Πού θα πιούμε τους πρώτους χουχουλιαστούς καφέδες;

Ο καιρός κρυώνει, κι εμείς χουχουλιάζουμε με αχνιστό καφεδάκι στα πιο φιλόξενα, ζεστά και γλυκούλικα καφέ της πόλης.
 

Πού θα πιούμε τους πρώτους χουχουλιαστούς καφέδες;

Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο περισσότερο θέλουμε να μαζευόμαστε κι εμείς. Όχι στο σπίτι, προφανώς και θα βγούμε. Αλλά όσο πάμε από τον καιρό της ζακέτας στον καιρό του μπουφάν, θέλουμε να βρούμε μαγαζάκια πιο χουχουλιάρικα για τον καφέ μας. Για την ακρίβεια, τα βρήκαμε, και εκεί θα μας βρείτε αυτόν τον χειμώνα, με μια κούπα που αχνίζει κι ένα βιβλίο.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446
Καλλιτεχνικό, με παστέλ χρώματα και έπιπλα που σου θυμίζουν κάποιες άλλες εποχές. Βιντάζ καναπέδες και καρέκλες, τζαζ μουσική να ακούγεται απαλά και ένα mood άκρως καλλιτεχνικό. Με το που πατήσεις μέσα, θα νιώσεις αμέσως μια οικειότητα – κάτι ανάμεσα στο σπίτι της γιαγιάς σου και στο σπίτι ενός ιδιαίτερου φίλου σου. Η Κιμωλία είναι από τα πιο όμορφα μέρη για να υποδεχτείς τον χειμώνα.

Petite Fleur

Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685
Αν θέλεις να πεταχτείς μια βόλτα μέχρι το Παρίσι, αλλά δεν έχεις λεφτά, τότε αυτή η γωνιά στο Παγκράτι είναι πολύ καλή εναλλακτική. Κι εδώ η αισθητική σου φέρνει στο μυαλό σαλονάκι από τα παλιά, με τζαζ να παίζει από το πικάπ, και ζεστή σοκολάτα να γεμίζει τον χώρο με την τέλεια μυρωδιά της. Α, και συγκλονιστικά γλυκά, επειδή ποτέ δεν λέμε όχι στα γλυκά. Προσοχή, όμως: εδώ λέμε όχι στο κάπνισμα.

Spiti mas

Ναυάρχου Αποστόλη 10, Ψυρρή, τηλ: 21 0331 4751
Επειδή μερικές μέρες του χειμώνα είναι τέτοιες, που θέλουμε να μας σερβίρουν πρωινό στο κρεβάτι και να ξεχάσουμε τα πάντα. Και στο Spiti mas θα συμβεί αυτό. Εντάξει, αν θες κάτι πιο συμβατικό, θα κάτσεις στον καναπέ, αλλά γιατί να ψάχνεις το συμβατικό σε ένα μαγαζάκι με τέτοια αισθητική, και τόσο υπέροχες “πειραγμένες” επιλογές για brunch;

Espresaki

Αγγέλου Πυρρή 3, Αμπελόκηποι, τηλ: 2110126765
Ένα μπιστρό στους Αμπελόκηπους, κρυμμένο πίσω από τον Πύργο των Αθηνών. Μια μεγάλη, ξύλινη πόρτα, πίσω από την οποία κρύβεται μία γωνιά τόσο φιλόξενη και ζεστή. Το ξύλο κυριαρχεί εδώ, και τα πάντα σου δίνουν την αίσθηση μιας άλλης εποχής· από το πάτωμα, μέχρι τα κουρτινάκια στα παράθυρα, μέχρι τα υπέροχα ρετρό σερβίτσια στα οποία μας έρχεται ο καφές ή το τσάι μας.

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, Μετς, τηλ.: 210 9223414
Από τα πιο ιδιαίτερα μαγαζάκια της πόλης, σε μια από τις πιο ιδιαίτερες γειτονιές. Το Odeon μας σερβίρει ζεστό καφεδάκι και τζαζ στον όμορφο χώρο του, με την άκρως μουσικόφιλη διακόσμηση, και είναι ό,τι πρέπει για να πιάσουμε τραπεζάκι δίπλα στην μεγάλη τζαμαρία και να βλέπουμε τον κόσμο που περνά από έξω. Αυτό που θέλουμε για ένα φθινοπωρινό απόγευμα, δηλαδή.

Poems 'n' Crimes

Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3228839
Ιδιαίτερο, ήσυχο, καλλιτεχνικό, το απόλυτο στέκι για τους βιβλιοφάγους. Εδώ έρχεσαι αν θες να απολαύσεις το καφεδάκι σου (που το διαλέγεις από ένα πρωτότυπο μενού που μοιάζει με βιβλίο), να κάτσεις σε μια γωνιά – ή στο μπαλκονάκι του, αν το επιτρέπει ο καιρός – και να χαθείς στον κόσμο της λογοτεχνίας.

Πορτατίφ

Σίνα 21, Κολωνάκι, τηλ: 2103621866
Μικρό, αλλά φανταστικό το Πορτατίφ. Εδώ ερχόμαστε για τον καφέ, αλλά θα ήμασταν ψεύτες αν λέγαμε πως δεν θα παίρναμε και γλυκό. Ή γλυκά. Επειδή τα γλυκά του Πορτατίφ είναι συγκλονιστικά, και θέλουμε να τα φάμε όλα: από κολασμένες σοκολατόπιτες μέχρι ψαγμένες lemon pies, ολόφρεσκα κρουασάν και ποικιλίες κέικ, το Πορτατίφ είναι η σίγουρη στάση μας για εκείνες τις απαραίτητες έξτρα θερμίδες που χρειαζόμαστε τον χειμώνα.

SuperFly

Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι, τηλ: 211 4046076
Καφές, παλιά βιντεοπαιχνίδια, αφίσες και παλιά περιοδικά, επιτραπέζια και σούπερ μουσικές. Αυτό είναι το Superfly τις πρωινές ώρες (τις βραδινές ο καφές γίνεται αλκοόλ, μη φανταστείς ότι του αλλάζουν ντεκόρ), και το αγαπάμε πολύ. Επειδή λίγα μαγαζάκια σ’ αυτή την πόλη σου επιτρέπουν να περάσεις μέσα από μια τρύπα στον χωροχρόνο—και μετά να μην θες να ξαναγυρίσεις στο παρόν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v