Όσα ωραία μπορείς να κάνεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα

Η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου φέρνει στην Αθήνα δωρεάν συναυλίες, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς, παραστάσεις χορού και πάρτι με… χούλα χουπ.

Ένα Φεστιβάλ… Φανταστικό
Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, το ΦantastiCon επιστρέφει και καλεί τους φίλους του Φανταστικού σε μια μοναδική διήμερη γιορτή. Κάθε λογής μυθικά πλάσματα γεμίζουν ξανά τους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και τους μεταμορφώνουν σε ένα μαγικό δάσος, όπου νάνοι, ξωτικά, δρυάδες και μονόκεροι συναντιούνται με γενναίους πολεμιστές, πανίσχυρους μάγους και παράξενους ταξιδιώτες από κάθε γωνιά του Γαλαξία, για να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή. Δες αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Music Escapades: Larry Gus στο ΚΠΙΣΝ
Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 21.00

Γνωστός για τις γεμάτες ενέργεια συναυλίες του, που συνδυάζουν φωνητικά με ηλεκτρονικούς ήχους, ο Larry Gus παρουσιάζει στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ το νέο του άλμπουμ, καθώς και μουσική από προηγούμενες κυκλοφορίες του, στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Music Escapades. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μια συζήτηση περί ωραίου στο café του Ιανού
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 18.00

Στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου», ο επιμελητής του Ιανού Κώστας Καζαμιάκης συνομιλεί με τη συγγραφέα Ειρήνη Δερμιτζάκη, με θέμα το τελευταίο της μυθιστόρημα «Γεννημένος Λούζερ» από τις εκδόσεις Εύμαρος. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ποιήτρια Μαρία Μαραγκουδάκη. Δραματοποιημένη αφήγηση: Δημήτρης Γεωργαλάς, ηθοποιός-σκηνοθέτης.

Mount: Performance και εργαστήρια στο Κουκάκι
Από Κυριακή 29/9 έως Τετάρτη 2/10

Ένα έργο της Βιτόρια Κωτσάλου από χορό, βουνό και πηλό που συμπεριλαμβάνει μία
performance, μία εγκατάσταση και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο πρώην συνεργείο ΦΙΑΤ της οδού Φαλήρου 97-99, στο Κουκάκι. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα στο Facebook.

Θυμάσαι να χορεύεις χούλα χουπ;
Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 18.30

Το Ρομάντσο φιλοξενεί ένα Open Hoop Day, με Hoop workshop για αρχάριους με τη Sunny Diz & Hoop Jam with live music για προχωρημένους, πάρτι, εκπλήξεις, ζωντανή μουσική και άλλα πολλά, από τις 18.30 ως τις 23.00 το βράδυ. Το event είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τον πολύχρωμο κόσμο των hoops. Κι αν δεν έχετε παρέα ή hoops, δεν πειράζει, θα βρείτε εκεί.
*Απαραίτητη η προεγγραφή εδώ ή με ονοματεπώνυμο και θέμα OPEN HOOP DAY μέσω e-mail στο [email protected]

Ο Ίαν ΜακΓιούαν στο Αμερικάνικο Κολλέγιο
Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 19:00

Ο βραβευμένος με Booker Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος Ian McEwan θα συναντήσει το αθηναϊκό κοινό σε μία διάλεξη με θέμα «Ο Εαυτός στη Λογοτεχνία», στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Kimon Friar που διοργανώνει κάθε χρόνο το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αττική Παράδοση. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, στο campus του Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v