5 νέα μπαρ για νύχτες κάτω από τα αστέρια

Πέντε νέα μπαρ για κάθε γούστο και διάθεση προσφέρονται για νύχτες (και μέρες) καλοκαιρινές στην Αθήνα και τον Πειραιά.
 

5 νέα μπαρ για νύχτες κάτω από τα αστέρια

Με ένα pint ελληνικής μπίρας στο χέρι στο Κουκάκι και στα Πατήσια, ή κουνώντας ένα εκλεκτό κρασί από την Καλιφόρνια μια ανάσα από το ΚΠΙΣΝ για να αναδυθούν τα αρώματα;

Στην Πραξιτέλους για tiki κοκτέιλ και κοινωνικοποίηση ή στον Πειραιά για βαριά καψούρα και ουίσκι με Ρίτα Σακελλαρίου και βραδιές ποίησης;

Νέα στέκια σε Αθήνα και Πειραιά δίνουν νόημα και θέμα στα βράδια του καλοκαιριού.

Strange Brew Taproom & Bottleshop

Φαλήρου 86, Κουκάκι, τηλ: 210923214

 



Τρεις νομάδες φίλοι ζυθοποιοί άνοιξαν το πρώτο Taproom εν Αθήναις στο Κουκάκι, για το οποίο πρώτοι σας ενημερώσαμε. Η ομάδα των Strange Brew μέχρι πρότινος μόνο έβραζε εκλεκτές συνταγές μπύρας (Mandy Black, Jasmine κ.α.), πλέον τις σερβίρει κιόλας σε ένα οικείο χώρο, μαζί με επιλεγμένες ετικέτες άλλων ελληνικών μικροζυθοποιών – Noctua, Chios Beer, Flaros, Kykao κ.α - οι οποίες απολαμβάνονται στα τραπεζάκια εντός και εκτός, στον πεζόδρομο της Φαλήρου συνοδεία easy going μουσικών. Στα βρυσάκια του θα βρείτε 10 βαρέλια, και περί τις 30 ετικέτες σε μπουκάλια για να πάρετε σπίτι. Οι τιμές κυμαίνονται στα 5-8€, αναλόγως μπύρας και μεγέθους ποτηριού. Αν θέλετε, μπορείτε να παραγγείλετε ελεύθερα φαγητό για να συνοδεύσετε τους ζύθους σας.

Beans and Hops

Λεωφ. Ηρακλείου 43, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102022026

 



Επιμένουμε ζυθικά και πιάνουμε θέση από νωρίς το πρωί ή/και αργά το βράδυ στα τραπεζάκια της άνετης αυλής στη νέα άφιξη των Πατησίων, η οποία μοσχοβολάει φρεσκοκομμένο καφέ και εκλεκτούς λυκίσκους. Εδώ βρίσκουμε περί τις 20 ετικέτες μπίρας από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες και περί τα πέντε βαρέλια με ελληνικές και ξένες guest μπίρες (Dry and bitter, Omnipollo, Anchor Brewing Company κ.α.). Όσον αφορά τους καφέδες, τα specialty blends της Samba Cafe Coffee Roasters μοσχοβολούν φρεσκάδα και νότες μπαχαρικών, φρούτων και μελιού αναλόγως ποικιλίας. Οι μουσικές αγαπούν το rock and roll και το punk αναλόγως κεφιών, ενώ οι τιμές για τις μπύρες ξεκινούν από 5€ και διαμορφώνονται αναλόγως μεγέθους και σπανιότητας ετικέτας.

