Φύγαμε για καφεδάκι(α) με θέα θάλασσα;

Από τον Πειραιά και τον Άλιμο ως το Ζούμπερι και τη Λούτσα, αυτά είναι τα ωραιότερα cafe με θέα θάλασσα.
 

Φύγαμε για καφεδάκι(α) με θέα θάλασσα;

Charlotte
Ακτή Κουμουνδούρου 38, Μικρολίμανο τηλ.: 210 4173141



Απλώνει τις τρισχαριτωμένες φερ φορζέ πολυθρόνες του πλάι στο κύμα του Μικρολίμανου, σε απόσταση απλώνω-χέρι-πιάνω-θάλασσα, παίζει ωραίες jazz-o-funk μουσικές που ξεφεύγουν από τον mainstream κανόνα της γειτονιάς του, και κερνά από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00-18.00) με κάθε καφεδάκι ένα ολόφρεσκο cheesecake. Ο espresso freddo κοστίζει 3€.

Lavo Cafe Bar
42 χλμ Λεωφ. Αθηνών Σουνίου, Σαρωνίδα, τηλ: 2291 054402



Συνδυάζεται ιδανικά με τις πρώτες μας βουτιές στην παραλία της Σαρωνίδας, είναι όμως και από μόνο του ένας all day προορισμός: Ξεκινά από το πρωί με καφεδάκια, συνεχίζει ακάθεκτο με brunch-o-νοστιμιές που σερβίρονται κάθε μέρα, κάθε ώρα (τα αλμυρά pancakes είναι στα «οπωσδήποτε», όπως και τα burgers) ενώ το βράδυ απογειώνεται με δυνατά χορευτικά πάρτι. Ο espresso freddo κοστίζει 3,20€.

Skipper’s
Μαρίνα Αλίμου, τηλ.: 21 0988 0282



Απλώνει ξύλινα τραπεζάκια και καρέκλες σκηνοθέτη στο ξύλινο ντεκ του, αλλά και στην προβλήτα μπροστά στα γιωτ που λικνίζονται στο κυματάκι της Μαρίνας, και έρχεται εδώ και χρόνια πρώτο στις προτιμήσεις όσων εξ υμών αγαπάμε την ήσυχη πλευρά της Παραλιακής (ω ναι, υπάρχει κι αυτή). Οι μουσικές του κινούνται σε ροκίζοντα μονοπάτια, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή με νότες ρομαντζάδας όσο πέφτει το σκοτάδι, και ο καφές από τους οικονομικότερους στα πέριξ –στα 2,50€ ο freddo espresso.

Enalio
Λεωφ. Βραυρώνος 1, Αρτέμιδα, τηλ: 2294 089665



Απλώνει τραπεζάκια και (όσο παίρνει να καλοκαιριάζει) ξαπλώστρες στην μεγάλη αμμουδιά της Λούτσας και μας υποδέχεται με εξαιρετικό καφέ, αλλά και χορταστικό πρωινό από νωρίς: ψωμάκια διαφόρων ειδών, αυγά μάτια ή scrambled, γιαούρτι και πάει λέγοντας. Δυνατά παίζουν και τα γλυκά του –δοκιμάστε τις βάφλες του, θα μας θυμηθείτε. Όσο βραδιάζει, τα καφεδάκια αντικαθίστανται από ωραιότατα κοκτέιλ, και οι τόνοι της μουσικής ανεβαίνουν. Ο espresso freddo κοστίζει 3€.

Ινδιάνος
Παραλία Ζούμπερι, τηλ: 6977392030



Ένα από τα αγαπημένα μας beach bar σε ολόκληρη την Αττική, ο Ινδιάνος είναι χαλαρός και «χύμα», απλώνει τα τραπεζάκια του πάνω στην άμμο της παραλίας στο Ζούμπερι, και αγαπάει πολύ τη ρέγκε μουσική που του ταιριάζει γάντι, αλλά δε λέει όχι και σε κάτι από ροκ και soul-funk. Ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι πλάι στο κύμα, ξενυχτάει όλο και περισσότερο όσο πλησιάζουμε στο… βαθύ καλοκαίρι, οπότε και τα πάρτι του είναι στην ημερήσια σχεδόν διάταξη. Ο espresso freddo κοστίζει 3€, τα ποτά ξεκινούν από τα 6€.

Nissakia Surf Club
Παραλία Αρτέμιδας, τηλ: 22940 26323



Ναι, είναι πρωτίστως το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας, ή να πάρετε μια πρώτη γεύση από τα πάσης φύσεως water sports –με το surf να κρατά τα σκήπτρα, όπως πιθανότατα μαντέψατε. Είναι, όμως, επίσης και ένα σούπερ σημείο για να απολαύσετε το καφεδάκι (και αργότερα το ποτό ή το κοκτέιλ σας) χαζεύοντας τους surfers από τα τραπεζάκια που απλώνει πάνω στην αμμουδιά μπροστά του. Αν πεινάσετε, παίζουν ωραιότατα burgers, πιάτα ζυμαρικών και γλυκά. Ο espresso freddo κοστίζει 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v