Οι νέες μπαρο-αφίξεις της Αθήνας

Οι νέες μπαρίστικες αφίξεις της Αθήνας, σε στοές και πεζοδρόμους, σε πλατείες και σε ταράτσες με πανοραμική θέα τα φώτα της πόλης.
 


Ηλεκτρονικά πάρτι σε στοές, ή εκλεπτυσμένα κοκτέιλ με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη; Μήπως λίγος εξωτισμός στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης συνοδεία sushi;

Δείτε τέσσερα νέα και ιδιαίτερα bar concepts που παίζουν εδώ και λίγο καιρό στη νυχτερινή (και ημερήσια) ζωή της πόλης.

Carnal
Ακαδημίας 18, τηλ: 2103235911




Εδώ και μερικούς μήνες από τη Στοά της Ακαδημίας βγαίνουν ηλεκτρονικοί ήχοι και η ατμόσφαιρα θυμίζει έντονα underground parties από το παρελθόν. Το άρτι αφιχθέν Carnal παραμένει «ήσυχο» τις καθημερινές, ανοίγοντας από το πρωί για καφεδάκι, brunch με αλμυρές και γλυκές γεύσεις και χαλαρά κοκτέιλ και πατάει γκάζι τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου. Είναι εκείνες τις μέρες που διεθνείς και εγχώριοι παραγωγοί της ηλεκτρονικής μουσικής αναλαμβάνουν τα decks του και ο χορός ξεκινά για να διαρκέσει μέχρι το πρωί. Σημειώστε πώς αυτή την Πέμπτη 7/11 θα φιλοξενήσει το δίδυμο των Hypersomnia για μια βραδιά με acid techno, trance, ebm και post punk ήχους. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Ohmygod
Αθανασίου Αξαρλιάν 2, Σύνταγμα, τηλ: 2103312830




Η ομάδα του Finca Vigia αφού ανανέωσε την νυχτερινή αύρα του Ψυχικού με αρώματα από παλαιωμένα ρούμια, δημιούργησε ένα ακόμα εκλεκτό λιλιπούτειο μπαράκι με πιο fun προσανατολισμό αυτή τη φορά. Στον πεζόδρομο της Αξαρλιάν, μια ανάσα από το Σύνταγμα οι μουσικές φλερτάρουν με Rock n' Roll, Surf και Garage, οι τοίχοι διακοσμούνται με πινακίδες που μας πληροφορούν πως “Satan is Happy with Your Progress” και η λίστα των κοκτέιλ περιλαμβάνει καλοφτιαγμένες επιλογές με 80s διάθεση, όπως η παραλλαγή του Kamikaze με cordial (σπιτικό σιρόπι) εσπεριδοειδών και ανανά. Σημειώστε πώς κάθε Πέμπτη μπορείτε να δοκιμάσετε aperitivo με ελληνικές ρίζες και βάση τα λικέρ Roots, από νωρίς το απόγευμα. Το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 8€.

Gypsy Jungle
Αιόλου 27, πλατεία Αγ. Ειρήνης, τηλ: 6987454777




Ένας αιωρούμενος κήπος, φυτά, παπαγάλοι, παραδεισένια πουλιά και μαϊμούδες μετακόμισαν στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης με αφορμή την έλευση αυτού του νέου all day bar στο πεζόδρομο της Αιόλου. Το Gypsy Jungle πέρα από εξωτική αισθητική στο ντεκόρ, διαθέτει ελληνικό πρόσημο στο μενού του, το οποίο περιλαμβάνει sushi α λα ελληνικά για να συνοδεύσει τα πολύχρωμα κοκτέιλ που βγάζει η μπάρα - το σπιρτόζο Cubana με ώριμα ρούμια και μαρμελάδα μύρτιλο, το πικάντικο Dragon με καυτερή τεκίλα και σιρόπι αγαύγης κ.α. Guest djs, ειδικές βραιές με live μουσικούς και street parties αναμένονται τους επόμενους μήνες για να δώσουν μουσικό χρώμα στο ήδη τροπικό περιβάλλον. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Privilege
Βουτάδων 6, Γκάζι, τηλ: 6944318834




Ω ναι, δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια σας, το μαγαζί που συνέδεσε το όνομά του με το αθηναϊκό nightlife επέστρεψε (πολλά) χρόνια μετά και μας επανασυστήνεται μέσα από τη διπλή προσωπικότητα του γκουρμέ εστιατορίου και του εκλεπτυσμένου cocktail bar. Ο χώρος διακρίνεται για την πολυτέλειά του με έντονα dark στοιχεία στην διακόσμηση, ενώ η πανοραμική θέα από το άνετο μπαρ και τα τραπέζια μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες, χαρίζει φωτισμένες εικόνες τις νυχτερινής Αθήνας. Τις Τρίτες, τις ροκ μουσικές επιλέγει η Ιωάνα Σουλιώτη, κάθε Τετάρτη η Ράνια Κωστάκη παίζει έθνικ μελωδίες, ενώ κάθε Κυριακή τα decks αναλαμβάνει ο Βασίλης Τσιλιχρήστος με την Mythodea του. Δείτε αναλυτικά τα events εδώ. Το απλό ποτό κοστίζει 10€.

Νικόλας Γεωργιακώδης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v