Πάμε Κουκάκι για καφέ;

Μην ψάχνεις άλλο την τέλεια γειτονιά για καφέ στην Αθήνα. Στο Κουκάκι είναι η φάση, και πιο συγκεκριμένα στα 6 café που ακολουθούν.

Ρίζα Ρίζα
Δράκου 19, τηλ: 210 9227267

Είναι γλυκύτατη, είναι πανέμορφη, είναι τα Σαββατοκύριακα ασφυκτικά γεμάτη –κυρίως χάρη στο brunch της, και πιο συγκεκριμένα χάρη στα φοβερά και τρομερά pancakes του. Η Ρίζα σκέτο για τους φίλους ακροβατεί ανάμεσα στη σπιτίσια θαλπωρή και την τελειότητα των φωτογραφιών του Instagram, με τα ετερόκλητα έπιπλά της, τα παλ χρώματα στη διακόσμησή της και τις ατμοσφαιρικές μουσικές που συνοδεύουν τα καφεδάκια μας.



Απλώνει και τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο, σερβίρει και ωραία κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα (από 5€) αν σε πάρει η ώρα και βραδιάσει.

Papadalup
Γ. Ολυμπίου 5, τηλ.: 21 5500 4055

Στον άλλο πανέμορφο πεζόδρομο της γειτονιάς, το Papadalup απλώνει κι αυτό τραπεζάκια έξω, το αγαπάμε όμως πολύ και για τον εσωτερικό του χώρο με τη μεγάλη μπάρα και το μωσαϊκό στο πάτωμα, που φωτίζεται από τις μεγάλες τζαμαρίες του.



Εδώ θα έρθεις από νωρίς για τα πρώτα καφεδάκια της ημέρας, και θα επιστρέψεις το βράδυ (αν δεν… ξεμείνεις όλη μέρα) για τις σούπερ μουσικές του, συχνά από προσκεκλημένους DJs, και για τα φανταστικά κοκτέιλ του (από 7€, και απλό ποτό από 5,50€ μια που το ‘φερε η κουβέντα).

Ο Μπαμπάς
Φαλήρου 53, τηλ. 215 5505565



Τον αγαπάμε εδώ και πάνω από μια πενταετία, κι αυτό είναι μεγάλο πράγμα σε μια πόλη που δε φημίζεται για τις σταθερές της σχέσεις. Από τους πρώτους που άνοιξαν τον χορό στο Κουκάκι το μακρινό 2013, εξακολουθεί να μας κακομαθαίνει με τέλειο καφεδάκι από το πρωί, πεντανόστιμο brunch τα Σαββατοκύριακα, και πολλές καλές επιλογές σε μπύρες (από 2,50€) από ελληνικές μικροζυθοποιίες όσο παίρνει να μεσημερο-απογευματιάζει.

Monsieur Barbu
Φαλήρου 59, τηλ.: 210 9247555



Άλλη μια αγάπη παντοτινή, από το 2013, ο Μουσάτος Κύριος εξακολουθεί να απλώνει τα τραπεζάκια του έξω, ανάμεσα στις φυλλωσιές, αλλά και στον ψηλοτάβανο βιομηχανικό του χώρο μέσα, και να μας σερβίρει σούπερ καφέ από νωρίς και brunch που περιλαμβάνει χειροποίητες λιχουδιές σαν τα pancakes, τα αυγά μάτια σε ψωμάκια μπριός με λουκάνικα και μπέικον, τη lemon pie με νουτέλα, και το κέικ σοκολάτας με φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα φρούτων του δάσους. Όταν βραδιάσει το γυρνάμε στα κοκτέιλ (από 7€) απολαμβάνοντας σούπερ μουσικές… και η ζωή είναι ωραία.

Μπελ Ρέϋ
Φαλήρου 88, Κουκάκι, τηλ.: 21 3032 6450

Από τα στέκια εκείνα που, και ποτέ να μην έχεις κυκλοφορήσει στη γειτονιά τους, αποκλείεται να μην τα έχεις ακουστά, το Μπελ Ρέϋ δεν είναι μόνο για το βράδυ −κι ας το ξέρεις πρωτίστως ως ένα από τα πιο δημοφιλή μπαράκια στο Κουκάκι.



Είναι τέλειο στέκι και για το πρωινό μας καφεδάκι, το οποίο συνδυάζεται άψογα με τις brunch-o-νοστιμιές που απολαμβάνουμε εδώ κάθε μέρα, όλη μέρα ως τις 23.00 το βράδυ. Αυγά scrambled με αβοκάντο και καπνιστό σολομό, ας πούμε, ή σάντουιτς με black angus και burger μοσχαριού με τηγανητό αυγό. Έχει και τραπεζάκια έξω, αν πετύχεις λιακάδα. Τι άλλο να ζητήσεις;

Lotte
Τσάμη Καρατάσου 2, τηλ.: 21 1407 8639



Το λες και Κουκάκι, το λες και Μακρυγιάννη, δεν θα τα χαλάσουμε στη γειτονιά, το Lotte είναι ένα από τα ομορφότερα café της Αθήνας, κι αυτό δεν χωράει συζήτηση. Συνδυάζοντας το ρομάντζο της Αμελί με τη νοσταλγία της παλιάς Αθήνας, μας σερβίρει στα ξύλινα τραπεζάκια του ωραίο καφέ και κούπες αχνιστό τσάι, συνοδεία κις λωραίν, χειροποίητων βουτημάτων και λοιπών σπιτικών λιχουδιών που αλλάζουν ανάλογα με την ημέρα. Θα το βρεις ανοιχτό και βράδυ (ως τις 2.00) για ποτάκια και κρασιά υπό τους ήχους ψαγμένων μουσικών.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v