7 μπαράκια στην Αθήνα για ποτό μέχρι αργά

Θέλετε να τα πιείτε από νωρίς μέχρι – πολύ – αργά ακούγοντας ωραίες μουσικούλες σε μπαρ με όμορφα vibes; Έχουμε επτά κατάλληλες διευθύνσεις.
7 μπαράκια στην Αθήνα για ποτό μέχρι αργά

Δεν είναι – ακριβώς- αφτεράδικα, αλλά δεν κλείνουν και από τη μία το βράδυ. Παίζουν ωραίες μουσικές από ευρύ φάσμα ήχων και μας κρατούν συντροφιά μέχρι πολύ, πολύ αργά.

Επτά μπαρ στην Αθήνα για όσους θέλουν να τα πιουν και τα να πούν για ώρες ατελείωτες.

Πραξιτέλους
Πραξιτέλους 33, Κέντρο, τηλ: 2103224649

 



Θα το αναγνωρίσετε από τη μεγάλη τζαμαρία και την κόκκινη neon επιγραφή. Το μπαρ «ορόσημο» της ομώνυμης οδού ξενυχτά μέχρι πολύ αργά και περικλείει στο μικρό εσωτερικό του αλλά και στην παρακείμενη καλυμμένη αυλή πλήθος θαμώνων που ξενυχτούν με rock, funk μουσικές. Κάθε μέρα σχεδόν φιλοξενεί Djs που καλύπτουν πλήθος μουσικά είδη, νώ τα ποτά του κοστίζουν 6€.

Chelsea Hotel
Αρχιμήδους και Πρόκλου, Παγκράτι, τηλ: 21 0756 3374

 



To απόλυτο Hot spot στο Παγκράτι μαζεύει όμορφες φάτσες της πόλης, έχει ωραία vibes και προκαλεί πανικό νύχτα μέρα σε τέτοιο βαθμό που θέλει τύχη για να καταφέρεις να πιάσεις τραπέζι. Το σέρβις παρ’ όλα αυτά είναι άκρως φιλικό, το ντεκόρ θυμίζει βερολινέζικο μπαρ, και οι μουσικές καλύπτουν όλο το φάσμα της «εναλλακτικής» σκηνής. Το ποτό στα 6€. Κλείνει συνήθως στις 3-4.

Teddy Boy
Τάκη 18, Ψυρρή, τηλ: 6951116651

 



Ανοίγει νωρίς το βράδυ και παραμένει ανοικτό μέχρι το πρωί με τον κόσμο να πληθαίνει όσο η νύχτα βαθαίνει. Το Teddy Boy είναι από τα λίγα μαγαζιά στην Αθήνα όπου θα ακούσεις από Rockabilly, Psychobilly, Garage, Surf, Punk και Post-Punk, μέχρι Minimal Synth και New Wave μουσικές. Το soundtrack κάθε βράδυ είναι διαφορετικό, ο χώρος με το πάτωμα σκακιέρα και τα «σκοτεινά» φώτα σε προδιαθέτει για underground χορό και τα ποτά στα 6€. Παραμένει ανοικτό μέχρι το πρωί.

Μπη Σάιντ
Μαυροκορδάτου 6, Εξάρχεια, τηλ: 215 5452588

 



Ένα κρυμμένο στέκι στον πεζόδρομο της Μαυροκορδάτου έχει γίνει talk of the town για τις ψαγμένες μουσικές του, την όρεξη των ιδιοκτητών να πειραματίζονται με πάσης φύσεως μουσικά events και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε σκηνικό του High Fidelity. Τα πικάπ του βγάζουν μελωδίες από αυτές που δεν θα ακούσεις συχνά – εξ’ ου και το όνομά του – ο κόσμος είναι χαλαρός και τα ποτά τιμώνται στα 6€. Παραμένει ανοικτό μέχρι τις 4.

Τσιν Τσιν
Κιάφας 6 & Ακαδημίας 76, τηλ: 2103841460

 



Στα σύνορα των Εξαρχείων, ένα θεατρικό κουκλίστικο μπαράκι κρυμμένο στο πεζόδρομο της Κιάφας μαζεύει καλλιτεχνικό και όχι μόνο κοινό. Στο Τσιν Τσιν, την παλιά καφεΐνα για όσους θυμούνται, ο χώρος και οι μουσικές είναι εμπνευσμένες κατά βάση από τις δεκαετίες 60s- 70s: τοίχοι σε βαθύ κόκκινο χρώμα, floral ταπετσαρίες, ξύλινο πάτωμα, vintage καναπέδες και κεφάτη ρετρό μουσική, συνθέτουν τον χαρακτήρα ενός άκρως συμπαθητικού μπαρ. Τα ποτά κοστίζουν 7€. Μένει ανοικτό μέχρι τις 3-4.

Κεραμειο BAR
Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3464223

 



Σταθερή, σταθερότατη αξία του Μεταξουργείο, το αγαπημένο καφενείο/μπαρ συνεχίζει ακάθεκτο να απολαμβάνει την αγάπη του κόσμου μέσα από καθαρά ποτά και ωραίες μουσικές από εγχώριους Djs και καλλιτέχνες – προσφάτως είδαμε τον Τζόνι Βαβούρα στα ντεξ. Η ατμόσφαιρα είναι αστική, «χύμα» και παρεΐστικη, η φάση τραβάει συχνά μέχρι το πρωί ενώ τα ποτά κοστίζουν 6€. Κλείνει - συνήθως - στις 5.

Rever
Μεγ. Αλεξάνδρου 120, Μεταξουργείο, τηλ: 2177233688

 



Ακόμα ένα «αστικό» μπαρ στην εναλλακτική γειτονιά της Αθήνας, το Rever αν και νεώτερο στην πιάτσα έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό ποντάροντας στα ωραία κοκτέιλ του, τις εξίσου καλές μουσικές του - από hip hop και ηλεκτρονική μέχρι funk και rockabilly- και τον underground χαρακτήρα ενός καθαρόαιμου ποτάδικου. Δείτε εδώ τα μελλοντικά του dj sets. Τα απλά ποτά στα 6€, τα κοκτέιλ στα 8€. Κλείνει στις 5.

 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v