Πού να πάω για ποτό στο κέντρο;

Τι θέλεις να έχει το μπαράκι σου; Ωραίο κόσμο; Ψαγμένα ποτά; Θέα Ακρόπολη; Εύκολο παρκάρισμα; Για κάθε παραξενιά γούστο έχουμε προτάσεις.
Πού να πάω για ποτό στο κέντρο;

της Ηρώς Κουνάδη

Καμιά φορά, το δύσκολο δεν είναι να μην έχεις επιλογές, αλλά να παραέχεις πολλές. Αυτή είναι η περίπτωση του κέντρου της Αθήνας όταν μιλάμε για μπαράκια, και γι’ αυτό πολύς κόσμος θέτει την ερώτηση του τίτλου στο Google. Γι’ αυτό κι εμείς βάλαμε τα πράγματα σε μια σειρά, για να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις πού θα πας, αναλόγως τι ψάχνεις από το μπαρ των ονείρων σου.

…Κόσμο και λαό: Στο Barrett, στου Ψυρρή, και στο Chelsea στο Παγκράτι θα βρεις (ωραία και μεγάλα) πλήθη κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας, και θα ακούσεις και σούπερ μουσικές.



…Θέα Ακρόπολη: Σε mainstream συσκευασία, για να πιείς και τα ωραία τα κοκτέιλ σου, στο 360, το A for Athens και το Anglais. Σε πιο χαλαρή εκδοχή, για μπύρες και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, στο Λουκούμι και την ταράτσα του Athenstyle.

…Την ησυχία σου: Θα τη βρεις στο Rabbithole, στη στοά της Λέκκα, που παίζει και μουσικάρες, αλλά και στη γλυκύτατη, πολύχρωμη και αρτιστίκ Κιμωλία, που είναι πρωτίστως café αλλά σερβίρει και ωραιότατα ποτά μέχρι τη 1.00.

…Ψαγμένα ποτά: Στην Αμπάριζα, πολύ κοντά στο Σύνταγμα, στο CV Distiller στο Χίλτον και στον Σχοινοβάτη στα Εξάρχεια θα βρεις premium ετικέτες σε ουίσκι, ρούμι και τζιν.

…Ξενύχτι, πάρα πολύ ξενύχτι: To 7 Jokers στο Σύνταγμα μένει ανοιχτό κάθε μέρα ως τις 4.30, και Παρασκευές και Σάββατα ως τις 6.00, ενίοτε και αργότερα. Επίσης, το Ποδήλατο στα Εξάρχεια δεν κλείνει σχεδόν ποτέ.

…Καλά κρασιά και ωραία τσιμπολογήματα: Στο By the Glass στο Σύνταγμα, στο Monk στο Μοναστηράκι, στο Warehouse στα Εξάρχεια και στο Oinoscent, επίσης στο Σύνταγμα, αν πρέπει να επιλέξουμε μερικά μόνο από τα αγαπημένα μας wine bars στο κέντρο.

…Εύκολο παρκάρισμα: Άνθρωπος είσαι κι εσύ, με ανθρώπινες επιθυμίες, παραπονεμένο θα σ’ αφήσουμε; Μέχρι να γίνει το μετρό 24ωρο και να μην έχεις δικαιολογία: Στο Beauty Killed the Beast στο Μεταξουργείο, και στο Upupa Epops, στα Κάτω Πετράλωνα. Είναι και τα δύο πανέμορφα, και σούπερ κουλ, δεν είναι μόνο το εύκολο παρκάρισμα το δυνατό χαρτί τους.



…Να έχει και φαΐ: «Κανονικό φαΐ», σε ακούμε να λες, «όχι καροτάκια και πατατάκια». Και για σένα έχουμε: Το Τρανζίστορ στου Ψυρρή, το Φουάρ στο Μοναστηράκι και το Hitchcocktales στου Μακρυγιάννη.

…Να είναι στην Πλάκα: Εσένα σ’ αγαπάμε λίγο πιο πολύ. Στο Γιασεμί, που λες, το οποίο μπορεί να το ξέρεις περισσότερο ως café αλλά σερβίρει και ωραιότατα ποτά ως τις 2.00 το πρωί κάθε μέρα, και στην Κλεψύδρα, που μένει ανοιχτή μέχρι τη 1.00, και στο γλυκύτατο Κυδαθηναίων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v