Χαλαρά στέκια στην Αθήνα για ποτό μετά το θέατρο

Χαλαρά και ωραία μέρη για να πιάσουμε τραπεζάκι και να κουβεντιάσουμε την παράσταση που μόλις είδαμε.
Χαλαρά στέκια στην Αθήνα για ποτό μετά το θέατρο

Η νέα θεατρική σεζόν στην Αθήνα έχει μπει για τα καλά και οι παραστάσεις είναι για ακόμα μια χρονιά πολλές – και καλές.

Για όλες εκείνες τις ενίοτε ατέρμονες συζητήσεις που τις ακολουθούν, χαλαρά και όμορφα στέκια στην Αθήνα προσφέρονται για να πιάσουμε τραπεζάκι ή μπάρα και να τα πούμε συνοδεία καθαρών ποτών ή ενός ποτηριού αρωματικό κρασί.

Ale Blues
Πλατεία Καρύτση 10, τηλ: 21 0324 5705



Από τα μπαρ που ξεχωρίζουν στην Πλατεία Καρύτση, το Ale Blues είναι ζεστό και cosy για κουβέντα, σερβίρει καθαρά ποτά και αγαπά τα blues/funk και ροκ ακούσματα. Για πιο πριβέ καταστάσεις μπορείτε να πιάσετε τραπεζάκι στο πατάρι και να παραγγείλετε ωραιότατα κοκτέιλ όπως το Daquiri Butterfly με ρούμι, μήλο, λευκή σοκολάτα και λάιμ ή το πικάντικο Spicy Rum Punch για να «ανάψει» η κουβέντα. Τα απλά ποτά στα 6€, κοκτέιλ από 7€.

Low Profile Whisky Bar
Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ: 21 3035 2114

 



Τι καλύτερο συνοδευτικό θεατρικής κουβέντας από ένα καλό ουίσκι και πόσο ταιριαστό για αυτόν τον σκοπό ένα μπαρ… χαμηλού προφίλ με εξειδίκευση στο ουίσκι! Με φόντο τους κατακόκκινους τοίχους που γεμίζουν φωτογραφίες από εμβληματικές φιγούρες της τζαζ, θα χαζέψετε την πληθωρική του κάβα με δυσεύρετες ετικέτες, θα ενημερωθείτε από τους έμπειρους barmen για το τι και ποιο, και θα απολαύσετε παλαιωμένες γουλιές συνοδεία – τι άλλο; - τζαζ μουσικής. Τα απλά ποτά από 6€.

Barro Negro
Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, τηλ: 21 0010 7618

 



Πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος η αγάπη για το θέατρο αλλά και η αγαύη για την τεκίλα συνδυάζονται ωραιότατα στα τραπεζάκια αυτού του νέου και πολύ ωραίου μπαρ, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για να μας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τεκίλα(ς). Πιάστε τραπεζάκι στον πεζόδρομο ή στο μινιόν εσωτερικό του, και δοκιμάστε πρωτότυπες παραλλαγές κλασικών κοκτέιλ όπως η Paloma, ή μια Michalada ένα bloody mary mix, με μπύρα για κάτι πιο ιδιαίτερο. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Warehouse
Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια, τηλ: 21 5540 8002

 



Τραπεζάκια έξω στην Βαλτετσίου και στον κάθετο πεζόδρομό της, άκαπνο εσωτερικό, πληθώρα κρασιών από διεθνείς και εγχώριους αμπελώνες με αρκετές επιλογές και σε ποτήρι, πεντανόστιμο φαγητό ή τσιμπολόγημα για συνοδεία. Αυτό είναι το Warehouse ένα από τα καλύτερα wine bar του κέντρου, τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά από τα Εξάρχεια. Παραγγείλτε ένα καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο με λάδι τρούφας και λάιμ, ζητείστε το κρασί της αρεσκείας σας σε ποτήρι και η βραδιά συνεχίζεται απολαυστικότατα. Οι τιμές για κρασί σε ποτήρι από 5€.

Buñuel Uptempo Bistro
Πατριάρχου Ιωακείμ 60, Κολωνάκι, τηλ: 2111132626

 



Στο μικρό σαλονάκι αυτού του μοντέρνου ποτάδικου στο Κολωνάκι, με τον «Ανδαλουσιανό Σκύλο» να κοσμεί σε κάδρο τον τοίχο δίπλα από το μπαρ η ατμόσφαιρα εμπνέεται από τον ανατρεπτικό σκηνοθέτη και ο χώρος μας ιντριγκάρει για συζήτηση. Στο Buñuel βρίσκουμε κρασιά από κάθε γωνιά του κόσμου σε ποτήρι, κλασικά αλλά και πειραγμένα cocktail, όπως το αρωματισμένο με μπέικον manhattan και το negroni σε ποτήρι καπνισμένο από ξύλο ελιάς. Τα απλά ποτά στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

James
Λεωνίδου 79, Μεταξουργείο, τηλ: 2103464899

 



Είναι χαλαρό και παρεΐστικο, με χαμηλό φωτισμό και πορφυρούς τοίχους. Παίζει χαμηλά μουσική και έχει όμορφη ρετρό διακόσμηση που μας προδιαθέτει ευχάριστα να πιάσουμε θέση στη μπάρα ή στα αραιά τοποθετημένα τραπεζάκια του και να κουβεντιάσουμε περί ανέμων, υδάτων και παραστάσεων. Καθαρά ποτά και κλασικά κοκτέιλ μπαίνουν στην εξίσωση, ενώ νόστιμα σνακ κόβουν τη λιγούρα από τη δίωρη παράσταση και συνοδεύουν ωραία την ποτο-κατανάλωση. Το απλό ποτό στα 6€.

Μπάτμαν
Θεοδώρητου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος, τηλ: 21 0924 1585

 



Αν η παράσταση σας βγάλει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, τότε μην ανησυχείτε για το πού θα τα πιείτε μετά. Τριάντα χρόνια πορείας στη νύχτα της πόλης κλείνει το θρυλικό λιλιπούτειο στέκι της Βρεσθένης, ένα από τα ελάχιστα της Αθήνας που παίζουν αυθεντική ελληνική μουσική, και η μπάρα του είναι ό,τι πρέπει για συζητήσεις συνοδεία Καζαντζίδη και Μοσχολιού. Μην περιμένετε κανένα πρωτότυπο κοκτέιλ εδώ, τίμια, καθαρά ποτά από 7€.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v