10 μπαρ για να βγάλουμε το φθινόπωρο

Τέρμα οι αυλές και τα τραπεζάκια έξω, τις προάλλες έριξε χαλάζι. Χωνόμαστε σε ζεστά μπαράκια και παραγγέλνουμε αλκοόλ να μας ζεστάνει την ψυχή.

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, Μετς, τηλ.: 210 9223414
Κάθε φορά που ο καιρός χαλάει, που αποκτά εκείνο το θέλω-να-κοιτάω-από-ένα-παράθυρο-τη-βροχή, στο Odeon πάμε. Επειδή είναι από τα καλύτερα μπαράκια για να κοιτάς μελαγχολικά από τις τεράστιες τζαμαρίες του όσο ακούς εξίσου μελαγχολικές τζαζ μουσικές. Απλά, όμορφα, με αυτή την τέλεια ησυχία που μόνο το Μετς μπορεί να σου προσφέρει. Το απλό ποτό στα 6€.

Bourbon

Καλλιδρομίου 68, Εξάρχεια, τηλ. 2108824805
Ήσυχο, με δική του, ιδιαίτερη ταυτότητα και έναν χώρο που αμέσως σε βάζει στο mood για κουβέντα: κουβέντα χαμηλόφωνη, κουβέντα που ίσως καταλήξει σε φλερτ. Το Bourbon είναι ξεκάθαρα στην λίστα με τα αγαπημένα μας μπαράκια για φλερτ, ειδικά όταν η μουσική το γυρνάει στα πολύ ωραία εναλλακτικά ακούσματα με το που πέσει ο ήλιος. Το απλό ποτό στα 7€.

Rabbithole

Λέκκα 12, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0322 2559
Μικρή εξαίρεση στον κανόνα «Όχι άλλες αυλές», επειδή το Rabbithole είναι και δεν είναι. Όχι, εντάξει, κλειστό είναι αλλά τον νιώθεις σαν αυλή τον χώρο του, και είναι ό,τι καλύτερο για όσους βρίσκονται στο κέντρο και θέλουν ένα χαλαρό ποτό μετά την δουλειά. Παίζει σταθερά τέλειες μουσικές, έχει και άκαπνο χώρο για τους μη καπνίζοντες και ψηλά σκαμπό. Το απλό ποτό στα 6,5€.

Bad Tooth

Κακουργιοδικείου 6, Ψυρρή, τηλ.: 213 0907715
Δύσκολο να μην το αγαπήσεις αυτό το μπαράκι που έφερε αέρα Νέας Υόρκης στο κέντρο και τιμά την ροκ σε όλο το φάσμα της. Πιάνουμε θέση στην μεγάλη μπάρα, παραγγέλνουμε ποτό (από 6€) και αφήνουμε κάθε σκέψη να χαθεί πίσω από κιθάρες.

Λιόσπορος

Μιαούλη 24, Ψυρρή, τηλ.: 21302 49151
Εκεί, στο τέρμα της Μιαούλη (και των ιδιαίτερα χοτ παρακλαδιών της) βρίσκεται ένα από τα πιο ήσυχα, όμορφα και ιδιαίτερα μπαράκια της πόλης. Με τρεις διαφορετικούς χώρους, μάλιστα, για να διαλέγεις και να κάθεσαι ανάλογα με την διάθεση – και να τσιμπήσεις και πεντανόστιμο φαγητό, αν πεινάσεις. Τα ποτά κυμαίνονται στα 6-7€.

Café Rue de Marseille

Μασσαλίας 11, Κολωνάκι, τηλ. 21 0362 6606
Ένα μπαράκι με τεράστια ιστορία, που στέκεται στην θέση του από την δεκαετία του ’60. Στέκι διανοούμενων, το έχουν αποκαλέσει, και θα το νιώσεις με το που πατήσεις μέσα—το πρώτο πράγμα που σε χαιρετά είναι μια σκακιέρα και η Γκερνίκα του Πικάσο στο βάθος, πάνω από το κινηματογραφικό booth. Από τους πιο πανέμορφους χώρους στο κέντρο. Το απλό ποτό στα 6€.

Kazu

Μαυρομιχάλη 3, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3602242
Δεν το παίρνει εύκολα το μάτι σου, και ίσως αυτός να είναι και ο σκοπός. Το Kazu είναι τέρμα ιδιαίτερο και περίεργο, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αξίζει μια επίσκεψη. Παίζει πολύ ωραίες μουσικές, από διαφορετικούς dj’s συνεχώς, και όσο βραδιάζει, δυναμώνει την ένταση. Το ποτό στα 6€.

Nabokov Bar

Ασκληπιού 41, Νεάπολη, τηλ: 21 1111 0432
Μεταξύ Εξαρχείων και Κολωνακίου, στην αναζωογονημένη Ασκληπιού, το Nabokov είναι ένα μικρό μπαράκι με μεγάααλη μπάρα, παίζει τζαζ και σερβίρει καθαρά ποτά στα 6€. Επίσης θα πούμε ότι αυτό το φουλ βρετανικό μπλε-κόκκινο στα χρώματά του μας ξετρελαίνει.

Old Boy

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 56, τηλ: 21 3043 6051
Αν το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για ποπ και ρεγκετόν και δεν συμμαζεύεται, τότε μόλις αρχίζει να χαλάει ο καιρός, είναι ώρα για μέταλ. Εντάξει, για τους μεταλάδες είναι πάντα ώρα για μέταλ, και το Παλιόπαιδο δεν είναι αποκλειστικά μεταλάδικο—θα ακούσεις και εξαιρετικές ροκ μουσικές από όλο το φάσμα μέσα, σε έναν χώρο γκλαμ και ντουμ όσο πρέπει. Το ποτό στα 6€.

Boiler

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι
Χύμα, εναλλακτικό και πάντα γεμάτο με κόσμο που θες να πλησιάσεις και να κάνεις παρέα. Αυτό μπορεί ή μπορεί να μην ήταν ευφημισμός. Το Boiler παίζει μερικές από τις καλύτερες μουσικές της πόλης (κάθε είδους, ότι είναι τέλειες παραμένει σταθερό), ενώ διοργανώνει συχνά πάρτι και συναυλίες. Τα ποτά κυμαίνονται στα 5€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v