Τέλεια, μικρούλικα wine bars

Επειδή καλύτερο από το να πίνεις κρασί, είναι να πίνεις κρασί σε ένα μικρό, cozy περιβάλλον, με την καλύτερη παρέα…
 

Τέλεια, μικρούλικα wine bars

Heteroclito

Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, τηλ.: 210 3239406
Το Ετερόκλητο είναι σούπερ κεντρικό, με όμορφη, χρωματιστή διακόσμηση. Τέλειο για παρέες που θέλουν να αράξουν και να πουν τα δικά τους – ολίγον τι κινηματογραφικά, όπως πρέπει να νιώθεις σε κάθε wine bar που μπαίνεις. Στα της γεύσης, επειδή το κρασί θέλει συνοδεία, δοκιμάζουμε υπέροχα ελληνικής παραγωγής τυριά, σπιτικές μαρμελάδες αλλά και πιάτα ημέρας. Το ποτήρι ξεκινάει από τα 4€.

Warehouse

Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ.: 215 5408002
και Υπερείδου 1, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3247048
Ο χώρος του στα Εξάρχεια είναι πλέον από τις αγαπημένες μας γωνιές στο κέντρο, με άψογο βιομηχανικό στιλ, πολλές επιλογές – ελληνικές και μη – στο κρασί, αλλά και ο πιο πρόσφατος χώρος στο Σύνταγμα μας εξέπληξε, με έμφαση στις αφρώδεις επιλογές, και τα βραβευμένα κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ποτήρι ξεκινάει από τα 5,50€.

Wine not?

Καλογρέζας 12, Χαλάνδρι, τηλ: 2167002945
Δημοφιλέστατο κι αυτό το στέκι στο Χαλάνδρι, με πολλές (σχεδόν 100) ετικέτες κρασιού, εκ των οποίων πολλές σερβίρονται και σε ποτήρι—η τιμή του ποτηριού, μάλιστα, ξεκινά από τα 4€. Το στιλ του είναι βιομηχανικό, και οι μουσικές κινούνται σε swing επιλογές, ενώ το κρασί σας θα συνοδεύσετε με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Τις μέρες αιχμής, καλό θα ήταν να πάρετε ένα τηλεφωνάκι από πριν για να κλείσετε τραπέζι.

Cinque Wine & Deli

Αγαθάρχου 15, Ψυρρή, τηλ: 21 5501 7853
Είναι μικρούλι, όπως ακριβώς μας αρέσει δηλαδή, είναι στο κέντρο και είναι σούπερ σπιτικό, για όμορφες πριβέ καταστάσεις με φίλους ή ταίρια. Υπάρχουν περίπου 30 ετικέτες, που προσφέρονται όλες και σε ποτήρι, το οποίο ξεκινάει από τα 2,5€ μόνο. Ο λόγος που βλέπουμε λιγότερες ετικέτες σε σχέση με άλλα bars είναι η έμφαση σε όχι και τόσο γνωστές ελληνικές ποικιλίες αλλά και σε μικρούς (αλλά ιδιαίτερους) παραγωγούς.

Wine O'Clock

Λεμπέση 10, Μακρυγιάννη, τηλ: 2109249398
Αυστηρά ελληνικά παίζει αυτό το χαριτωμένο, μικρούλι μπαράκι κοντά στην Ακρόπολη. Περισσότερες από 80 ετικέτες, που προσφέρονται όλες και σε ποτήρι, από 5,5€. Το προσωπικό είναι σούπερ φιλικό και πρόθυμο να μας βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο κρασί για εμάς. Η μουσική φτιάχνει τέλεια ατμόσφαιρα για τετ-α-τετ, με τζαζ μελωδίες να γεμίζουν τον χώρο.

Materia Prima Cava & Wine Bar

Φαλήρου 68, Κουκάκι, τηλ: 21 0924 5935
Ένας σούπερ χώρος, με λιτή διακόσμηση, που θυμίζει μπαράκι του εξωτερικού. Μια πολύ τίμια επιλογή σε κρασιά, με έμφαση σε πιο ψαγμένες ετικέτες, πολλές εκ των οποίων προσφέρονται και σε ποτήρι, ξεκινώντας μάλιστα από τα 3,5€. Οι επιλογές στο φαγητό δεν είναι πολλές, αλλά είναι όλες άψογα προσεγμένες και γευστικές. Μπόνους για τους μη καπνιστές: το κάπνισμα απαγορεύεται μέσα, αλλά υπάρχει ειδικός χώρος καπνιστών. Επίσης, για τους μοναχικούς τύπους (ή για όσους έχουν φίλους που γενικά δεν το ‘χουν με το να έρχονται στην ώρα τους—ξέρετε ποιοι είστε), μπορείτε απλά να διαβάσετε ένα βιβλίο από την βιβλιοθήκη του μαγαζιού…

Oinoscent

Βουλής 45-47, τηλ.: 210 3229374
Είναι όσο cozy πρέπει, έχει μεγάλη (και με συχνές νέες αφίξεις) λίστα κρασιών, μεταξύ των οποίων και μερικές πραγματικά ψαγμένες και special επιλογές. Και όταν λέμε μεγάλη λίστα, το εννοούμε: περισσότερες από 700 ετικέτες κρασιού θα βρούμε στην κάβα του μαγαζιού. Οι μεζέδες είναι πεντανόστιμοι και ιδιαίτερα προσεγμένοι, ενώ οι τιμές του ποτηριού ξεκινούν από τα 4,5€.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v