Τα Speakeasy μπαράκια της Αθήνας

Ατμόσφαιρα μεσοπολέμου, vintage μουσικές και καθαρά ποτά σε μικροσκοπικά μπαράκια της Αθήνας.
 

Τα Speakeasy μπαράκια της Αθήνας

Τα Speakeasy Bars άνθισαν την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική και υπήρξαν καταφύγια για τους απανταχού πότες που αναζητούσαν σε υπόγεια και πίσω από βιτρίνες «ξεκαρφώματος» λίγες γουλιές ουίσκι.

 



Η τάση επανήλθε δεκαετίες μετά με τα «μυστικά» μπαρ να γεμίζουν τις μεγαλουπόλεις – και φυσικά την Αθήνα.

Πρώτο και καλύτερο, το Speakeasy. Το μοναδικό «κρυφό» μπαρ της πόλης μας τηλεμεταφέρει σε περίοδο 20-30s με τζαζ μουσικές ωραία ποτά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Πατάτε το κουδούνι στην πόρτα, ανοίγει ηλεκτρονικά και μπαίνετε στον υπόγειο χώρο του – όπως περίπου και την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Τους θερινούς μήνες εκμεταλλεύεται και την «αυλή» του διπλανού χώρου για να φιλοξενήσει θεματικά λάιβ (απλό ποτό στα 7€, κοκτέιλ στα 9€).

 



Ο Μαύρος Γάτος στα Εξάρχεια μας καλεί για καφεδάκι και ποτό, ντύνοντας το ατμοσφαιρικό εσωτερικό του με ξύλινες επενδύσεις και διακοσμητικές αναφορές σε μεγάλα ονόματα της τζαζ και της μπλουζ. Οι μουσικές κινούνται στο ίδιο μοτίβο, χωρίς όμως να λένε όχι σε ροκ επιλογές και 80s-90s μελωδίες, ενώ σερβίρει κλασικά κοκτέιλ σε καλές τιμές – από 7,5€.

 



Ρετρό ατμόσφαιρα και ωραία κοκτέιλ από παλαιωμένα spirits βρίσκουμε στο Barreldier, «κρυμμένο» σε μια στοά κοντά στο Σύνταγμα. Εδώ έχουν δικά τους βαρέλια όπου παλαιώνουν ρούμι και ουίσκι, τα οποία απολαμβάνουμε είτε σκέτα είτε σε ιδιαίτερα κοκτέιλ. Κλασική αξία το Negroni του, καλοφτιαγμένο και με πάγο που δεν λιώνει, όπως επίσης και η Margarita και το Manhattan. Τα απλά ποτά στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

 



Και μπορεί ο νέος να είναι ωραίος, όμως ο παλιός είναι αλλιώς. Μιλάμε φυσικά για τα παλαιότερα και… τιμημένα ποτάδικα της πόλης τα οποία υπήρξαν μεσοπολεμικά πριν επικρατήσει η μόδα του ρετρό.

Για παράδειγμα το «κρυφό» μπαρ του Αλίμου, το Witzwort, με την εντυπωσιακή του μπάρα και τα λιγοστά τραπεζάκια είναι ό,τι πρέπει για παρέες και παραμένει εδώ και δεκαετίες πιστό στην φιλοσοφία του vintage χωρίς περιττές φιοριτούρες. Η ατμόσφαιρα εδώ είναι αυθεντικά ζεστή, η τζαζ μουσική χαμηλά και τα κοκτέιλ καλοφτιαγμένα, το απλό ποτό κοστίζει 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

 



Στο ίδιο κλίμα και με την γνωστή συνταγή δεκαετιών, τα Jazz in Jazz και 56 στο Κολωνάκι είναι cosy, ρετρό και ατμοσφαιρικά, σερβίροντας καθαρά ποτά και πληθώρα ετικετών σε ουίσκι για γνώστες και μη.

 





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v