Χαλαρά μπαράκια με τέλειες αυλές

Κάποια μπαρ καταφέρνουν και μας χαλαρώνουν κάθε φορά. Συνήθως, αυτά τα μπαρ έχουν αυλή και, ναι, αυτά τα δύο συνδέονται.
Χαλαρά μπαράκια με τέλειες αυλές

Οι αυλές έχουν κάτι μαγικό. Σου φέρνουν στο μυαλό τα παιδικά σου χρόνια; Σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι στη φύση; Πολλοί είναι οι παράγοντες, και δεν μας νοιάζει και τόσο να τους αναλύσουμε· εμείς απλά χαιρόμαστε που υπάρχουν τόσες πολλές αυλές για να καθίσουμε σ’ αυτή την πόλη.

Σίγουρα, κάποιες από αυτές είναι πιο… θορυβώδεις απ’ τις άλλες. Τώρα δεν θα μιλήσουμε για αυτές, επειδή θέλουμε κάτι πιο χαλαρό. Οι παρακάτω αυλές, άσχετα απ’ το πόσο κόσμο μαζεύουν, είναι μικρές οάσεις στην βαβούρα της Αθήνας.

Τεχνοχώρος Φάμπρικα

Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 210 3411651
Έχει αισθητική ρετρό, σου φέρνει στο μυαλό κάτι από παιδική ηλικία. Ίσως να φταίνε τα τέλεια κρεμαστά φωτάκια που, αν μας ρωτάς, είναι πάντα 10/10 διακόσμηση, για οποιοδήποτε κόνσεπτ. Στην Φάμπρικα καταφέρνουν να δώσουν έναν κουλ, μποέμ αέρα, που θα σε κάνει να νιώσεις ότι βρήκες το νέο στέκι σου. Τα ποτά της ξεκινούν από 6€, ενώ τα κοκτέιλ από 7€. Όσο ο καιρός το επιτρέπει, απλώστε και ‘σεις τα πόδια στο λευκό χαλικάκι και τσιλάρετε. Ίσως μας βρείτε εκεί. (Α, και τέλεια, χειροποίητη πίτσα. Μην τα ξεχνάμε αυτά.)

Αστερίσκος
Αγίου Δημητρίου 16, Ψυρρή, τηλ. 21 5215 9799
Καταπράσινη αυλή στο κέντρο, που όμως δεν την παίρνει το μάτι σου αμέσως. Ένας ψηλός, πέτρινος τοίχος που δίνει αέρα άλλης εποχής. Μυρωδιές από την κουζίνα που σου ανοίγουν την όρεξη. Ναι, ο Αστερίσκος κατά βάση είναι μεζεδοπωλείο, αλλά ανοίγει απ’ το πρωί για καφεδάκι, και μας σερβίρει και ωραίες μπύρες, κρασιά και ούζα. Σερβίρει, όμως, και πολιτισμό, με live να συμβαίνουν μέσα στον μήνα, από τα οποία ενημερωνόμαστε από την σελίδα του στο Facebook. Υπολογίζουμε περί τα 10-15€ το άτομο.

Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3634583
Κλασικός, αγαπημένος Ιπποπόταμος. Το μπαράκι του Κολωνακίου (με τις τιμές Εξαρχείων) παραμένει σταθερά μια από τις αγαπημένες μας αυλίτσες στην πόλη, και επίσης από τις πιο χαλαρές. Η μουσική του κινείται σε τζαζ και ροκ(ίζοντα) μονοπάτια, και το πάτωμα-σκακιέρα του δίνει την απαραίτητη σουρεάλ νότα—που κάθε ωραίο μπαρ χρειάζεται, να τα λέμε κι αυτά. Και για ακόμα περισσότερη άπλα, βγάζει και τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Δελφών. Το ποτό ξεκινά από τα 6,5€, ενώ η μπύρα από τα 3,5€.

Κεραμείο

Πλαταιών 27, Μεταξουργείο, τηλ: 210 3464223
Πάτωμα-σκακιέρα είπαμε; Έχουμε και στο Μεταξουργείο τέτοιο, και το λατρεύουμε. Το Κεραμείο έχει μία από τις ομορφότερες αυλές, και μάλιστα είναι εσωτερική· άρα είναι παντός καιρού. Τα τραπεζάκια του από κορμό δέντρου είναι λεπτομέρεια που σου μένει, ειδικά αν ξαφνικά εμφανιστεί μια πανέμορφη γάτα που προσπαθεί να σου κλέψει πατατάκι. Πέτρινοι τοίχοι, αισθητική ανάμεσα στο λαϊκό και το ιντελεκτουέλ, και μουσικές σίγουρα ιντελεκτουέλ. Τα ποτά ξεκινούν από 6€.

Artisanal

Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ.: 21 0808 6111
Το αγαπάμε επειδή έχει τέλεια αισθητική, επειδή η αυλή του είναι τεράστια και γεμάτη δέντρα, σκιά, δροσιά και όλα τα καλά. Α, και επειδή εκτός από τα υπέροχα signature cocktails του (από 10€), μας σερβίρει καφέ απ’ το πρωί και τρομερό brunch. Και μόνο η αίσθηση της άπλας που σου δημιουργεί αυτό το μαγαζί είναι αρκετή για να γεμίσεις μπαταρίες για ολόκληρη την εβδομάδα.

Hide and Seek

Λεωφόρος Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, τηλ: 2106776747
Και από την Κηφισιά πάμε Χαλάνδρι, σε ένα μαγαζί όνομα και πράγμα. Επειδή αυτή η μεγάλη, πανέμορφη αυλή είναι σαν να παίζει κρυφτούλι. Μόλις όμως την ανακαλύψεις, θα την λατρέψεις, αυτήν και την ησυχία της. Και τους φοίνικες, επειδή αυτή είναι μια αυλή που – μεταξύ άλλων πράσινων και σκιερών – έχει φοίνικες. Όπως έχει και πεντανόστιμα signature cocktails, από 10€.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v