Πού τα πίνει τώρα η Αθήνα;

Από το Περιστέρι μέχρι του Ψυρρή, σε ταράτσες και πεζοδρόμους αυτά είναι τα πιο «καυτά» σημεία για μπαρότσαρκες αυτή τη στιγμή στην πόλη.
 

Πού τα πίνει τώρα η Αθήνα;

Στου Ψυρρή

 



Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Πρωτογένους… πρωτοστατεί στη νυχτερινή φάση του ανεβασμένου Ψυρρή. Ευθύνονται για αυτό αφ’ ενός οι παλιές καραβάνες Transistor και Barret, αφ’ ετέρου το σχετικά φρέσκο Crust, το οποίο εκτός από λαχταριστή πίτσα, σερβίρει και αρκετά underground tunes στα πάρτι που φιλοξενούνται στο υπόγειό του. Όσοι δεν τα τιμούν πάλι, προτιμούν να αράξουν έξω με μπύρα ανά χείρας και πίτσα ανά άλλης χείρας χαζεύοντας την κοσμοσυρροή στον δρόμο που γίνεται τα βράδια πεζόδρομος. Οι πιο εναλλακτικοί, μαζεύονται λίγα στενάκια πιο κάτω στο Boiler, με τους electro ήχους και το gay friendly κοινό.

Στο Κουκάκι

 



Δίπλα στο σημείο κατατεθέν της πρωτεύουσας, την Ακρόπολη, η όμορφη γειτονιά κρατά εδώ και χρόνια τα σκήπτρα της νυχτερινής διασκέδασης: Μπαράκια, καφενεία, νεο-καφενεία, μπιστρό, κοκτέιλ μπαρ, ρακάδικα, μεζεδοπωλεία όλα παίζουν «δυνατά» εδώ σε μια περιοχή που (σχεδόν) ποτέ δε κοιμάται. Το Μπελ Ρέυ στην Γεωργάκη Ολυμπίου, τα μικρά Ασύμμετρο και Σπιρτόκουτο, η εντυπωσιακή κυματιστή μπάρα του Κινονό, το καλαίσθητο Monsieur Barbu της Φαλήρου, ο καφενές του Μπαμπά, ο Κηφήνας, το εξωτικό Tiki Bar και το πρόσφατο Drupes and Drips στη Ζήτρου δίνουν, μεταξύ άλλων, το στίγμα μιας περιοχής ολοζώντανης, διασκεδαστικής και νεανικής.

Στις ταράτσες της Αθήνας

 



Είναι διασκορπισμένες στο κέντρο της, όμως βαθιά ενωμένες κάτω από τον ίδιο ουρανό και τ’ άστρα. Απολαμβάνουν θέα στην Ακρόπολη, και αυτό τις κάνει το απόλυτο must για τις αλκοολικές νύχτες της άνοιξης. Ανοίγουν και άνοιξαν και ήδη προσελκύουν πλήθη: το Ather, το Couleur Locale και το Anglais στο Μοναστηράκι και το ανανεωμένο φέτος BIOS είναι μερικά από τα open air spots της Αθήνας που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Στο Παγκράτι

 



Του… barcrawling το πανηγύρι γίνεται στην ανεξαρτήτως εποχής πιάτσα του Παγκρατίου. Αρκετά ανεβασμένη φέτος η δροσερή και γεμάτη ζωή πλατεία Βαρνάβα, πέρα από το θρυλικό ομώνυμο καφέ και το cozy Klick, φιλοξενεί το Geppetto που ξέρει από ωραία κοκτέιλ και μουσική, το προσεγμένο και παρεϊστικο Ρεμπέκα για κρασάκι, τσιπουράκι αλλά και ποτά και το T & Toggs με τα τραπεζάκια έξω, την ωραία μουσική και τα δροσερά κοκτέιλ.

Στο Χαλάνδρι

 



Στη μεγαλύτερη off Broadway πιάτσα της πόλης, το εμπορικό κέντρο πλαισιώνουν δεκάδες μπαράκια σε πεζόδρομους, οι οποίοι όσο πιάνει και καλοκαιριάζει φιλοξενούν υπαίθριες μαζώξεις από νωρίς. Η Γυφτοπούλου με τα White Monkey, Big Mouth (από φέτος και ταρατσάτο) και Κομμωτήριο συγκεντρώνει εναλλακτικές νεαροπαρέες, οι λάτρεις των δυνατών κοκτέιλ συρρέουν στην αυλή του Theory το οποίο και φέτος γεμίζει ασφυκτικά από κόσμο, ενώ η Local Pub στον πεζόδρομο της Χαϊμαντά, έχοντας δίπλα της τη μικροζυθοποιία Αναστασίου είναι ακόμα ένα must σποτ για τους ζυθολάτρεις νυχτοπερπατητές οι οποίοι συγκεντρώνονται στο μίνι αίθριό της.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια

 



Η πάλαι ποτέ γειτονιά των μεζεδοπωλείων, μεταμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στην απόλυτη γειτονιά των ποτάδικων. Στην καρδιά της κεντρικής πλατείας Πατριάρχου το παιχνιδιάρικο Barsol σερβίρει ωραιότατα κοκτέιλ και εξίσου ωραίες μουσικές, ενώ στο πεζόδρομο της Σαρδέων, το παρεΐστικο Old Dog συνεχίζει για ακόμα μια σεζόν την πετυχημένη του πορεία.

Στο Περιστέρι

 



Με ναυαρχίδα του την Αιμιλίου Βεάκη, το Περιστέρι έχει αποκτήσει πλέον χαρακτήρα μπαρίστικο και αυτό βγαίνει προς τα έξω, μιας και δεν είναι λίγος ο κόσμος που έρχεται από την Αθήνα εδώ για να πιάσει θέση στα τραπεζάκια του Kika, του Sempre, του Cafe Cafe, του Manor House, του Mind the Cup, αλλά και της θρυλικής μπυραρίας Arch στην Εθνικής Αντιστάσεως, η οποία βαστά εδώ και χρόνια τα πρωτεία στο είδος της.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v