Μπαράκια με αυλή για ξενύχτι

Τώρα το καλοκαίρι, το ξενύχτι όχι μόνο δικαιολογείται, αλλά και επιβάλλεται πολλές φορές. Και σ’ αυτά τα μπαράκια θα το κάνεις σωστά.
Μπαράκια με αυλή για ξενύχτι

Ακόμα κι αν δεν είσαι γενικά του ξενυχτιού, να πίνεις το ένα ποτό μετά το άλλο, να τρεκλίζεις μέχρι την τουαλέτα για να πλύνεις λίγο το πρόσωπό σου… και βουρ ξανά στον χορό και το ποτό, είναι πολύ πιθανό να το κάνεις κάποια στιγμή το καλοκαίρι. Επειδή το καλοκαίρι το σηκώνει το ξενύχτι του.

Κι εμείς σου διαλέξαμε μερικά τέλεια μπαράκια με αυλή, για να ξενυχτήσεις σωστά (και δροσερά).

Theory

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι, τηλ: 210 6801633
Στο Χαλάνδρι υπάρχει ένα τέλειο μπαρ με αυλίτσα, που σερβίρει φοβερά κοκτέιλ. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος, παρεΐστικος και σε προκαλεί να κάτσεις για πολλές, πολλές ώρες. Από τα κοκτέιλ, εμείς λατρέψαμε το Neptune, που φτιάχνεται με Tanqueray Gin, ξηρό βερμούτ, Talisker 10, Seaweed Tincture και μπλε ζελοποιημενο ξύλο βερμούτ, και κοστίζει 9€.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214
Η αυλή του ‘Τσαλαπετεινού’ (αυτό σημαίνει Upupa Epops) είναι μια μικρή όαση από τα πάντα: από την ζέστη, από την βαβούρα, από τον ίδιο μας τον εαυτό. Τώρα, όχι βαβούρα δεν σημαίνει ότι θα πας και θα είναι άδειο—γεμάτο θα είναι, όπως γεμάτο είναι κάθε βράδυ και σερβίρει τέλεια κοκτέιλ (από 8€) σε διψασμένο κόσμο.

Momix

Κελεού 1-5, Γκάζι, τηλ.: 6974350179
Αν η Γλυφάδα σού πέφτει μακριά, αλλά το θες το μοριακό κοκτέιλ σου, τότε μπορείς να πας στο Γκάζι. Και το Momix του Γκαζιού έχει μια τέλεια αυλή με μεγάλα τραπέζια και μαξιλάρες, και δέντρα και φωτάκια και όλα τα καλά. Και τα κοκτέιλ που έγιναν λατρεία—με τον κατάλογο να ανανεώνεται συνεχώς, αλλά τις τιμές σταθερά στα 8-10€.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 210 9562300
Και από το Momix, πάμε στο Momo. To Momo, που αποτελεί από… μόμο του (συγγνώμη) λόγο να επισκεφτείς την Καλλιθέα και να κάτσεις στην καταπράσινη αυλή του. Το κλίμα εδώ είναι φουλ παρεΐστικο και χαλαρό, και ο χώρος πολύ άνετος, για να μπορούν να αράξουν και πολλά άτομα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 7€.

Kapu

Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760
Όπως έχουμε ξαναπεί, το Kapu έχει αιώρες, και αυτός είναι αρκετός λόγος για να μπει σε οποιαδήποτε λίστα με προτεινόμενα μαγαζιά. Τώρα, αν δεν σου αρκούν οι αιώρες, να σου θυμίσουμε ότι κρέμονται από δέντρα, και η αυλή του Kapu έχει πολλά (πολλά όμως) δέντρα, είναι πολύχρωμη και κεφάτη και μας προ(σ)καλεί να καθίσουμε μέχρι να πάει πολύ αργά, πίνοντας ωραιότατα κοκτέιλ (που ξεκινούν από τα 7€).

Tithora

Λεωφόρος Νέας Ιωνίας 275, Άνω Πατήσια, τηλ: 2102581819
Ροκομεταλάδικο με αυλή; Θα πούμε ένα μεγάλο ναι. Πού, ούτως ή άλλως, το Tithora δεν χρειάζεται την επιβεβαίωση και το ‘ναι’ κανενός, μιας και σερβίρει ποτά (και μπύρες, οι μπύρες κολλάνε περισσότερο με την φάση) σε πάσης φύσης ροκ τυπάκια εδώ και δεκαετίες. Τα ποτά ξεκινούν από 5€, ενώ η μπύρα από 3€.

Le Roi

Πανόρμου 117Β, Αμπελόκηποι, τηλ.: 210 6912095
Και μιας που πιάσαμε το ροκ, το Le Roi είναι ροκ. Διαλέξαμε της Πανόρμου, επειδή είναι κεντρικό (άρα πάντα ‘ζωντανό’) και επειδή… επειδή γουστάρουμε πάρα πολύ την φάση του. Με τα ποδήλατα και τις μηχανές-αντίκες, και όλες τις ρετρό αλλά διαχρονικές – όπως το ροκ – λεπτομέρειες. Οι μπύρες ξεκινούν από 5€, και τα ποτά από 7€.

Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3634583
Είναι Κολωνάκι; Είναι Εξάρχεια; Η απάντηση βρίσκεται στη μέση: είναι Κολωνάκι με τιμές Εξαρχείων. Και έχει και μια πολύ γλυκιά αυλή, με πλακάκι-σκακιέρα (λατρεμένη αισθητική και διαχρονική, δεν ακούμε τίποτα) και παρέες να γελάνε και να μιλάνε ακούγοντας ποιοτικές μουσικές. Από τα πρώτα και πιο ιστορικά μπαράκια της Αθήνας. Το ποτό ξεκινά από 6,5€, ενώ η μπύρα από 3,5€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v