, άρα το καλό που μας θέλουμε να τις περνάμε σε ωραία μαγαζιά. Το ποτό ξεκινάει από τα 6€.

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο, τηλ.: 211 2159534
Προχωράμε σε Χριστούγεννα όλο τον χρόνο, επειδή μερικές φορές τα χρειαζόμαστε. Πετάμε, όμως, μακριά μας όλες τις άλλες ευθύνες των Χριστουγέννων (γκουχ, τα σόγια, γκαχμ) και πάμε με τους φίλους μας, πίνουμε τρομερά κοκτέιλ (ξεκινούν από 8€, και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ξεφεύγουν πολύ) και αφηνόμαστε σε αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Τρίγωνα κάλαντα, όλη τη χρονιά.

Snatch

25ης Μαρτίου 14, Χαλάνδρι
Κι εδώ του κοκτέιλ το πανηγύρι, σε έναν χώρο φιλόξενο, ζεστό, σκοτεινό όσο ακριβώς πρέπει για μπαρ, με μουσικάρες να βαράνε μέχρι αργά και το πιο κουλ προσωπικό των Βορείων Προαστίων – εντάξει, αυτό μπορεί να μην ήταν και φουλ αντικειμενικό. Και όταν ο καιρός είναι καλός, παίρνουμε τα κοκτέιλ μας και μετακομίζουμε στην τέλεια αυλή του, που είναι μια αληθινή όαση μέσα στο τσιμέντο. Τα (πολλά και ενδιαφέροντα) κοκτέιλ κυμαίνονται στα 8-10€.

Baba au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο, τηλ: 2117109140
Βραβευμένο μπαρ, άρα δεν μπορεί να λείπει από την λίστα μας. Επειδή κάτι έχει και κατάφερε να γίνει τόσο αγαπητό από το κοινό, κι ας είναι τόσο μικρούλι, κάτι συμβαίνει. Συμβαίνει, λοιπόν, ότι στο Baba au rum πίνουμε μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της πόλης (και του πλανήτη, επιβεβαιωμένα, τα τελευταία χρόνια), ακούμε σούπερ μουσικές κι έχουμε την ευκαιρία να συναναστραφούμε πολύ ωραίους ανθρώπους. Τι άλλο να ζητήσεις;

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, τηλ: 21 0380 1380
Είναι το πιο δημοφιλές μπαρ των Εξαρχείων; Αν κρίνουμε από τον κόσμο που το γεμίζει ασφυκτικά κάθε βράδυ, ναι. Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει την ατμόσφαιρα του Λωτού μοναδική. Άπειρος κόσμος, μικρής ηλικίας κατά βάση, που χορεύει, που φλερτάρει, που δεν σταματά να μιλάει και να πίνει (με ποτά σαν το μοχίτο φράουλα στα 5,20€, λογικό μας φαίνεται). Βάλε και τις φάνκι μουσικές, ήρθε κι έδεσε.

Bad Tooth

Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 213 0907715
Είσαι στο κέντρο και θες να ακούσεις ροκ; Μάλλον εκεί πρέπει να καταλήξεις, επειδή το Bad Tooth είναι ο ορισμός του ροκ. Ή του πανκ. Ή οποιουδήποτε άλλου υπο-είδους της ροκ θα ακούγεται από τα ηχεία μόλις φτάσεις. Φιλοξενεί κόσμο που ξέρει γιατί βρίσκεται εκεί, δίνοντάς του εκείνη την “όλοι εδώ είμαστε γαμάτοι” αύρα που έχουν τα καλύτερα μπαρ, ενώ δεν είναι απίθανο να πετύχεις και live. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

Σπιρτόκουτο

Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0346 2689
Το Σπιρτόκουτο είναι μικρούλι, αλλά πάντα γεμάτο. Μπορεί να σου φανεί περίεργο από έξω, αν το δεις για πρώτη φορά, αλλά μόλις μπεις θα καταλάβεις ότι είναι κεφάτο. Και παίζει πάντα υπέροχες ροκ μουσικές, με ένα ντεκόρ εμπνευσμένο από 90s, για τους νοσταλγούς της καλύτερης δεκαετίας. Τα ποτά ξεκινούν από 5€, και τα κοκτέιλ από 6€.

Τρανζίστορ

Πρωτογένους 10, Ψυρρή, τηλ: 210 3228658
Κι αν ο Λωτός έχει πολύ κόσμο, στο πιο χοτ στέκι του Ψυρρή γίνεται το αδιαχώρητο. Αλλά κανείς δεν φαίνεται να παραπονιέται, επειδή το κλίμα του μαγαζιού είναι τέτοιο (και οι ώρες που πάμε, συνήθως) που το σηκώνει μια χαρά το στριμωξίδι. Φλερτ, γέλια, χορός, παρέες σε κάθε γωνιά με επεκτατικές διαθέσεις – μέχρι να γίνει όλο το μαγαζί μια παρέα – και ένα υπέροχο πατάρι, για εκείνες τις στιγμές που θες να ζήσεις πιο πριβέ. Τα ποτά κυμαίνονται στα 7€.

Skull Bar

Ιπποκράτους & Λ. Κατσώνη 11, Νεάπολη
“You are what you dance” γράφει ο τοίχος, κι εμείς χορεύουμε έξαλλα. Επειδή στο Skull δεν υπάρχει άλλος τρόπος να χορέψεις, ακούγοντας τις (σκληρές, ενίοτε) ηλεκτρονικές μουσικές που παίζουν οι dj’s του. Θυμίζουμε ότι εδώ σκάμε μετά τις 4.30 το πρωί, αν θέλουμε να πετύχουμε τον υπέροχο χαμό. Η είσοδος είναι ελεύθερη συνήθως, αλλά ορισμένα events έχουν είσοδο 10€ με ποτό. Κατά τ’ άλλα, το ποτό στοιχίζει 5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v