Τι παίζει στο Αιγάλεω;

Πηγαίνουμε σε μια γειτονιά που δεν επισκεπτόμαστε όσο συχνά θα έπρεπε, και ανακαλύπτουμε από την αρχή αγαπημένα στέκια…
 


Στιλάτα καφέ. Καφέ με μια εσάνς μαγείας. Μπαράκια με σούπερ μουσικές και κοκτέιλ, αλλά και φάσεις πιο χαλαρές, πιο εναλλακτικές. Μπορείς να βρεις ό,τι θες στο Αιγάλεω, κι εμείς είμαστε εδώ για να σε στείλουμε συστημένο σε μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια της περιοχής.

Lamilu

Σμύρνης 14, τηλ: 2105909777
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, και για να είναι καλή η μέρα, χρειάζεσαι έναν δυνατό καφέ. Και στο Lamilu θα βρεις μερικά φανταστικά specialty blends, θα βρεις cold brew (που ακόμα να γίνει τεράστιο χιτ στην Ελλάδα, και δεν καταλαβαίνουμε γιατί), θα βρεις όμως και πολλές, ιδιαίτερες ποικιλίες τσαγιού. Και όσο πίνεις την πρωινή σου ενέργεια, έρχεσαι και σε μια ζεν φάση, επειδή ο χώρος είναι λιτός, βιομηχανικός, αυτό ακριβώς που πρέπει δηλαδή για να τινάξεις την τσίμπλα από το μάτι χωρίς να πέσεις αμέσως στο πολύχρωμο και πολύβουο χάος της πόλης. Ο πρωινός καφές δεν είναι απλά ένα ρόφημα, είναι μια ιεροτελεστία.

The Claξons

Μάρκου Μπότσαρη 23, τηλ: 2105988600
Και αν το βιομηχανικό στιλ δεν είναι ακριβώς η φάση σου, αν σου φαίνεται λίγο βαρύ κι ασήκωτο, αν είσαι ένας πιο vintage τύπος, το Claξons φροντίζει για εσένα. Χειροποίητα διακοσμητικά, αισθητική ζεστή και πιο γλυκούλα—όπως και τα φοβερά γλυκά που ετοιμάζονται καθημερινά, από κέικ κάθε είδους μέχρι τάρτες φρούτων. Βέβαια, παρά το γεγονός ότι το Claξons είναι διάσημο για τον καφέ και τα γλυκά του, το βράδυ το γυρνάει σε ροκ μουσικές, κοκτέιλ και σανγκρία βαρελίσια.

Qahwa

Μάρκου Μπότσαρη 1, τηλ: 210 5695933
Προφέρεται «κάφα», και σερβίρει τους καλύτερους καφέδες των δυτικών—ορισμένοι θα πουν και της Αθήνας. Και αυτή η βαριά δήλωση (γιατί, να τα λέμε όλα, στην Αθήνα πίνουμε γενικά καλό καφέ) δικαιολογείται από τα βραβεία των coffee specialists, που θα σε συμβουλεύσουν πώς να απολαύσεις σωστά το κάθε σου ρόφημα. Δικαιολογείται και από τις σπάνιες ποικιλίες που σερβίρονται στην κούπα, δικαιολογείται όμως και από το πόσο σταθερά το αγαπάει ο κόσμος. Πάμε Κάφα για καφέ, οπότε.

Cap Cap

Πανόρμου 26, τηλ: 2105904116
Το Cap Cap πλέον έχει γίνει θεσμός στην Αθήνα. Κάθε φορά που η θεματική του αλλάζει – σε σταθερά παραμυθένια μονοπάτια – οι λάτρεις του φανταστικού, αλλά και των ωραίων γλυκών, τρέχουν να δοκιμάσουν τις φρέσκες λιχουδιές που βγαίνουν από την κουζίνα του. Και όλα αυτά σε έναν χώρο που κάθε φορά μας εκπλήσσει με το πόση προσοχή δίνεται στην λεπτομέρεια. Επειδή αν είναι να είσαι νέρντουλας, πρέπει να το κάνεις σωστά.

Copper Street Bar

Παλαιών Πατρών Γερμανού 5, τηλ: 21 0591 4617
Φουλ νεανικό, φουλ καλοκαιρινό – μιας και είναι από τις πιο… νησιώτικες αυλές που θα βρεις στην πόλη – και φουλ κεφάτο. Ανοίγει από το πρωί και σερβίρει καφεδάκι, γλυκά αλλά και πολύ ωραία αλμυρά πιάτα (new entry: hot dog σε bao bun, δεν ξέραμε ότι το χρειαζόμασταν, αλλά να σου), και το βράδυ μας το γυρνάει με ωραία, πειραγμένα κοκτέιλ και ανεβαστικές μουσικές.

El Presidente

Πανόρμου 18, τηλ: 2105903545
Μια αυλή λίγο κρυμμένη, που την ανακαλύπτεις και θες να μείνεις εκεί για πάντα. Επειδή ανάμεσα σε σιντριβανάκια και παρτέρια, αράζεις και πίνεις φοβερά κοκτέιλ, όπως το MangoRita (μαργκαρίτα με πουρέ μάνγκο, επειδή όλοι αξίζουμε να έχουμε καλά πράγματα). Ανοίγει και από το πρωί για καφεδάκι, φυσικά, όμως άλλος είναι ο αέρας της αυλής αφού πέσει ο ήλιος.

Ρακαδημία

Αγίας Λαύρας 9, τηλ.: 210 5909809

Και μερικές φορές δεν θέλεις να βγεις για κοκτέιλ. Θες να πάρεις την παρέα και να πάτε για ρακές. Και η Ρακαδημία είναι από τα καλύτερα μέρη για ρακές, ρακόμελα (γιατί πλησιάζει και χειμώνας) και τσίπουρα. Όλα αυτά τα καλά συνοδεύονται από σούπερ ποικιλίες με κρεατικά – από απάκι μέχρι μπριζολάκια – και παραδοσιακά μεζεδάκια όπως χορτοπιτάκια, μπουρεκάκια και δε συμμαζεύεται.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v