Ενδιαφέρουσες διευθύνσεις γύρω από την Ομόνοια

Αν στο ερώτημα «τι έχει να κάνουμε στην Ομόνοια» απαντάς με βεβαιότητα «τίποτα», ετοιμάσου να σε εκπλήξουμε.
article id="article">

της Ηρώς Κουνάδη

Το Bread and Roses (Πανεπιστημίου 64) προτείνει καθημερινά ένα διαφορετικό, μικρό αλλά θαυματουργό μενού σπιτικής κουζίνας. Τη μέρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, για να πάρεις μια ιδέα, έχει μπιφτέκια κοτόπουλο με σως τσένταρ, τσιπούρες με πορτοκάλι και θυμάρι, φαλάφελ με σως ταχίνι και λεμόνι και κριθαρώτο με κοτόπουλο, φέτα και ντοματίνια. Με 6,80€ έχεις ένα κυρίως πιάτο, με συνοδευτικό της αρεσκείας σου, συν σαλάτα, και τα απολαμβάνεις στη φανταστική του ταράτσα –ή παραγγέλνεις delivery. Μοναδικό μείον, ότι είναι ανοιχτό μόνο τις ώρες που εμείς δουλεύουμε: Δευτέρα με Παρασκευή 12.00-20.00, και για delivery 12.30-16.30.



Το Fabrica de Vino (Εμμανουήλ Μπενάκη 3) ήταν ένα από τα πρώτα wine bar που άνοιξαν τον αθηναϊκό χορό. Οκτώ χρόνια μετά, συνεχίζει με το ίδιο μεράκι να μας σερβίρει δεκάδες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, πολλές από αυτές και σε ποτήρι (δες τον αναλυτικό τιμοκατάλογο εδώ) συνοδεία εκλεκτών γεύσεων στη μεγάλη ξύλινη μπάρα του.

Το Air Lounge Bar στον 9ο όροφο του Fresh Hotel είναι μια από τις λίγες εναπομείνασες μυστικές ταράτσες στην Αθήνα. Απολαμβάνει, φυσικά, σούπερ θέα στην Ακρόπολη, είναι στιλάτο χωρίς να γίνεται επιτηδευμένο, έχει ιντερνάσιοναλ κόσμο, και κομμάτι τσιμπημένες τιμές (11€ τα κοκτέιλ, από 5€ οι μπύρες). Έχει επίσης και ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον μενού μεσογειακής κουζίνας –δες το αναλυτικά εδώ.

Η Τράτα (Θεμιστοκλέους 8 και Νικηταρά) φέρνει άρωμα από θάλασσα στη γειτονιά, σερβίροντας σε τραπεζάκια έξω αλλά και στον συμπαθέστατο εσωτερικό της χώρο φανταστικά μύδια σαγανάκι, καλαμάρια στο τηγάνι, τραγανό μπακαλιάρο με σκορδαλιά, και κριθαρώτο με μελάνι σουπιάς. Συνοδεύεις απαραιτήτως με ουζάκι, και πληρώνεις γύρω στα 20€ το άτομο.



Το Wabi Sabi (Εμμανουήλ Μπενάκη 9 και Γαμβέτα) είναι το καλύτερο οικονομικό ασιατικό της πόλης… που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα. Φτιάχνει πεντανόστιμο, πάμφθηνο sushi, noodles, ramen, γλυκόξινα χοιρινά και κοτόπουλα, πιάτα με κάρι, και όλες τις γεύσεις της Ασίας που αγαπάμε, σε τιμές που ξεκινούν από 3€ για τα τέσσερα τεμάχια sushi, και από 5,50€ για ένα γιγάντιο πιάτο noodles με κοτόπουλο. Κάνει και delivery, σημειώστε τα παιδιά του κέντρου.

Στο Pak Tikka (Σπαφούς 5) θα δοκιμάσεις θεϊκή, αυθεντική πακιστανική κουζίνα (σκέψου curry, biryani, αρνάκι με μυρωδάτο ρύζι, φτερούγες κοτόπουλο στη σούβλα, μαζί με ζεστές πίτες νάαν και κερασμένη σαλάτα και σος) με φόντο τηλεοράσεις που παίζουν Bollywood και σε απίστευτες τιμές, που δεν ξεπερνούν με τίποτα τα 7-8€ το άτομο. Δοκιμασμένο πολλάκις, εγγυόμαστε, μην σε τρομάζει το βαθύ Γεράνι, πρέπει να πας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v