Πού ακούμε 80s μουσικές στην Αθήνα;

Θέλετε να λικνιστείτε σε κορυφαία disco hits ή σε dark wave, electro pop ύμνους των 80s; Αυτές οι διευθύνσεις είναι για εσάς.
Πού ακούμε 80s μουσικές στην Αθήνα;

Τα 80s δεν πέθαναν. Η πιο κιτς δεκαετία είχε να δώσει μουσικά, και δίνει ακόμα μέσα από αγαπημένες μελωδίες που ήρθαν και έμειναν.

Από Χαριτοδιπλωμένο και Boney M μέχρι Bonie Tyler, Bauhaus και Depeche Mode, ιδού τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας για ξενύχτια με soundtrack μουσικάρες των 80s.

Rebound
Μηθύμνης 43, Πλατεία Αμερικής

 



Το απόλυτα θρυλικό στέκι των παλιών γκοθάδων της πόλης το οποίο αποτέλεσε ορόσημο των 80s δεν «γέρασε» ούτε μέρα από τότε, παρέμεινε πιστό στης ρίζες του και στον μουσικό του χαρακτήρα παίζοντας αποκλειστικά dark wave μουσικές. Ο χώρος βέβαια δείχνει τα χρονάκια του, όμως αυτό ελάχιστα ενοχλεί όσους ταγμένους φαν της φάσης το επισκέπτονται σχεδόν ευλαβικά και λικνίζονται με φόντο πυκνούς καπνούς στο dancefloor του φωτιζόμενοι από ρετρό φωτορυθμικά. Η είσοδος κοστίζει 10€ με μπύρα. Ανοίγει μόνο τα Σάββατα, μετά τη 01.00.

Teddy Boy
Τάκη 18, Ψυρρή, τηλ: 6951116651

 



Αφτεράδικο με χαρακτήρα στου Ψυρρή, το Teddy Boy είναι από τα λίγα μαγαζιά στην Αθήνα όπου θα ακούσεις Dark Wave, Punk και Post-Punk των 80s, αλλά και λοιπές ψαγμένες μουσικές όπως Rockabilly, Psychobilly και Garage. Ο χώρος αποπνέει την απαραίτητη σκοτεινή γοητεία και ατμόσφαιρα που οφείλει να έχει κάθε underground αφτεράδικο, ενώ συχνά πυκνά παίζουν θεματικά μουσικά parties, που επικεντρώνονται στην 80s disco, new wave, synth pop, italodisco. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Death Disco
Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή, τηλ: 695 163 2086

 



Underground, σκοτεινό και με χαρακτήρα, το club του Ψυρρή μαζί με τα υπόλοιπα events και συναυλίες, φιλοξενεί συχνά θεματικά parties με επίκεντρο «σκοτεινά» 80s μουσικά μονοπάτια: dark wave, 80's, EBM, post punk, minimal, indie, gothic και electro τραγούδια, όλα έχουν θέση στο soundtrack του. Μάλιστα στις 18 Οκτωβρίου, προγραμματίζει ένα ιδιαίτερο πάρτι αφιερωμένο στο Glam / Sleaze / Hard Rock των 80's. Η είσοδος ανεξαρτήτως ημέρας κοστίζει 5€ με μπύρα ή κρασί.

Χοροστάσιο
Σκουλενίου 2, Πλ. Κλαυθμώνος, τηλ: 2103314330

 



Το ιστορικό μαγαζί στην Πλατεία Κλαυθμώνος κρατά ατόφια την μουσική του ιστορία από τα 90s, όταν και αποτέλεσε στέκι για τη νεολαία της εποχής. Συνεχίζει και σήμερα να φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, συχνά πυκνά parties με 80s προσανατολισμό, καλύπτοντας από synth pop μέχρι disco, όπως το ετήσιο και δημοφιλές 80s 90s SMASH HITS. Ο χώρος σε τρία stages είναι ό,τι πρέπει για χορό, το καλοκαίρι η ταράτσα του είναι υπέροχη, ενώ τα απλά ποτά κοστίζουν 7€ και τα κοκτέιλ από 8€.

Vinilio
Λεωφόρος Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα, τηλ: 2109681056 – 6984258777

 



Κρατά από το 1996 τα σκήπτρα τοu disco στα Νότια Προάστια, αλλά και παλιών hits από 60s, 70s, και 80s και ηχεί δυνατά με dj sets αποκλειστικά από βινύλια κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Η ντισκομπάλα γυρίζει πάνω από το ξύλινο dancefloor, άνθρωποι κάθε ηλικίας χορεύουν και τα δίνουν όλα ή τα λένε όλα στους καναπέδες στα πέριξ και η ατμόσφαιρα είναι αυθεντικά ρετρό και κεφάτη, ακριβώς όπως στις ντίσκο των 80s. Άχαστα επίσης τα μασκέ πάρτι εδώ. Η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό.

Boom Boom
Θησέως και Ποσειδώνος, Τζιτζιφιές, τηλ: 6932210458

 



Η συνέχεια στο σήμερα της παλιάς ομώνυμης ντισκοτέκ που βρισκόταν στην Καστέλλα, έχει όλα τα υλικά για να εγγυηθεί πως τα βράδια εδώ θα είναι σε ξέφρενο 80s ρυθμό. Αγαπημένες μουσικές, κλασική πίστα χορού, ντισκομπάλα, φώτα και τον υπέροχο Dj Soulis να κάνει αφιερώσεις από το μικρόφωνο σε κορίτσια και αγόρια από το κοινό και να απογειώνει τη βραδιά με αθάνατα χιτάκια. Ανοιχτά κάθε Παρασκευή και Σάββατο, είσοδος με ποτό και άφθονα φυστικάκια 10€.

Roxy Disco
Λ. Κατσώνη 189, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ: 697 632 9438

 



Στην off περιοχή των Αγίων Αναργύρων οι λάτρεις των χορευτικών μουσικών του παρελθόντος έχουν βρει εδώ και χρόνια το καταφύγιό τους. Η Roxy είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο αγαπημένες ντίσκο της πόλης με Special Dj Sets που μιξάρουν τα καλύτερα hits των '70s, '80s και '90s κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Ενίοτε φιλοξενεί και ζωντανές εμφανίσεις δημοφιλών καλλιτεχνών της εποχής εκείνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη, το απλό ποτό κοστίζει 8€, τα κοκτέιλ στα 10€.

 

Barbarella
Λεωφόρος Συγγρού 137, τηλ: 6946709603 – 6932652600

 

 

Η «τελευταία καθαρόαιμη ντίσκο της Αθήνας» που άντεξε από τις αρχές των ‘80s μέχρι τα μέσα των ‘90s, ανοίγει τις πύλες της συγκεκριμένες ημέρες του μήνα με θεματικά πάρτι, πάντα ξέφρενα όπως τότε. Το επόμενο ραντεβού είναι στις 26 Οκτωβρίου με το The Ultimate Flashback, όπου θα ακουστούν όλες οι τεράστιες επιτυχίες των 80s από αγαπημένους DJs και η πίστα αναμένεται να πάρει φωτιά. Το πάρτι θα επαναληφθεί στις 23 Νοεμβρίου για όσους το χάσουν, ενώ η είσοδος κοστίζει 10€ με ποτό.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v