Ένας πολύ καλός λόγος να κατέβεις Κολωνάκι

Το Minnie the Moocher είναι ένα αυθεντικό vintage μπαρ, σε μια περιοχή με όχι και τόσο αυθεντικά μπαρ.
 

Ένας πολύ καλός λόγος να κατέβεις Κολωνάκι

"Minnie the Moocher"

Όσοι γαλουχήθηκαν με σωστή μουσική παιδεία, πιθανώς να σιγοτραγουδάνε ήδη το ρυθμικό ρεφρέν του εμβληματικού τζαζ κομματιού του Cab Calloway.

Hi de hi de hi de hi

Ho de ho de ho de ho

Hee de hee de hee de hee

 



Όνομα που δανείζεται τιμώντας την μουσική του ιστορία αυτό το κολωνακιώτικο all day bar, το οποίο ξεκάθαρα δεν είναι «ένα ακόμα μπαρ στο Κολωνάκι». Το Minnie the Moocher είναι ένας χώρος με χαρακτήρα: από τη διακόσμηση και το μενού, μέχρι τη μουσική και την πληθωρική λίστα των spirits όλα είναι προσεγμένα, δουλεμένα και κομψά.

«Η Μίνι η Τρακαδόρισσα» κοσμεί το εσωτερικό της με διακοσμητικές πινελιές που παραπέμπουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης των 30s, με άνετους δερμάτινους καναπέδες, ξύλινα σταντ και περίτεχνα σκαμπό, παλιά γραμμόφωνα, ρετρό καθρέφτες στους τοίχους και μαύρο τούβλο περιμετρικά του μπαρ. Βγάζει και τραπεζάκια στην Τσακάλωφ για να χαζέψεις την περαντζάδα τις ημέρες εκείνες που ο ήλιος θα σου κάνει τη χάρη να φανεί.


Από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και ροφήματα, μέχρι αργά το βράδυ για signature cocktails και κλασικά ποτά, συνοδεία soul και jazz ήχων, το all day στέκι έχει κάτι (πολύ) ωραίο για κάθε στιγμή της ημέρας. Μάλιστα, προσφάτως ενίσχυσε το μενού του με ιδιαίτερες γεύσεις, οι οποίες στέκονται επάξια δίπλα στον πληθωρικό κατάλογο των spirits και των cocktails.

Το μενού συνδυάζει το διεθνές comfort food, με κάποια πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, τα οποία ξεχωρίζουν για τη φινέτσα και τις άριστες πρώτες ύλες τους. Μας άρεσε για παράδειγμα η Beetroot Salad, στην οποία το baby σπανάκι συνδυάζεται με κράνμπερι, καρύδια με vinegraite και ένα τραγανό κατσικίσιο τυράκι από τη Φάρμα Μαλτέζου (10€), αλλά και η «θαλασσινή» Quinoa με λευκή και κόκκινη κινόα, στην οποία προστίθεται ένα ντελικάτο καρπάτσιο από φρέσκο λαβράκι μαριναρισμένο με λεμονοθύμαρο (12€).


Οι γαρίδες τεμπούρα (16€) είναι ιδανικές για να συνοδεύσεις ένα ποτήρι κρασί από την ικανοποιητική wine list, το ίδιο και τα πλατό τυριών και αλλαντικών, με επιλογές όπως Σαν Μιχάλη, παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου, προσούτο, πιπεράτη καπνιστή μπριζόλα Δράμας, παστράμι, σαλάμι Μιλάνο και συνοδεύονται με πικάντικη μαρμελάδα σύκου ή πιπεριάς (10€). Για πιο ethnic τσιμπολόγημα, προτείνουμε τα τραγανά Shanghai Rolls με φύλο γουόν τον και γέμιση από καβούρι και χοιρινό κιμά (6€) και τα Spicy Beef Burritos με φιλέτο από μοσχάρι, κρέμα αβοκάντο και καυτερή σάλτσα μαγιονέζας (12€).



Αν πεινάσεις πολύ, τότε οι πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια πορτσίνι και φύλλα παρμεζάνας (13€) είναι ό,τι πρέπει, το ίδιο και το φιλέτο σολομού σχάρας με άγριο ρύζι και κινόα, αβοκάντο και σάλτσα από λεμόνι το οποίο αρωματίζουν με βασιλικό (18€), όπως επίσης και η άριστα ψημένη Picanha, που σερβίρεται σε προσεκτικά κομμένες φετούλες με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα πράσινου πιπεριού (24€).


Σημείωσε επίσης πως κάθε Κυριακή από τις 12.00 μέχρι τις 18.00, το Minnie the Moocher ετοιμάζει εκλεκτό brunch με λαχταριστές επιλογές όπως φρέσκους χυμούς φρούτων, αφράτα muffins με μανιτάρι πορτομπέλο, χοιρινή ωμοπλάτη, αυγά ποσέ και σάλτσα Hollandaise (9€), Fried Egg Florentine Toast με σπανάκι σωτέ, εστραγκόν, κρέμα και σάλτσα Hollandaise (8€), πρωινό των (vegan) πρωταθλητών με tofu scrumble (6€), λαχταριστή pizza με προσούτο, φύλλα ρόκας, μοτσαρέλα και παρμεζάνα (11€) και κολασμένες pancakes με Nutella, μπανάνα και φουντούκι (9€).



Στον κατάλογο των ποτών, δίπλα σε all time classic επιλογές σε cocktails όπως το Whiskey Sour, το Manhattan και το Apple Martini (9€), βρίσκουμε μια μικρή πλην εξαιρετική λίστα με signature δημιουργίες, οι οποίες καθιέρωσαν τη μπάρα του στις κορυφαίες της Αθήνας. Το αγαπημένο Hidehidehidehi για παράδειγμα με τη βότκα, τον χύμο φρέσκου μήλου, το λάιμ και το passion fruit «χτυπά» μοναδικά τον ουρανίσκο με τον φρουτώδη χαρακτήρα του, ενώ το Minnie’s Royal με τζιν, Aperol, cardamon bitter και pink grapefruit soda είναι μια όξινη απόλαυση που οφείλεις να δοκιμάσεις.



Premium και κλασικές ετικέτες σε φυσιολογικές για την περιοχή τιμές (από 12€ για ένα Hendrick’s και 8€ για ένα απλό ποτό), αρκετές επιλογές σε Skotch, American, Malt και Irish Whiskies και ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα σε φιάλη αλλά και ποτήρι, συμπληρώνουν την φινετσάτη και πλήρη λίστα ενός μπαρ που σέβεται εαυτόν και θαμώνες.

Οι τελευταίοι έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα ωραιότατο Aperitivo α λα τα ιταλικά, κάθε Τετάρτη 17.00 με 21.00 με κρασί της επιλογής τον χειμώνα, Aperol την άνοιξη και δωρεάν μίνι πλατό με tapas ως συνοδεία, ανεξαρτήτως εποχής. Μπορούν όμως να απολαύσουν και έξτρα ποτάκι, αν ανήκουν στο ωραίο φύλο, στα Ladies Night της Δευτέρας όταν τα κορίτσια ξενυχτάνε με 1 συν 1 ποτό κερασμένο, και δεν το κρατάνε μυστικό.



Στο ομώνυμο τραγούδι η Minnie είχε, σου λέει, «τόσο μεγάλη καρδιά όσο της φάλαινας» και ναι, αυτό το μπαρ είναι σίγουρο πως σε έχει στην καρδιά του.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v