Under the Palm

Πραξιτέλους 37, Κέντρο, τηλ: 2103317175

 



Στην πάντα ζωντανή Πραξιτέλους η νέα άφιξη μοσχοβολά καλοκαίρι, φέρνει στο κούτελο αεράκι από μπητσόμπαρο και στον ουρανίσκο δροσιστικές νότες από φρουτώδη tiki cocktails. Το Under the Palm τιμά τον τίτλο του διακοσμητικά με έναν όμορφο φοίνικα να δεσπόζει πάνω από τη μπάρα του και εξωτική αλλά συνάμα μίνιμαλ διακόσμηση στο εσωτερικό του. Ο χώρος έξω είναι εκεί όπου οι θαμώνες του θα μαζευτούν αργά το βράδι με ένα κοκτέιλ ανά χείρας, ενώ η δροσιά μέσα είναι ό,τι πρέπει για καφεδάκι το πρωί και μεσημεριανό γεύμα με σαλάτες, πίτσες και κάποια κυρίως όπως ριζότο μανιταριών, παπαρδέλες με σολομό και φιογκάκια με τόνο και κόκκινη σάλτσα. Στον κατάλογο των κοκτέιλ θα βρείτε μια Juicy Lucy με τζιν και βερμούτ, ένα Pearl Diver με ρούμι Pampero, ρούμι Plantation, λάιμ και καρύδα και μια κατηγορία «bubbles» που ενδείκνυται για early drinking. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ από 9€ και οι μπύρες από 5€.

Warehouse Edge

 

Πεισίστρατου 4, Καλλιθέα, τηλ: 21 0942 7722

 



Τρίτωσε το… καλό για τα Warehouse: μετά το πρώτο wine bar στα Εξάρχεια και το Warehouse CO2 με προτίμηση στις αφρώδεις απολαύσεις, η ομάδα άνοιξε ένα ακόμα οινικό στέκι, αυτή τη φορά δίπλα στο ΚΠΙΣΝ. Στις δύο όμορφες αυλές του και στον άκαπνο και ευρύχωρο εσωτερικό του, με τις μεγάλες τζαμαρίες πίνουμε specialty καφέδες από νωρίς το πρωί συνοδεία σνακ/brunch, ενώ ο μεσημεριανός/βραδινός κατάλογος περιλαμβάνει επιλογές όπως σαλάτα με πλιγούρι, καπνιστό σολομό και αρωματισμένη κρέμα με λάιμ, μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και burger μόσχου με τυρί chevre. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει 100 ετικέτες, οι περισσότερες by the glass από τα οινοποιεία της Καλιφόρνιας, του Νέου Κόσμου, αλλά και της Ελλάδας, ενώ τα signature κοκτέιλ περιλαμβάνουν πρωτότυπες μείξεις όπως το It’s a sad and beautiful world με τζιν, λάιμ, σιρόπι ζάχαρης και Teapot bitters και το Say hello to my little Friend με μπλεντ από ρούμια, Campari και σιρόπι ιβίσκου. Οι τιμές για κρασί σε ποτήρι ξεκινούν από 5,5€, ενώ τα κοκτέιλ από 8,5€.

Αισθηματίες

Μπουμπουλίνας 29, Πειραιάς, τηλ: 2104297226

 



Με όνομα εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το νέο αυτό μπαρ στο κέντρο του Πειραιά απευθύνεται κατ’ εξοχήν σε καψούρηδες και σερβίρει παλιές καλές ελληνικές επιτυχίες, καθαρά ποτά και… ποίηση. Ο εσωτερικός διάκοσμος με στιγμιότυπα από ταινίες του Τσιώλη, μια αφίσα του Μπουκόφσκι και πνευστά όργανα στο ταβάνι μας προδιαθέτει καταλλήλως για βραδιές λαϊκές αλλά και κουλτουριάρικες, στις οποίες συχνά η μουσική κάνει παύση για απαγγελία ποιημάτων με επίκεντρο τον έρωτα και όχι μόνο. Στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο και τα ψηλά σταντ πιάνουμε από νωρίς το πρωί για κουβεντούλα, καφεδάκι, ροφήματα και νόστιμα σνακ και συνεχίζουμε το απόγευμα με δροσερά κοκτέιλ με φρουτώδη χαρακτήρα μέχρι η νύχτα να μας πάρει σε λιμάνια ξένα υπό τους ήχους Μητροπάνου, Ρίτας Σακελλαρίου και Μοσχολιού. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ στα 7€, οι μπύρες από 3,5€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v