5 τέλεια εναλλακτικά μπαράκια στο κέντρο

Αν γενικά η φάση σου δεν είναι «εκεί που πάνε όλοι», αν θέλεις κάποιο μπαρ πιο ιδιαίτερο, με πιο ψαγμένη μουσική… έχουμε μερικές ιδέες για εσένα.
5 τέλεια εναλλακτικά μπαράκια στο κέντρο

Η Αθήνα, ο θεός να την έχει καλά, έχει άπειρα μπαράκια. Πολλά από αυτά τα μπαράκια είναι σούπερ δημοφιλή, άλλα λιγότερο. Μερικά είναι mainstream, κάποια άλλα όχι και τόσο. Για αυτά τα δεύτερα θα σου πούμε τώρα εμείς. Για εσένα που θες να βρεθείς σε χώρους ιδιαίτερους, να μπλέξεις με ανθρώπους μυστήριους, και όλα αυτά ακούγοντας τέλειες μουσικές.

Επειδή ό,τι κι αν κάνεις, καλό είναι να το κάνεις με τέλειο soundtrack.

Φάλαινα

Ασκληπιού 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0363 8300
Και μόνο το φωτιστικό της φωτογραφίας να δεις, τα hot pink νέον γράμματα που δηλώνουν τον τίτλο του μαγαζιού και αυτό το θαμπό φως που βγαίνει από την τζαμαρία, ξέρεις πως έχεις κάτι ιδιαίτερο εδώ. Ένα μπαράκι για το τέλος του κόσμου, ίσως. Οι μουσικές του είναι εναλλακτικές, ο κόσμος που μαζεύει ωραίος, και τα κοκτέιλ του – κλασικά, το mood του μαγαζιού είναι αρκετά extra από μόνο του – στα 7€… εκτός από τις Πέμπτες, που έχει cocktail night και θα τα βρεις στα 5€. Τρέχα.

Boiler

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι
Και αν πιο πάνω μιλήσαμε για το τέλος του κόσμου, το Boiler είναι το μετά. Post-apocalyptic φάση. Δεν μπορείς να το περιγράψεις αλλιώς, ούτε το πόσο ετερόκλητα στοιχεία της αθηναϊκής νύχτας μαζεύει, ούτε τις μουσικές του, ούτε τίποτα. Η έξοδος στο Boiler εμπεριέχει την αβεβαιότητα του «τι ακριβώς θα δω εκεί» με την σιγουριά του «ό,τι και να δω, καλό θα είναι». Τα ποτά στα 5€.

Έλα να σου Πω

Οδυσσέως 8, Μεταξουργείο, τηλ: 2130272785
Και αναρωτιέσαι τι ακριβώς θέλει να σου πει. Η μόνη απάντηση που μπορεί να ικανοποιήσει κάπως αυτό το ερώτημα είναι… πολλά. Το μπαρ αυτό έχει πολλά πράγματα να δηλώσει, και τα λέει χύμα μέσα από τους πολλούς και διαφορετικούς dj που επιστρατεύει στα decks του. Και λέμε επιστρατεύει επειδή ναι, κύριοι, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Πόλεμο εναντίον οτιδήποτε συμβατικού απειλεί να μετατρέψει το κέντρο της Αθήνας σε έναν copy-paste funk εφιάλτη. Τα ποτά στα 7€.

Cantina Social

Λεωκορίου 6, Ψυρρή, τηλ: 21 0325 1668
Τι είναι καν η Καντίνα; Τι είναι ο κόσμος της; Τι είναι ο άνθρωπος, τι είναι το ζουμί του, θα μας πεις, και αυτές είναι δύο απορίες που πολύ πιθανό να αναλύσεις, με κάποιον τέρμα άγνωστο – και με αρκετά flirty διαθέσεις – πίσω από τον κυρίως χώρο, κατά την διάρκεια ενός γρήγορου τσιγάρου. Κατάλληλο και για αφτεράδες σε αναζήτηση φτηνού αλκοόλ. Το ποτό στα 5€.

Rudu

Ηρακλειδών 70, Πετράλωνα, τηλ: 21 3099 3274
Έχει-δεν έχει έναν χρόνο που άνοιξε, έχει σίγουρα τρελάνει πολύ κόσμο. Και πώς να μην, εδώ που τα λέμε. Ίσως να φταίει ο χώρος, ανοιχτός και μινιμαλιστικός, με μερικές ρετρό, βερολινολεπτομέρειες. Ίσως να φταίνε οι φοβερές μουσικές του, που είναι αντίδοτο σε κάθε τι χιλιοπαιγμένο. Φταίνε και τα ωραία του κοκτέιλ και η πολύ καλή επιλογή του σε μπύρες, φταίνε και οι γιγάντιες τζαμαρίες που βλέπουν την γέφυρα και σε μεταφέρουν κάπου αλλού—ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει πού. Πάντως σίγουρα όχι στα σύνορα Γκαζιού και Πετραλώνων. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v