Τέλεια μπαράκια για alternative φάσεις

Αν βαρέθηκες το πολύ mainstream, τα παρακάτω μπαράκια σερβίρουν δροσερά ποτά, εναλλακτικές μουσικές και κουβεντούλα με τις πιο κουλ παρέες.

Το mainstream δεν το φοβόμαστε. Θα πούμε ότι το αγαπάμε κιόλας, επειδή για να είναι κάτι mainstream, σημαίνει ότι υπάρχει πολύς κόσμος που το γουστάρει. Και η φιλοσοφία μας είναι ότι είναι καλό να αφήνεις τον κόσμο να γουστάρει πράγματα, ακόμα κι αν αυτά τα πράγματα κάποιος κακός τα έλεγε λιγάκι… βασικά.

Έχουμε κι εμείς μια basic b*tch μέσα μας και την αγαπάμε πολύ, και της κάνουμε τα χατίρια. Μερικές φορές, όμως, θες να πας κάπου πιο εναλλακτικά. Ορίστε μερικές κουλ επιλογές, λοιπόν…

48 Urban Garden

Αρματωλών και Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, τηλ: 2130281866

Είναι ένα food truck, μέσα σε μία γκαλερί, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Συνεπώς αμέσως μας τραβάει την προσοχή η τοποθεσία και το ιδιαίτερο της φάσης. Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά στο κείμενο είπαμε θα μιλήσουμε για μπαρ. Γι’ αυτό, λοιπόν, εκτός από το πολύ ωραίο και προσεγμένο φαγητό (που θα σου το αναλύσουμε σε άλλο κείμενο), εμείς θα σου πούμε να πας το βραδάκι για να πιεις ψαγμένα κοκτέιλ που χρησιμοποιούν τα βότανα από το μποστάνι του κήπου, και για να δεις λίγη τέχνη στους τοίχους της γκαλερί. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€.

Match Point

Αινιάνος 1, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.: 210 8250898
To Match Point βρίσκεται εκεί που η Λεωφόρος Αλεξάνδρας σκάει στην Πατησίων, και μέσα σε έναν στενό πεζόδρομο απλώνει τα τραπεζάκια του και σερβίρει καθαρά ποτά και πολύ ωραία κοκτέιλ. Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι απλή: Όμορφος χώρος, ωραίες μουσικές, θαμώνες που ξέρουν τι θέλουν. Κάποια στιγμή, το Match Point θα είναι talk of the town, όπως του αξίζει, και εμείς θα βάλουμε και ένα, και δέκα λιθαράκια προκειμένου να γίνει αυτό. Από τις πιο όμορφες (και πριβέ) γωνιές στο κέντρο. Το απλό ποτό ξεκινά από 6€ ενώ τα κοκτέιλ από 7,5€.

Έλα να σου Πω

Οδυσσέως 8, Μεταξουργείο, τηλ: 2130272785
Είναι δίπλα σχεδόν στο μετρό, είναι μικρό και είναι… παράξενο. Αν σε ενοχλεί η λέξη παράξενο, θα σε παρακαλούσαμε να το επισκεφτείς, επειδή εκεί θα μάθεις ότι το παράξενο είναι σούπερ ενδιαφέρον και κουλ. Μουσικές άλλα αντ’ άλλων, με τον κάθε dj να έχει διαφορετικές εμμονές, κόσμος που περνάει τέλεια και δεν θα ήθελε να βρίσκεται πουθενά αλλού, αλλά και πολύ ωραία κοκτέιλ. Επίσης, θα σου πούμε να το ακολουθήσεις στο Facebook, για να ενημερώνεσαι για τα πολλά και δροσερά events του. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Τζένγκα

Κειριαδών 38, Πετράλωνα, τηλ: 21 0341 1499
Από τις αγαπημένες μας γωνιές στα Πετράλωνα, και από εκείνες τις γωνιές που ό,τι ώρα και να πας, με ό,τι παρέα και να είσαι, θα περάσεις καλά. Εδώ η φάση είναι μόνο μία: Κέφι. Είτε παίζει ροκ, είτε παίζει φανκ, είτε παίζει χιπ-χοπ, το σίγουρο είναι πως οι μουσικές του είναι ψαγμένες και ξεσηκωτικές. Τα ποτά του ξεκινούν από 5€ και τα κοκτέιλ του από 6€ και αν μπορούμε να πούμε και μια προσωπική άποψη – θα την πούμε – το ντεκόρ του μαγαζιού είναι από τα πιο αγαπημένα μας στην πόλη.

Blue Bird

Hπίτου 4, Σύνταγμα, τηλ.: 6944878767
To Blue Bird όταν το ανακαλύψεις, θα το λατρέψεις. Είναι μια ανάσα από το Σύνταγμα, αλλά είναι τόσο χαλαρό και casual, που θα αναρωτηθείς μήπως ξέφυγες και βρέθηκες σ’ άλλη γειτονιά. Βγάζει έξω τραπεζάκια και σκαμπό, σερβίρει πολύ ωραία ποτά (από 6€) και παίζει τζαζ…οκατάσταση. Που, για να είμαστε ειλικρινείς, την προτιμάμε από την σκέτη τζαζ—είπαμε, την basic b*tch μέσα μας την έχουμε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v