10 τέλειες βόλτες στην φθινοπωρινή Αθήνα

Επειδή δεν χρειάζεται να πας για ποτό. Αυτή η πόλη μπορεί να σου προσφέρει τόσα πολλά και μόνο να την περπατάς…

Πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας και δεν είμαστε για πολλά-πολλά, αποφασίζουμε να βάλουμε ζακέτα, να στείλουμε και μια selfie στην μαμά για να μην ανησυχεί και να ξεχυθούμε στους δρόμους της Αθήνας. Στα πάρκα και τα δασάκια της. Στις παραλίες της και στα πιο πολυσύχναστα αλλά πανέμορφα σημεία της.

Έλα κι εσύ μαζί μας.

Στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Προφανώς και μπαίνει πρώτος στην λίστα ο πιο όμορφος πεζόδρομος της πόλης. Ειδικά αν κάνεις το λίγο έξτρα περπάτημα και καταλήξεις στο Θησείο, θα έχεις περάσει από ουκ ολίγα πανέμορφα σημεία για χάζι, για φωτογραφίες ή για λίγη απλή, καλή ενδοσκόπηση. Όπως ταιριάζει στην εποχή.

Στο Μετς

Επειδή αυτή η γειτονιά είναι πανέμορφη και το φθινόπωρο της πάει πολύ. Τόσο πολύ, που και εδώ να σταματήσεις το κείμενο και να πηγαίνεις βόλτες μόνο στο Μετς, δεν θα σε κατηγορούσαμε. Προφανώς, όμως, διάβασε και παρακάτω. Έχουμε άλλες οκτώ ιδέες.

Στην Μαρίνα Φλοίσβου

Κάποιοι δεν λατρεύουν την θάλασσα όταν δεν είναι καλοκαίρι, αλλά εμείς δεν ανήκουμε στην ομάδα αυτή. Πόσο μάλλον όταν μπορείς να βγεις για περπάτημα σε έναν τόσο μεγάλο, καθαρό και όμορφο χώρο. Και σούπερ ρομαντικό, επίσης, εδώ στέλνουμε ξεκάθαρα τα ζευγαράκια. Μπόνους πόντοι ζουζουνιάς αν έχετε σκύλο και τον πάρετε μαζί σας, να ζουζουνίσει κι αυτός.

Στην Πειραϊκή

Επειδή είναι μια διαδρομή κλασική, δοκιμασμένη και πάντα υπέροχη. Και επειδή – αν δεν μένεις στον Πειραιά – δεν σου έρχεται πολύ συχνά να επισκεφτείς την περιοχή, και είναι κρίμα. Ναι, πέφτει λίγο μακριά, μα αξίζει τον κόπο.

Στην Ερμού

Όσο προλαβαίνεις δηλαδή, πριν πλακώσουν οι χριστουγεννιάτικες βιτρίνες και καταστρέψουν όλο το κλίμα. Αν, πάλι, λατρεύεις βόλτες ανάμεσα σε χιλιάδες λαμπάκια και γιορτινά πράγματα, εμείς δεν θα σε κρίνουμε.

Στου Ψυρρή

Επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν γίνεται να πας Ψυρρή και να μην ανακαλύψεις κάτι καινούριο, κάθε φορά. Πώς γίνεται να συνυπάρχουν τόσα πολλά μαγαζάκια, μπαράκια, φαγάδικα και κάθε λογής όμορφο πράγμα σε μια γειτονιά μια σταλιά, ακόμα μας εκπλήσσει.

Στον Λυκαβηττό

Έχουμε αποφασίσει πως κάθε φορά που προτείνουμε Λυκαβηττό για βόλτα, θα αφήνουμε απλώς την φωτογραφία να μιλάει από μόνη της για να αποφεύγουμε τις λεκτικές γραφικότητες. Μα, κοίτα.

Στον Εθνικό Κήπο

Επειδή είναι – αντικειμενικά τώρα – το πιο τίμιο πάρκο του κέντρου. Έχει αρκετό κόσμο. Είναι καθαρό. Προσφέρεται για πολύ περπάτημα, πολλή ξεκούραση, ακόμα και για έναν σύντομο καφέ στο όρθιο με κάποιον φίλο.

Στην Πλάκα και τα Αναφιώτικα

Δεύτερη χρήση απλά φωτογραφίας επειδή, εντάξει, θα καταντήσουμε να στάζουμε απευθείας σακχαρώδη διαβήτη.

Στο Άλσος Συγγρού

Επειδή κι αυτό πέφτει λίγο μακριά, αλλά αξίζει. Και επειδή είναι τέλειο αν απλά θες να βρεις την ησυχία σου, να ζουζουνίσεις (όλα τα «κάπως μακριά» προσφέρονται για ζουζούνιασμα, ως γνωστόν) και να αναπνεύσεις και λίγο καθαρό αέρα. Θα δεις κι άλλα ζευγαράκια να περπατούν, κόσμο με τα σκυλιά τους και θα νιώσεις, έστω για λίγο, πως ξέφυγες από το χάος της πόλης.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v