Οι πιο νοσταλγικές αυλές για καφέ στην Αθήνα

Παγωμένο καφεδάκι, κολασμένα γλυκά και νοσταλγική ατμόσφαιρα σε πέντε café με όμορφες αυλές στην Αθήνα.
 

Οι πιο νοσταλγικές αυλές για καφέ στην Αθήνα

Κήπος – The Garden Café
Ιερά Οδός 403, Χαϊδάρι, τηλ: 2105324792

Βρίσκεται στην καρδιά του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου, σε μια έκταση στρωμένη με χαλίκι και σκηνικό που περιλαμβάνει κρεμαστούς κήπους, άνετες πολυθρόνες σκηνοθέτη, κούνιες για να παίζουν οι μικροί επισκέπτες και τα τζιτζίκια για σάουντρακ – με λίγα λόγια, είναι σα να βρισκόμαστε στο χωριό μας. Εδώ απολαμβάνουμε δροσερά καφεδάκια από νωρίς και νόστιμα τσιμπολογήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Black Duck Garden
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ: 2103252396

Η νοσταλγία εδώ πηγάζει από την αυθεντική ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας: Η αυλή του Black Duck, κατάφυτη, χωρισμένη σε πολλά επίπεδα και με τον φοίνικα που φύτεψε η ίδια η βασίλισσα Αμαλία να δεσπόζει στο κέντρο της, μας σερβίρει παγωμένα καφεδάκια, brunch λιχουδιές, ενώ τα καλοκαίρια μένει ανοιχτή ως αργά για κρασί και κοκτέιλ.

Taf
Νορμανού 5, Μοναστηράκι, τηλ: 210 3238757

Σε μία από τις λίγες εσωτερικές αυλές που έχουν απομείνει από την παλιά Αθήνα, από εκείνες που μοιράζονταν μια συστάδα σπιτάκια, σαν τις… «Κυρίες της Αυλής», το TAF παραμένει σταθερή αξία για καφέ (και αργότερα μπύρες και ποτά) στο Μοναστηράκι και παντρεύει ιδανικά τη νοσταλγία με το μοντέρνο ύφος και τον δροσιστικό καφέ με την τέχνη, που φιλοξενείται υπό τη μορφή εκθέσεων και πρωτοποριακών project στα δωματιάκια γύρω από την αυλή.

Kapu
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

Λεμονιές, ολάνθιστες γλάστρες, αιώρες, πολύχρωμα σκαμπό, καναπεδάκια με κουρελούδες και αίσθηση διακοπών συναντάμε στην αυλή μιας μονοκατοικίας… Kapu στο Ελληνικό. Από το απόγευμα και μετά, σειρά παίρνουν τα υπέροχα καλοκαιρινά κοκτέιλ, σε τιμές από 7€.

Fairy tale
Ν. Τρυπια 48-50, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2102582341

Όχι μία αλλά δύο αυλές βρίσκουμε στο παραμυθένιο café-γλυκατζίδικο της Νέας Φιλαδέλφειας. Στον μπροστά κήπο, νιώθουμε σα να πίνουμε καφέ με την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ενώ στην πίσω αυλή, σα να περιμένουμε τη γιαγιά μας να μας βγάλει γλυκό. Και τι γλυκό! Εδώ μαζί με το καφεδάκι μας δοκιμάζουμε κολασμένες τούρτες, κέικ και λοιπά εδέσματα, βασισμένα σε μύθους και αγαπημένες σοκολάτες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v