Πίνουμε ήσυχα ποτάκια στα βόρεια

Ανεβαίνουμε προς βόρεια προάστια και αναζητούμε μπαράκια ήσυχα, για να χαλαρώσουμε με ένα ποτό και καλή παρέα.

Δεν είναι όλες οι έξοδοι για ποτό, πάρτι. Μερικές φορές θες να πιεις ένα χαλαρό ποτό μετά την δουλειά, ή να βρεθείς με κάποιον φίλο που έχετε καιρό να τα πείτε. Ευτυχώς υπάρχουν μπαράκια που ενδείκνυνται για κάτι τέτοιο, κρατώντας τις εντάσεις χαμηλά και το περιβάλλον τους τσιλ όσο πρέπει.

Κόκκινη Σβούρα

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454
Η Κόκκινη Σβούρα είναι από τα πιο όμορφα μέρη να πας στο Χαλάνδρι αν θες να αποφύγεις τον χαμό. Έχει πολύ όμορφο, παρεΐστικο κλίμα, ολίγον τι καλλιτεχνίζον, και σερβίρει και πολύ ωραία κοκτέιλ. Ό,τι πρέπει για ποτάκι μετά την δουλειά, δηλαδή. Και για όσους επιθυμούν ποτό μετά τσιμπολογήματος, η Σβούρα λέει «γενηθήτω tapas!» και φέρνει μπαλάκια με τυρί και προσούτο, φλογέρες με μπέικον και στικάκια χοιρινού. Τα κοκτέιλ στα 9-10€.

Cibo

Κονίτσης 29, Πλατεία Αναλήψεως, Βριλήσσια, 210 6897030
Ευκαιρία να ανέβουμε μέχρι τα Βριλήσσια μάς προσφέρει το Cibo (προφέρεται Τσίμπο), και ανοίγει από νωρίς για καφεδάκι, το μεσημέρι σερβίρει πολύ ωραίο φαγητό αλλά το βράδυ το γυρνάει σε κοκτεϊλάκια—πολλά κοκτεϊλάκια, μιας και το μενού είναι μεγάλο και δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις. Ο χώρος είναι πολύ όμορφος, και προσφέρεται και για πιο χαλαρές, πριβέ στιγμές. Τα κοκτέιλ στα 8-9€.

Dada’s

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Νέα Πεντέλη, τηλ: 2108104672
To Dada’s είναι κατά βάση στέκι για (πολύ ωραίο) φαγητό, αλλά σερβίρει και εξαιρετικά κοκτέιλ στην μπάρα του. Το μαγαζί συνδυάζει το μοντέρνο με κάτι πιο παραδοσιακό αισθητικά, άρα δεν παίζει και κανένας περιορισμός στο με-ποιον-θα-πάω-εκεί. Τα κοκτέιλ κινούνται στα 8-9€, ενώ για ένα πλήρες γεύμα με κρασάκι θα υπολογίσετε περί τα 25€ το άτομο.

Τζώννυ Ντέπυ

Μεσογείων 234 και Βεντούρη, Χολαργός, τηλ.: 210 6542082
Το αγαπάμε πολύ αυτό το πολύχρωμο μπαράκι στον Χολαργό. Το αγαπάμε για το λογοπαίγνιο στο όνομα, που κάθε φορά το βλέπουμε και χαμογελάμε. Το αγαπάμε για το πόσο χαλαρό και ανεπιτήδευτο είναι, για το πόσο εναλλακτικό είναι μέσα στην (να τα λέμε κι αυτά) αρκετά mainstream πιάτσα του Χολαργού, για τις ωραίες του μουσικές και για τα κοκτέιλ του (στα 7€). Τι άλλο να πούμε; Εγκώμιο του πλέξαμε, τρεχάτε Χολαργό.

Hide and Seek

Λεωφόρος Κηφισίας 254, Χαλάνδρι, τηλ: 2106776747
Ανοίξαμε το κείμενο με Χαλάνδρι και θα το κλείσουμε εκεί, επειδή μας αρέσει το σχήμα κύκλου. Και εκτός από αυτό, μας αρέσει και το Hide and Seek, ένα μπαρ που αλήθεια παίζει κρυφτό στην Λεωφόρο Κηφισίας. Ψάξε, ψάξε, μόλις το βρεις θα ανακαλύψεις μία υπέροχη αυλή με κρεμαστά φωτάκια κι έναν εσωτερικό χώρο φουλ ατμοσφαιρικό—όπως πρέπει, με τέτοιο όνομα. Τα signature κοκτέιλ του είναι πολύ ωραία (στα 9€), ενώ μπορείτε να φάτε και πλήρες γεύμα, με τιμές γύρω στα 30€ το άτομο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v