Τέλειες αυλίτσες για φτηνά ποτά κάτω από τα αστέρια

Μπύρες από 3,50€ και φτηνά ποτά στα 6€ απολαμβάνουμε σε πέντε πανέμορφες αθηναϊκές αυλές, από το κέντρο ως το Αιγάλεω και το Ελληνικό.
Τέλειες αυλίτσες για φτηνά ποτά κάτω από τα αστέρια

Copper
Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, Αιγάλεω, τηλ: 21 0591 4617

Άρωμα Περού φέρνει στο Αιγάλεω αυτό το πανέμορφο, μονίμως κεφάτο μπαράκι με τη χρωματιστή αυλίτσα του στην οποία απολαμβάνουμε καθαρά ποτά (στα 6€) και σούπερ εμπνευσμένα κοκτέιλ (από 8€) διά χειρός του βραβευμένου bartender Δημήτρη Παπαϊωάννου.



Αν πεινάσετε, παίζει και ωραιότατο περουβιανό sreet food. Το βρίσκουμε ανοιχτό από νωρίς το πρωί, για δροσερά καφεδάκια, να ξεκινήσει καλά η μέρα.

Ιπποπόταμος
Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3634583



Στα δυσδιάκριτα πια όρια μεταξύ Κολωνακίου και Εξαρχείων, η γλυκύτατη αυλίτσα του Ιπποπόταμου είναι μια από τις πιο σταθερές μας αξίες για χαλαρά ποτά στο κέντρο. Φέτος το καλοκαίρι την ομορφαίνει ακόμα περισσότερο η έκθεση φωτογραφίας «Edged in Blue» του Κωστή Βαρδίκου, με θέμα τις διακοπές, που φιλοξενείται εδώ ως τα τέλη Αυγούστου. Το ποτό ξεκινά από τα 6,5€, η μπύρα από 3,5€.

Κεραμείο
Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3464223



Δεν έχει μόνο μια από τις ωραιότερες αυλές της γειτονιάς του (η οποία γειτονιά του φημίζεται για τις αυλές της, οπότε αυτό δεν είναι καθόλου λίγο) αλλά είναι και ένας μεταξουργειώτικος θρύλος, καθώς βαδίζει προς τα δέκα χρόνια λειτουργίας του. Στην κουκλίστικη αυλή του με τους πέτρινους τοίχους και το πάτωμα-σκακιέρα απολαμβάνουμε τις καταπληκτικές του μουσικές, μαζί με καθαρά ποτά που ξεκινούν από 6€ το απλό και 7€ το σπέσιαλ.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651



Στην εντελώς χειροποίητη Φάμπρικα πιάνουμε τραπεζάκι στη στρωμένη με χαλικάκι αυλή που φωτίζεται από κρεμαστές λάμπες θυμίζοντας καλοκαίρι στο χωριό, και απολαμβάνουμε καθαρά ποτά στα 6€ και πεντανόστιμη, φρεσκοψημένη πίτσα από 5€. Έξτρα λόγος για να την κάνεις στέκι, ένα πάντα ανήσυχο εναλλασσόμενο πρόγραμμα που περιλαμβάνει από θεατρικές βραδιές και DJ sets μέχρι μπάρμπεκιου πάρτι. Μείνετε συντονισμένοι εδώ.

Kapu
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760



Δυο βήματα μακριά από το μετρό του Ελληνικού, βρίσκουμε εδώ και κάμποσα καλοκαίρια αυτή την αυλίτσα-έκπληξη, πλημμυρισμένη στο πράσινο, τα χρώματα, τις αιώρες και τις φυλλωσιές, με χτιστά πεζούλια και πολύχρωμες καρεκλίτσες καφενείου, μας σερβίρει καφεδάκια από το πρωί και καθαρά, οικονομικά ποτά (στα 6€) όσο παίρνει να πέφτει ο ήλιος. Συχνά-πυκνά, φιλοξενεί και live και άλλα ενδιαφέροντα events, για τα οποία ενημερώνεσαι από εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v