Τα μπαρ που αγαπήσαμε το 2019

Είναι φρέσκα, μπήκαν δυναμικά στον χάρτη της πόλης και κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Αυτά είναι τα μπαράκια που αγαπήσαμε φέτος.

Κάθε χρόνο στην Αθήνα ανοίγουν ένα σωρό μπαράκια. Όσο και να προσπαθήσεις να τα επισκεφθείς όλα, δεν γίνεται. Είναι, όμως, και μερικά που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, πολύ γρήγορα ενίοτε, και να κερδίσουν την αγάπη του κόσμου – και την δική μας. Και αυτά είναι τα φρέσκα μπαράκια που λατρέψαμε μέσα στο 2019.

Warehouse Edge

Πεισίστρατου 4, Καλλιθέα, τηλ: 21 0942 7722
Μετά τα Εξάρχεια και το Σύνταγμα, το Warehouse άνοιξε ακόμα ένα παράρτημα, δίπλα στο ΚΠΙΣΝ. Μεγάλες τζαμαρίες, άνετος χώρος, και πολύ ωραίες επιλογές για τσιμπολόγημα ή και brunch. Στα του κρασιού τώρα, βρίσκουμε περί τις 100 ετικέτες – οι περισσότερες και σε ποτήρι – από όλο τον κόσμο και οι τιμές για το ποτήρι ξεκινούν από τα 5,5€.

Ziggy

Ιβύκου 10, Παγκράτι, τηλ. 21 0751 9782
Σ’ ένα στενάκι πίσω από το Καλλιμάρμαρο, το «αδερφάκι» του πολύ αγαπημένου Mint άνοιξε φέτος. Σερβίρει πολύ ωραία signature cocktails (στα 8-9€) και έχει φοβερό, παρεΐστικο κλίμα. Παίζει πολύ ανεβαστικές μουσικές και ανοίγει και από νωρίς για καφεδάκι.

Hippy3

Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος, Παγκράτι
Παραμένουμε Παγκράτι, επειδή το Hippy3 κατάφερε σε πολύ λίγο χρόνο να αγαπηθεί από τον κόσμο και να αποκτήσει φανατικούς θαμώνες. Ο χώρος του είναι απλός, καθόλου φορτωμένος και δημιουργεί αυτή την τέλεια αίσθηση ότι μπορείς να μιλήσεις. Το απλό ποτό στα 7€.

Rudu

Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, τηλ: 21 3099 3274
Αυτές τις μέρες γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια με μια σειρά από τέλεια events. Και εμείς ούτε που καταλάβαμε πώς πέρασε ένας χρόνος από τότε που έπεσε, φρέσκο-φρέσκο, στο ραντάρ μας και πήγαμε μια βόλτα να δούμε τι παίζει. Αν θέλεις κάτι διαφορετικό στην πόλη, το Rudu πιθανότατα είναι για εσένα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€.

Caravin Wine Bar

Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ: 211 4003962
Ένα πολύ όμορφο wine bar που άνοιξε στο Θησείο, με πλούσια λίστα από ετικέτες (περί τις 140, με τις 40 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι) και πολύ ωραίο κατάλογο με σαλάτες και ορεκτικά – αλλά και κυρίως, αν θέλουμε πλήρες γεύμα. Τα κρασιά σε ποτήρι ξεκινούν από τα 4€, ενώ για τσιμπολόγημα με μπουκάλι (οικονομικού) κρασιού, υπολογίζουμε γύρω στα 20€ το άτομο.

Buena Vista Social Bar

Αγ. Φιλίππου 7, Μοναστηράκι, τηλ. 2103210017
Καινούρια ταράτσα στο κέντρο, με ντεκόρ που θυμίζει Κούβα και απίστευτη θέα (πού αλλού;) στην Ακρόπολη. Ήταν σίγουρα μια από τις πιο δροσερές αφίξεις της χρονιάς στις νύχτες μας, και τα πολύ ενδιαφέροντα κοκτέιλ του (από 8-9€) έβαλαν κι αυτά το χεράκι τους για να αποκτήσει φανατικό κοινό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v