5 τέλεια θερινά σινεμά δίπλα στην θάλασσα

Στον Πειραιά, το Φάληρο, το Λαύριο, τη Βάρκιζα και τη Σαρωνίδα, οι ταινίες συνδυάζονται με βραδινές βουτιές. Τι καλύτερο;
 

5 τέλεια θερινά σινεμά δίπλα στην θάλασσα

Βοτσαλάκια
Πλαζ Βοτσαλάκια, Πειραιάς, τηλ.: 210 4227427

Πάνω στην ομώνυμη παραλία, ακριβώς κάτω από τον λόφο της Καστέλας, βρίσκεται το ατμοσφαιρικότερο σινεμά του Πειραιά –το οποίο, αν δίναμε βραβεία θερινών σινεμά, θα κέρδιζε εκείνο της μικρότερης απόστασης από την θάλασσα.



Παίζει κατά βάση ταινίες Α’ προβολής (αυτές τις μέρες τη γαλλική «Ληστεία») χωρίς να λέει όχι και σε θεματικά αφιερώματα. Έχει το εισιτήριο στα 7€, το φοιτητικό και παιδικό στα 5€, ενώ κάθε Τρίτη και Τετάρτη ισχύει γενική είσοδος 5€.

Σινέ Φλοίσβος
Πάρκο Φλοίσβου Π. Φαλήρου (έξω από την ομώνυμη Μαρίνα), τηλ.: 210 9821256



Τα σουβλάκια του είναι θρύλος στους παροικούντες τα νότια προάστια –ψήνονται υπαίθρια, στην βοτσαλωτή αυλίτσα μπροστά από την είσοδο του σινεμά, δίνοντάς μας έναν καλό λόγο να έρθουμε πριν από την προβολή, για να τα απολαύσουμε στα τραπεζάκια έξω. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτός ο λόγος που αγαπάμε τον Φλοίσβο: Είναι και ο σούπερ ήχος του, και οι καλές ταινίες κατά βάση Α’ προβολής που διαλέγει να προβάλλει –αυτές τις μέρες, τον Βασικό Ύποπτο με τον Γκάι Πιρς και τον Πιρς Μπρόσναν. Το εισιτήριο κοστίζει 8€, και κάθε Τρίτη πέφτει στα 6€.

Ρία
Αφροδίτης 8, Βάρκιζα, τηλ.: 210 8970844



Έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στις κόκκινες πολυθρονίτσες του, που μοιάζουν με αυτές που είχαν τα παλιά ζαχαροπλαστεία, αλλά και τις σαιζλόνγκ στις πρώτες σειρές και τα άνετα καναπεδάκια πίσω που επιτρέπουν στα ζευγάρια να βλέπουν ταινίες αγκαλιά. Ψήνει, κι αυτό, ζουμερά σουβλάκια στο φουαγιέ του, βγάζει και τραπεζάκια έξω για να αράζουμε όσο περιμένουμε να ξεκινήσει η ταινία. Φέρνει κυρίως ταινίες Α’ προβολής (κι εδώ ο Βασικός Ύποπτος παίζει αυτή την εβδομάδα) κι έχει εισιτήριο στα 8€ και κάθε Τρίτη στα 6€.

Κοράλι Cinemax
Αφροδίτης & Ιθάκης, Σαρωνίδα, τηλ.: 22910 54097

Αν δεν έχεις δει ταινία εδώ μετά από ολοήμερες βουτιές στη μεγάλη πλαζ της Σαρωνίδας, δεν ξέρεις τι πάει να πει καλοκαίρι στην Αθήνα. Μπορεί το Κοράλι να μη βρίσκεται ακριβώς πάνω στη θάλασσα, έχει όμως την ιδανική απόσταση για να φτάνει η μυρωδιά της αρμύρας ως τα καθίσματά του. Προβάλλει κατά κύριο λόγο καινούριες ταινίες, και παιδικά ή animation τις Τετάρτες (στις 20.45) με το εισιτήριο να κοστίζει 7,50€ (παιδικά και φοιτητικά στα 6€).

Τα χρόνια της αθωότητας
Λ. Σουνίου 6, Λαύριο, τηλ.: 22920 26902



Έχει ίσως το ωραιότερο όνομα θερινού σινεμά –του ταιριάζει, μάλιστα, γάντι καθότι μοιάζει βγαλμένο από τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων, με τα ψηλά του δέντρα και το νοσταλγικό ντεκόρ. Απέχει ένα τετράγωνο από την θάλασσα, για να απολαμβάνουμε τις ταινίες του με το άρωμα της αλμύρας. Αυτές τις μέρες παίζει το Jurassic World: Fallen Kingdom. Το εισιτήριο έχει 7€ (παιδικό και φοιτητικό 5€).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v