Κυριακάτικα μεσημέρια με ζωντανή μουσική

Ωραία μεζεδάκια, καλοψημένο κρέας, κιθάρες, μπουζούκι και φωνές να μας συνοδεύουν σε ένα υπέροχο κυριακάτικο μεσημέρι.
 

Κυριακάτικα μεσημέρια με ζωντανή μουσική

Κι αν κάποιες μέρες θέλεις να το ρίξεις έξω, δεν χρειάζεται να ξενυχτήσεις. Της Κυριακής τα μεσημέρια, γίνονται πολλά και μουσικά, και σου βρήκαμε μερικά πολύ ωραία στέκια για να πας με την παρέα, να ακούσετε ζωντανή μουσική, να φάτε, να πιείτε και να περάσετε τέλεια.

Οινοσχολείο

Σπινθάρου 54, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0902 4347
Κέφι, κέφι, κέφι στο Οινοσχολείο, ένα μαγαζί που σταθερά εδώ και χρόνια αποτελεί ένα από τα πιο σίγουρα μέρη για γλέντι. Σε έναν πολύ ωραίο χώρο, με «παλιά» αισθητική μία νεανική ομάδα μουσικών ξεκινούν πρόγραμμα από νωρίς, γύρω στις 14.00 τις Κυριακές, με λαϊκό και ρεμπέτικο. Οι μεζέδες είναι πολύ ωραίοι και τίμιοι, και μπορείς να βρεις από τυροκροκέτες και κολοκυθοκεφτέδες, μέχρι κάτι μεγάλες ποικιλίες κρεατικών. Για γεύμα μαζί με κρασί, υπολογίζουμε γύρω στα 15€ το άτομο.

Το Αρχοντικόν

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι, τηλ: 2105743525
Σε έναν μεγάλο χώρο που θυμίζει κάτι από παλιά, σερβίρονται γεύσεις απλές και οικείες, χωρίς μοντέρνους πειραματισμούς. Πατάτες τηγανιτές μαμαδίσιες, κάτι κολοκυθάκια κόλαση, μπριζόλες και μπιφτέκια ζουμερά, μέχρι και αρνί στη λαδόκολλα. Από Τετάρτη μέχρι Κυριακή έχει και ζωντανή μουσική. Με το απαραίτητο κρασί, υπολογίζουμε περί τα 18-20€ το άτομο.

Σπάγγος

Ακτή Κουμουνδούρου 18, Μικρολίμανο, τηλ: 210 41 24 001
Ένα κλασικό μουσικό μεζεδοπωλείο στον Πειραιά, που σερβίρει μεζεδάκια στεριανά και θαλασσινά – βέβαια, η θέα στην θάλασσα μας τραβάει περισσότερο προς τα θαλασσινά. Από κουτσομουράκι τηγανιτό μέχρι σαρδέλες στα κάρβουνα, και από αχνιστά μύδια μέχρι σαλάτα ρέγγας με καπνιστή πέστροφα. Τα πιάτα κοστίζουν γύρω στα 4-5€ έκαστο, ενώ τις Κυριακές υπάρχει σετ μενού με 14€ το άτομο. Εναλλακτικά, υπολογίζουμε γύρω στα 15-18€ το άτομο με κρασί.

Κληματαριά

Πλ. Θεάτρου 2, Αθήνα 105 52, τηλ: 210 3216629
Σταθερή στην θέση της κάτι λιγότερο από έναν αιώνα (!) και φροντίζει τόσα χρόνια να σερβίρει πεντανόστιμα κρέατα και μαγειρευτά μετά μουσικής. Τις Κυριακές συγκεκριμένα, η Κληματαριά ξεκινά το πρόγραμμα από τις 16.00, με τις Αυγερινή Γάτση, Σοφία Μέρμηγκα και το Γνωστό Τρίο, με ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια. Για ένα πλήρες γεύμα με ωραίο κρασί, υπολογίζουμε τον λογαριασμό γύρω στα 15-20€ το άτομο.

Το 25ράκι του Πρίαμου

Ψαρών 29, Χολαργός, τηλ: 210 6549118
Τις Κυριακές μετά τις 15.00, αυτό το μεζεδοπωλείο επιμένει λαϊκά. Στον μικρό του χώρο, το κλίμα είναι παρεΐστικο και μεζεδάκια δίνουν και παίρνουν. Μεζεδάκια όπως μπεκρή μεζέ, μπριζολάκια λαιμού, ντάκος και ταμπουλέ και ξυδάτο χταποδάκι. Μαζί με πολύ ωραίο κρασί, ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v