Τα καλύτερα μέρη για καφέ στο Κολωνάκι

Απολαμβάνουμε καφεδάκι, γλυκίσματα και ηλιόλουστα μεσημέρια στα καλύτερα στέκια του Κολωνακίου.
Τα καλύτερα μέρη για καφέ στο Κολωνάκι

Η παλιά αθηναϊκή συνοικία παραμένει ζωντανή ανεξαρτήτως εποχής και ώρας και εμείς την επισκεπτόμαστε από το πρωί για καφεδάκι σε στιλάτα μπιστρό, industrial χώρους και λιλιπούτειες γωνίτσες.

Petite Fleur
Ομήρου 44,τηλ: 21 0361 3169

 



Το πρώτο (αλλά όχι τελευταίο) των… παριζιανικών καφέ μπιστρό που μας πρωτοσύστησε τις υπέροχες ζεστές σοκολάτες σε κάθε πιθανή και απίθανη βερσιόν – σκέτες, με ροζ πιπέρι, με ρούμι, με μπαχαρικά κ.α. Ο εσωτερικός άκαπνος χώρος του το ίδιο γλυκός με τα ροφήματά του, κουκλίστικος και ανεπιτήδευτα ρετρό, ενώ οι τζαζ μουσικές και τα χειροποίητα γλυκά συμπληρώνουν την παραμυθένια εικόνα. Έχει και τραπεζάκια έξω για χάζι και βιταμίνη D.

Joke Cafe
Ομήρου 13, τηλ: 210 3646026

 



Ζεστό και ανεπιτήδευτο, το γωνιακό καφέ της Ομήρου ανοίγει από τις 08.30 το πρωί για καφεδάκι, ροφήματα και σνακ σε χαλαρό κλίμα και συνεχίζει με πιάτα διαλεγμένα από τη μεσογειακή κουζίνα. Η σκακιέρα στο πάτωμα και τα ρετρό στοιχεία φτιάχνουν ωραία ατμόσφαιρα η οποία ενισχύεται το βράδυ με ωραίες jazz/blues μουσικές.

Caffe Vergnano 1882
Βαλαωρίτου 7, τηλ: 210 3645125

 



Το πρώτο coffee shop Caffe Vergnano 1882 εν Ελλάδι έχει – όπως αναμένεται – τεράστια ποικιλία σε blends (και βιολογικό) για να δοκιμάσετε και να πάρετε για το σπίτι αλεσμένο ή σε κάψουλες. Ωραίος και ο eco friendly χώρος του, με έπιπλα κατασκευασμένα από μη κατεργασμένα ξύλα. Το «μενού» συμπληρώνουν καθημερινά πλούσιο brunch, παραδοσιακά ιταλικά γλυκά όπως το λαχταριστό τιραμισού με μασκαρπόνε και φρέσκες μπαγκέτες.

Georgios Doudessis G Cafe Bar
Βουκουρεστίου 39, τηλ: 2103629086

 



Στιλάτο, καλλιτεχνίζον και κοσμικό, το all day στέκι του δημοφιλούς κομμωτή ντύνει το εσωτερικό του με διακόσμηση που θυμίζει Νέα Υόρκη, και ανοίγει από τις 9.00 το πρωί για ποιοτικό καφέ, νόστιμο (αν και «τσιμπημένο») brunch και σνακ, συνεχίζει με tapas, χειροποίητη pizza και burgers και όσο βραδιάζει φιλοξενεί χαλαρά κοκτέιλ και easy listening μουσικές.

Μελικρήνη
Ασκληπιού 14, τηλ: 215 5458787

 



Ένα κουκλίστικο μπιστρό με παραμυθένια διακόσμηση για καφεδάκι, χυμό ή γλυκό με vegan/vegetarian πρόσημο, στο οποίο δοκιμάζουμε μεγάλη ποικιλία φρεσκότατων φυσικών χυμών, βιολογικά ροφήματα και smoothies, αλλά και σούπες, χειροποίητες χορτόπιτες και λαχταριστά γλυκά – must η μηλόπιτα. Η ζάχαρη που χρησιμοποιείται είναι βιολογική ή καρύδας, ενώ για όσους θέλουν να πάνε κάτω τα… φαρμάκια, η Μελικρήνη σερβίρει και ωραιότατο, βιολογικό κρασί. Ο εσωτερικός του χώρος είναι άκαπνος.

Chez Μichel
Ηροδότου 15, τηλ: 215 5510090

 



Κλασσικό κολωνακιώτικο καφέ, το Chez Michel είναι ένα ωραιότατο μπιστρό με αέρια Παρισιού, τα τραπεζάκια του οποίου είναι πάντα γεμάτα με κόσμο που δίνει ραντεβού για τον πρώτο καφέ της ημέρας ή ένα lunch break. Τον καφέ εδώ συνοδεύουν φρέσκα σνακ όπως κρουασάν βουτύρου, φρέσκα σάντουιτς και σπιτικά γλυκά, ενώ σερβίρει και πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Το βράδυ ηχούν τζαζ μελωδίες, ενώ κάθε Παρασκευή έχει live με jazz, blues, tango, swing, flamenco πρόσημο.

Yoko Café Bistro
Ζαλοκώστα 8, τηλ: 211 4003740

 



Τοσοδούλι και… νόστιμο στον μικρό πεζόδρομο της Ζαλοκώστα, το Yoko θυμίζει γειτονιά, εμπνέεται από τους Beatles και στο πολύχρωμο περιβάλλον του σερβίρει ποιοτικό καφεδάκι και πρωινό, παραδοσιακές πίτες, φρέσκες τορτίγιες, χειροποίητες τάρτες και κάποια πιάτα ημέρας. Για τους απογευματινούς επισκέπτες, τα ωραιότατα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα απολαμβάνονται άψογα στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο.

Cycladic Cafe
Νεοφύτου Δούκα 4, τηλ: 21 0722 8321

 



Στο αίθριο του Κεντρικού κτιρίου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, το μίνιμαλ αισθητικής καφέ μας υποδέχεται στο φωτεινό του χώρο με το εντυπωσιακό στέγαστρο/γλυπτό για να απολαύσουμε το καφεδάκι μας συνοδεία γευστικών πιάτων ή σνακ από αιγαιοπελαγίτικες πρώτες ύλες – παραδοσιακά τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά κ.α. Παραμένει ανοιχτό τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας του μουσείου.

 

Ν. Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v